Näyttelijä Hannes Suominen: ”Rakastan näyttelijän työssäni erityisesti sitä, että saan opetella uusia asioita koko ajan”

Jaa kaverilleTilaa Seura
Näyttelijä Hannes Suominen. © ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA
Näyttelijä Hannes Suominen iloitsee ammattinsa antoisuudesta: "Kun yhdessä näytelmässä tai elokuvassa opettelen ratsastamaan, seuraavassa perehdyn aseella ampumiseen."

”Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailuun osallistuminen oli minulle kuin hyppy tuntemattomaan. En ole koskaan ennen tanssinut paritansseja. Opettelin uutta viitenä päivänä viikossa noin neljä tuntia kerrallaan.

Vaikeinta on ollut oppia hahmottamaan eri tanssilajien ominaispiirteet. Kun yhdessä tanssissa kuuluu pitää polvet koukussa, toisessa ne on ehdottomasti ojennettava suoriksi.”

Tanssinkin opettelussa pohjatyö on tehtävä kunnolla

”Tanssiminen on aktiivista ajattelua, sillä suurin työ tehdään päällä. Kun huomasin, että aivoni eivät pysty ottamaan enää uutta informaatiota vastaan, sanoin opettajalleni Kia Lehmuskoskelle, että nyt on pidettävä tauko.

Tanssissa, kuten minkä tahansa uuden opettelussa, on tärkeintä, että pohjatyö on kunnolla tehty. Koreografiaan pystyy luomaan tunnelmaa vasta sitten, kun osaa askeleet.

Olen melko kärsivällinen oppilas, sillä olen näyttelijän työssäni tottunut siihen, että harjoitellessa toistoja on tehtävä lukuisia, eikä hermostuminen kannata. Uuden opettelu on jatkuvaa epävarmuuden sietämistä.

Rakastan näyttelijän työssäni erityisesti sitä, että saan opetella uusia asioita koko ajan. Kun yhdessä näytelmässä tai elokuvassa opettelen ratsastamaan, seuraavassa perehdyn aseella ampumiseen. Saan tutustua jatkuvasti uusiin maailmoihin.”

Näyttelijä Hannes Suominen

Kia Lehmuskoski ja Hannes Suominen. © MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 10/18.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X