Näyttelijä Maria Kuusiluoma hemmottelee luonnossa itseään: ”Metsän vihreys, omat äänet ja se rauha hiljentävät muun sisäisen pauhun”

Jaa artikkeliTilaa Seura
”En yleensä ota metsälenkeille puhelinta mukaan, vaan keskityn itseni ja ajatusteni kanssa olemiseen”, kertoo Maria Kuusiluoma.
”En yleensä ota metsälenkeille puhelinta mukaan, vaan keskityn itseni ja ajatusteni kanssa olemiseen”, kertoo Maria Kuusiluoma. © Jussi Partanen
Näyttelijä Maria Kuusiluoma hoivaa itseään metsälenkeillä. Mukaviin välineisiin kannattaa hänestä kiinnittää huomiota. Hyvä olo motivoi.

Näyttelijä Maria Kuusiluoma hemmottelee itseään liikkumalla ulkona upeissa paikoissa.

”Viime aikoina on ollut ihanaa lähteä yksin tai lasten kanssa ulkoilemaan vaikkapa Porin Yyterin rannoille tai metsään”, Maria kertoo.

Ihmettelyä, hölköttelyä ja kovaakin treeniä

”Erityisen luksusta tässä ajassa on ylipäänsä ollut se, että minulla on ollut aikaa mennä metsään. Riippuu lenkkiseurasta, mutta jos olen yksin, metsälenkit eivät ole hölköttelyä, vaan aika kovaakin treeniä.

Lasten kanssa metsässä ulkoilu on ympäristön ihmettelyä, joka tekee tietysti valtavan hyvää sekin. Metsä antaa nimenomaan sielullista hoivaa. Metsän vihreys, omat äänet ja se rauha hiljentävät muun sisäisen pauhun.

En yleensä ota metsälenkeille puhelinta mukaan, vaan keskityn itseni ja ajatusteni kanssa olemiseen.

Tykkään tehdä maastolenkkejä myös fillarilla. Se vaatii vähän enemmän asennetta ja varustautumista, koska voin tulla läpimäräksi ja kuraiseksi.”

Näyttelijä Maria Kuusiluoma suosittelee satsaamaan liikkumisessa kunnon välineisiin. Sopivista lenkkitossuista on hyvä aloittaa!

Näyttelijä Maria Kuusiluoma suosittelee satsaamaan liikkumisessa kunnon välineisiin. Sopivista lenkkitossuista on hyvä aloittaa! © Jussi Partanen

Hyvä olo motivoi

”Oli laji mikä tahansa, sopivat varusteet ovat kaiken a ja o. Suosittelen aivan ehdottomasti kunnollisia varusteita varsinkin silloin, jos aikoo tehdä metsässä jotain muutakin kuin kävellä valmiita polkuja pitkin. Hyvät lenkkarit ovat ykkösasia.

Minusta on vain kivaa, jos esimerkiksi rapaisella ja vauhdikkaalla pyörälenkillä on suojat jaloissa, jolloin ei haittaa vesi eikä kylmyys. Hyvä olo myös liikkuessa motivoi kummasti eteenpäin.

Minua ärsyttää, että lapset laitetaan joskus liikkumaan huonoilla varusteilla. Harrastus­into voi lopahtaa siihen paikkaan, jos on vaikkapa tennismailoissa teräsverkot. Eli varusteet kuntoon jalkineista alkaen!”

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkäri-lehdessä 8/20.

Lue myös: Maria Kuusiluoma menetti vanhempansa jo kolmikymppisenä: ”Minulle jäi vain isoveljeni”

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X