Napsitko julkkisista kuvia, tölvitkö heitä kuuluvasti? Teot ja sanat satuttavat – Maaret Kallio: ”Muistathan, ihminen hänkin vain on” 

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Maaret Kallio puhuu julkkisten huonoa kohtelua vastaan.
Maaret Kallio julkaisi Instagram-tilillään kirjoituksen, jossa muistuttaa julkisuuden henkilöidenkin olevan vain ihmisiä. © Kristiina Kurronen / Maaret Kallion Instagram
Maaret Kallio muistuttaa sosiaalisessa mediassa, että julkisuuden henkilöidenkin kanssa täytyy muistaa hyvät käytöstavat.

Psykoterapeutti Maaret Kallio julkaisi Instagram-tilillään paljon puhuvan päivityksen siitä, kuinka raskasta julkisuus voi olla.

Kallio oli vastannut seuraajansa kysymykseen, käykö hänen vastaanotollaan paljon julkisuuden henkilöitä. Kallio vastasi myöntävästi, ovathan he samanlaisia ihmisiä kuin muutkin.

”Kysymys toi mieleeni tilanteen eräältä kesäpäivältä. Kotona oli ollut riitaa ja mieleni ahtaalla. Päätin lähteä hakemaan postilähetystä, jotta sain tilaa rauhoittua”, psykoterapeutti kirjoitti Instagram-päivityksessään.

”Kato, tossa on Maaret Kallio”

Hän kertoo postauksessaan itse seisseensä jonossa, kun kaksi takana ollutta naista alkoivat kuiskia keskenään.

””Kato, tossa on Maaret Kallio”, toinen aloitti. ”Joo, niinpä onkin. Onpas se lyhyt!” jatkoi toinen. Olin ihmeissäni, sillä välillämme oli tuskin puolta metriä. Sitten toinen keksi: ”Otetaan siitä kuva!””

Siinä vaiheessa Maarit Kallio kääntyi ja katsoi supisijoita tiukasti, osoittaen samalla kuulleensa kaiken, mistä naiset puhuivat. Kännykkä pysyi taskussa.

”Mietin itsekseni: Ettekö ymmärrä, että joka ikinen meistä on kuitenkin vain ihminen. Kaikkine murheineen, oloineen, tiloineen, toiveineen ja tarpeineen”, Kallio pohti Instagramissa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Maaret Kallio (@maaretkallio) jakama julkaisu

Kallio kertoo, että julkinen ammatti tuo tekijälleen raskaan painon. Joskus julkisuuden henkilöt saavat osakseen ihailun lisäksi jopa uhkailua, syytöksiä ja vihanosoituksia. Hän painottaa, että kaikki ovat ihmisiä siinä missä muutkin.

”Ketä ikinä siis katsotkin – ihaillen, paheksuen, kateudella tai kriittisesti, muistathan silti, että ihminen hänkin vain on. Pinnan alla on aina paljon muutakin”, Maaret Kallio päättää, samalla muistuttaen, etä mielenterveyden ongelmat eivät näy päällepäin.

Lue myös: Psykoterapeutti Maaret Kallio kannustaa rohkeuteen ja läsnäoloon: ”Me suomalaiset kunnioitamme liikaa toistemme yksityisyyttä silloin, kun näemme, että jotain on pielessä”

Maaret Kallio

Psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti ja tietokirjailija muistetaan muun muassa Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta. © Markus Pentikäinen / Otavamedia

X