Näyttelijä Johannes Holopainen: ”Esiintyjän työtä on pidetty perheessäni aina oikeana työnä eikä riskinä”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Johannes Holopainen on näyttelijä, joka on viettänyt paljon aikaa Los Angelesissa.
© Tiia Ahjotuli / Otavamedia
Musikaalinen näyttelijä Johannes Holopainen sai jo lapsena perheeltään kannustusta esiintymiseen.

Kuinka herkullinen on roolisi Kaikki synnit -rikosdraamassa, joka nähdään Elisa Viihteellä?

No superherkullinen! Roolia oli tosi kiva tehdä. Roolihenkilöni Lauri Räihän lähtökohdat ovat hyvin erilaiset kuin omani.

Itselläni on ollut aina turvallinen koti ja lapsuus ja olen saanut olla oma itseni, toisin kuin Lauri.

Olet kotoisin Helsingistä, mutta viettänyt paljon aikaa Los Angelesissa. Missä on henkinen kotisi?

En ole koskaan asunut Losissa vaan vieraillut siellä sen verran, mitä turistiviisumilla voi vierailla. Henkinen kotini on siellä missä sydänkin.

Minulle perhe ja läheiset ovat tosi tärkeitä. Kotini on niissä ihmissuhteissa. On siitä palanen Paloheinässäkin, joka on lapsuuden seutuani.

Löytyykö suvustasi muita esiintyjiä?

Isoisäni oli musiikinopettaja ja kanttori ja isälläni on vahva esiintyjän identiteetti. Hän oli lähes 20 vuotta urheilutoimittajana ja selostajana YLE:ssä ja ajatteli nuoren oopperalaulajan uraa. Tilaisuudessa kuin tilaisuudessa hän usein laulaa lurauttaa jonkin kappaleen. On hän myöskin esiintynyt harrastajateattereissa.

Olemme olleet joskus yhdessäkin joissain jutuissa. Perhe on aina kannustanut minua tälle alalle. Esiintyjän työtä on pidetty perheessäni aina oikeana työnä eikä riskinä. Siitä olen äärimmäisen kiitollinen.

Miten oma bändisi voi tällä hetkellä?

Hyvin. Meillä on muiden muassa tanssiorkesteri nimeltään Laivaston Monnit. Bändi on Kaartin soittokunnassa muodostunut porukka ja minä olen bändissä laulajana.

Olet mukana myös Antti J. Jokisen elokuvassa Helene, joka kertoo taiteilija Helene Schjerfbeckistä. Mikä oli kuvaamataidon numerosi koulussa?

Koko kouluajan se taisi olla kiitettävä. Esitän elokuvassa metsänhoitaja ja taidemaaalari Einar Reuteria ja hänen elämäänsä perehtyminen on ollut opettavaista.

Olen vaikuttunut ajatuksesta, että maalatessa virheitä ei ole. Sama ajatus toimii myös näyttelemisessä: siksi virheitä ei tarvitse pelätä. Helenen pääkuvausjakso alkaa huhtikuussa.

Olen iloinen viiksistäni, jotka sain kasvatettua roolihahmoa varten. Näin vahvaa pensselilookia minulla ei ole vielä ollutkaan!

X