Näyttelijä Matti Onnismaan äiti menehtyi koronaan: ”Äiti oli jo 91-vuotias mutta reipas vanhus, jolla elämä kukoisti”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Matti Onnismaan äiti kuoli koronaan
Matti Onnismaa hämmästelee koronan vähättelyä: ”Kysymys on todella vakavasta taudista.” © Mtv3
Näyttelijä Matti Onnismaa on joutunut kokemaan koronapandemian vaikutukset monella tapaa työssään sekä yksityiselämässään.

Työelämässä näyttelijä Matti Onnismaan tähdittämä Karkurit-sarja jouduttiin viime keväänä keskeyttämään, jonka jälkeen kuvauksia pystyttiin jälleen elokuussa jatkamaan. Tummempia sävyjä korona toi Onnismaan perhepiiriin, kun hänen äitinsä menehtyi koronaan vain neljässä päivässä.

”Äiti oli jo 91-vuotias, mutta reipas vanhus, jolla elämä kukoisti”, Matti Onnismaa huokaisi C Moren Karkurit-sarjan puhelinpressissä.

Onnismaa on seurannut hämmästellen puheita koronasta pelkkänä flunssana.

”Miten jotkut voivat suhtautua niin, kun kysymys on todella vakavasta taudista.”

Rokotevastaisuus koronan kohdalla on myös ihmetyttänyt.

”Eihän me suomalaiset oltaisi elossakaan enää, jos rokotuksia ei olisi keksitty! Niin pieni populaatio ja niin vaarallisia tauteja on ollut liikkeellä.”

Arki elämän ankkuri

Perusarki on aina ollut Matti Onnismaan elämässä eräänlainen ankkuri, niin nytkin. Arkipäivän rakastajaksi itseään kuvaileva näyttelijä viihtyy mainiosti Salossa, jossa hänellä on vanha hirsitalo. Mökki on ollut viime aikoinakin ahkerassa käytössä.

”Se on lähellä ja sinne on päässyt karkuun ja kuluttamaan aikaa. Mökki on periaatteessa talviasuttava. Kyllä siellä aika paljon onkin tullut vietettyä jouluja ja hiihtolomia. Oma jumppaamisensa on aina mökin lämmittämisessä, mutta lämpö kyllä sitten myös pysyy.”

Karkurit-sarjassa Pertti Salosen roolissa nähtävä Matti Onnismaa kiitteli tuotannon toimia ja venymistä koronan keskellä.

”Nyt on työrintamalla aika hiljaista. Roballa käyn kyllä heittämässä vierailun Pertti Salosena”, Onnismaa kertoi.

C Moren puhelinpressi

Näyttelijä Pirjo Lonka.

Näyttelijä Pirjo Lonka. © Mtv3

Karkureissa nähdään myös näyttelijä Pirjo Lonka, joka on lomaillut antaumuksella pitkän työputken ja koronavuoden päätteeksi. ”Rakastan olla kotona! Löydän aina jotain puuhasteltavaa. Olen lukenut ihan hirveästi myös kirjoja, josta olen todella nauttinut.”

Näyttelijä Anna Böhm.

Näyttelijä Anna Böhm. © Mtv3

Näyttelijä Anna Böhm toivoo pian pääsevänsä jatkamaan Helsingin Kaupunginteatterin Punaorvot-näytelmää. Täysin toisenlaisiin haasteisiin Böhm on sukelta-massa helmikuussa. ”Olen ilmoittautunut avantouinnin SM-kisoihin!”

Näyttelijä-räppäri Deogracias ”Gracias” Masomi.

Näyttelijä-räppäri Deogracias ”Gracias” Masomi. © Mtv3

Deogracias ”Gracias” Masomi nautti työskentelystä Karkurit-porukan kanssa. Ensimmäisen suomenkielisen levyn toukokuussa julkaissut näyttelijä-räppäri pitänee suomen kielen todennäköisesti seuraavallakin levyllä. ”Suomen kieli tuntuu nyt hyvältä.”

Näyttelijä Pelle Heikkilä.

Näyttelijä Pelle Heikkilä. © Mtv3

Näyttelijä Pelle Heikkilä muutti vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa saareen Inkooseen yli neljäksi kuukaudeksi pois koronan jaloista. ”Oli aivan ihanaa, vaikka korona on ollut suuri tragedia meillekin taloudellisesti. Olemme kuitenkin välttyneet suurimmilta menetyksiltä. Saaressa oli paljon rauhaa ja itsetutkiskelua, vaikka minä en kyllä ikinä rauhoitu”, Heikkilä naurahti.

X