Näyttelijä Cécile Orblinillako Linnan juhlien arvokkain koru? Timanttikäädyn arvo huimat 680 000 euroa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Cécile Orblinin koru Linnan juhlissa oli päätä huimaavan arvokas. © PEKKA MUSTONEN/OTAVAMEDIA
Näyttelijä Cécile Orblin juhli satavuotiaan Suomen itsenäisyyspäivää jännittävissä merkeissä. Hurjan arvokkaan kaulakorun pitäminen toi iltaan lisäjännitystä.

Kansallisteatterin näyttelijä Cécile Orblin juhli satavuotiaan Suomen itsenäisyyspäivää presidentinlinnassa kiitollisin mielin.

”Tulimme Linnaan yhdessä kollegani  Seela Sellan kanssa Kansallisteatterilta. Sain kutsun näyteltyäni Suomen Kansallisteatterin Minna Canth -näytelmässä Minna Canthia. Rouva Jenni Haukio kävi katsomassa esityksen ja piti näkemästään kovasti. Esityksen seurauksena olen Minna Canth -seuran jäsen. Rouva Haukio puolestaan suojelee Minna Canthin tulevaa juhlavuotta”, Orblin kertoi.

Orblinin iltapuvun suunnitteli Jasmin Santanen, mutta hänen kantamansa timanttikaulakorun arvo paljastui vasta juhlan jälkeen.

”Juhlin Linnassa ensimmäistä kertaa elämässä, joten ilta oli hyvin jännittävä. Arvokas ja platinasta valmistettu timanttikaulakääty kaulallani vielä lisäsi jännitystä. Etukäteen julkisuuteen ei tahdottu kertoa 1970-luvun koruni arvoa, sillä se olisi ollut turvallisuusriski. Koru oli varmaan Linnan arvokkain: hinnaltaan 680 000 euroa”, Orblin paljasti Seuralle.

Cécile Orblin juhli yhdessä ystävänsä Jani Toivolan kanssa. © PEKKA MUSTONEN/OTAVAMEDIA

Harvinainen koru toi Cécile Orblinin iltaan taikaa

Hyvin klassisessa korussa oli briljanttihiontaisia sekä pisaran muotoon hiottuja, laatuluokitukseltaan Top Wesselton VS1 -timantteja joiden yhteiskaraattipaino oli 54.

”En tiedä, milloin koru on päässyt viimeksi ulkoilemaan. Ei tullut mieleenkään kieltäytyä kantamasta korukaunotarta, vaikka sen arvo huimasikin päätäni. Sain korun lainaan Alexander Tillanderin Vintage & antiikkikorunäyttelystä”, Orblin kertoi.

”En ole nähnyt vastaavanlaisia koruja kuin elokuvissa. Olen kiitollinen, että sain kantaa Suomen satavuotisjuhlapäivänä niin ainutlaatuisen upeaa korua. En tarvinnut edes samppanjaa – olin kuin satumaisessa unelmassa. Koru toi iltaan erikoista valoa, ja tulen muistamaan illan varmasti niin kauan kuin muistini pelaa”, Orblin kuvaili.

Hän oli kertonut stailistilleen Minttu Vesalalle toivovansa juhlaan kaulaansa vintagekorua, josta tulisi mieleen tähdet ja lumi. Vesala toteutti asiakkaansa toiveen loistokkaimmalla mahdollisella tavalla.

Arvokorun ansiosta Cécile Orblin ei suunnannut Linnan juhlien päätyttyä jatkoille Helsingin humuun vaan meni suoraa tietä hotellille.

”Yöllä laitoimme mieheni kanssa vielä turvaketjun oveen”, hän tunnusti.

X