Näyttelijä Mari Perankoski tunnustaa inhoavansa palkkaneuvotteluja: ”Palkoista pitää puhua avoimemmin ja ääneen – etenkin meidän naisten”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Mari Perankoski
© Pekka Holmström / Kuvaryhmä / SKOY
Helsingissä ja Lappeenrannassa viihtyvä näyttelijä Mari Perankoski rentoutuu kesälomallaan mökillä, jossa sielu lepää.

Roba jatkuu jo neljättä kautta. Mikä on sarjan suosion salaisuus?

Parasta sarjassa on varmaan se, että roolihahmot ovat ihan tavallisia ihmisiä, eivät mitään superpoliiseja. Heidät esitetään virheineen kaikkineen, hyvin kaukana täydellisyydestä.

Ratkottavat rikokset ovat sillä tavalla todellisia, että niitä voisi hyvin tapahtua Suomessa. Emme jahtaa sarjamurhaajia CSI-tyyliin.

On ollut kiitollista näytellä pätevää naista, joka on lähtökohtaisesti hyvin uraorientoitunut. Hän ei ole kenenkään äiti, vaimo tai tyttöystävä. Sinisalon kaltaisia, ihmissuhteiden kautta määrittelemättömiä rooleja olisi kiva tehdä enemmänkin.

Näyttelit Mielensäpahoittaja 2 -elokuvassa, jonka kanssa edustit myös Pekingin elokuvafestivaaleilla. Mikä on lempipaikkasi maailmassa?

Kyllä se varmaan on New York. Siellä on tullut käytyä kymmenen kertaa ja kaupungista löytyy yhä vain aina jotain uutta. Nykin lisäksi Karibia ja Bali ovat ihania paikkoja.

Esimerkiksi Balilla kaikki ovat rauhaa rakastavia ihmisiä, on temppeleitä ja muita mahtavia paikkoja. Loma voitelee sieluani aina, tapahtuipa se lomailu missä tahansa.

Lappeenrannan lihapiirakat ovat maankuuluja. Kumpi on sinun suosikkisi, vety vai atomi?

Jaa-a, se kummassa on vähemmän tavaraa sisällä! Voin myöntää auliisti, että olen syönyt piirakoita hyvin vähän, lukeman voi laskea yhden käden sormilla.

Mitä kuuluu alkukesään muuten?

Nyt on hässäkkä päällä. Kuvasimme juuri Kontio & Parmas -sarjaa ja nyt on vuorossa Sipoon herttua -ohjelman kuvaukset. Sen pitäisi olla purkissa juhannukseen mennessä.

Heinäkuun olen lomalla ja luulen, että päivät menevät silloin aika lailla mökkihommissa. Mökillä riittää aina jotain remontoitavaa. Piinaan Jounia (Hynynen) keksimällä kaikkea uutta laitettavaa.

Olet sanonut, että keski-ikäisen naisen pitää olla henkisesti gangsteri, että pärjää. Milloin viimeksi ja miksi tarvitsit gangsterin otteita?

Varmaan palkkaneuvotteluissa. Inhoan palkkaneuvotteluita ja sanon aina, että haluan saman verran kuin esimerkiksi Hissu (Kari Hietalahti). Palkoista pitää kuitenkin puhua avoimemmin ja ääneen – etenkin meidän naisten.

X