Näyttelijä Maria Ylipää nauttii äitiydestä ja seuraa uteliaana, minkälaisia persoonia omista lapsista kasvaakaan: ”Kyllä se on myös niin päin, että lapseni kasvattavat minua”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Maria Ylipää
© Niclas Mäkelä / Otavamedia
Maria Ylipää, 37, ärsyyntyy liiasta kuluttamisesta ja iloitsee siitä, että saa seurata kahden lapsensa kasvamista.

Oliko paineita lähteä tekemään Aallonmurtaja-sarjan kakkososaa?

Työtä tehdään sellaisella tahdilla, ettei siinä ole aikaa miettiä paineita. Olen tyytyväinen siitä, että suomalaisissa televisiosarjoissa ja elokuvissa nähdään yhä enemmän naisia kiinnostavissa rooleissa.

Se johtuu varmasti siitä, että naisia on nykyään enemmän sarjojen käsikirjoittajina ja tuottajina.

Miten rentoudut?

Pitkien työpäivien vastapainona rentoudun liikkumalla. Menen kuntosalille polkemaan cross traineria tai lähden lenkille metsään. Tärkeintä on, että saan hien pintaan.

Olen mukana Svenska Teaternin Chess-musikaalissa. Fyysisesti rankat musikaalinäytökset vaativat rinnallensa palauttavia treenejä, kuten venyttelyä ja joogaa.

Rentoudun myös käymällä konserteissa, elokuvissa ja teatterissa.

Mikä on parasta äitiydessä?

Parasta on saada seurata, minkälaisia persoonia 11-vuotiaasta ja 5-vuotiaasta lapsestani kasvaa. Yritän äitinä olla parhaalla mahdollisella tavalla tukemassa heidän kehitystään ja toisaalta antamassa tarpeeksi vapautta.

Yritän kasvattaa lapsiani, mutta kyllä se on myös niin päin, että lapseni kasvattavat minua.

Miten huomioit kumppaniasi?

Huomioin miestäni päästämällä hänet vapaalle. Puolisoni joutuu olemaan monia iltoja viikossa kotona, kun minä olen teatterissa. Vastapalvelukseksi annan hänen pitää vapaailtoja.

Mikä sinua ärsyttää?

Turha kuluttaminen ärsyttää minua. Moni ihmisistä meinaa hukkua tavaraan. Nuoret ovat onneksi tässä asiassa valveutuneita.

11-vuotias tyttäreni huomauttaa minulle, jos olen ostamassa kaupassa muovikassia.

Mitä odotat tältä vuodelta?

Odotan innolla Baby Jane -elokuvan ensi-iltaa, joka on 8. päivä maaliskuuta. Huhtikuun loppuun kestävän Chess-musikaalin jälkeen minulla ei ole mitään isoja työsitoumuksia.

Minulla on pitkästä aikaa sellainen tilanne, että voin ottaa vastaan töitä, jos jotain kiinnostavaa ilmaantuu eteeni. En stressaannu freelancerin arjesta, sillä teen niin monipuolisesti töitä musiikki-, televisio-, elokuva-, ja äänialalla, että aina jostakin löytyy hommia.

Aallonmurtaja-sarja palaa televisioon kakkoskauden jaksoin.

X