Näyttelijä Mikko Leppilampi: ”Elämäni tekee rikkaaksi se, että saan toteuttaa niin monia eri intohimoja”

Tähdet, tähdet -juontaja ja näyttelijä Mikko Leppilampi, 40, haluaisi oppia olemaan tyytyväinen itseensä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tähdet, tähdet -juontaja ja näyttelijä Mikko Leppilampi, 40, haluaisi oppia olemaan tyytyväinen itseensä.
Teksti: Linda Martikainen

Mikä sinulle on arjen luksusta, Mikko Leppilampi?

Voi mennä vähän hurskasteluksi, mutta arjen luksusta minulle on terveys ja se, että saan tehdä kaikkea sitä mitä haluan. Kun lähellä on tilanteita, joissa nuorillakin on sairauksia, niin se tuo perspektiiviä arvostaa näitä asioita.

Minkä taidon haluaisit oppia seuraavaksi ja miksi?

Haluaisin oppia olemaan tyytyväinen omaan elämääni ja saavutuksiini. En meinaa millään olla tyytyväinen, vaan ruoskin koko ajan itseäni. Vaara orastavaan katkeruuteen tai jossitteluun ei ole kiinnostavaa tai miellyttävää kanssaeläjille eikä varsinkaan itselle. Haluan kitkeä sellaisen pois itsestäni. Ehkä on hyvä joskus myös katsoa taaksepäin ja muistella, mistä on tullut, mitä on tehnyt ja keskustella muiden kanssa.

Olet viihteen moniosaaja ja yrittäjä. Mihin lataat paukkuja eniten juuri nyt?

Tämä on kaksiteräinen miekka. Käytän mielelläni keittiöfilosofiaa ”peruna kerrallaan” eli keskityn aina meneillään olevaan tehtävään 110-prosenttisesti.

Olen lapsesta asti ollut kova heittäytymään ja ollut täysillä mukana siinä maailmassa, jossa kulloinkin on pitänyt olla. Elämäni tekee rikkaaksi se, että saan toteuttaa niin monia eri intohimoja. Pitää löytää se oma onnellisuus.

Mitä muuta teet tänä vuonna paitsi juonnat Tähdet, tähdet -ohjelmaa?

Kiinnostavia, monenlaisia juttuja on tulossa paljonkin. Ehdin onneksi myös treenata. Viime aikoina olen yrittänyt istuttaa itseeni sellaisen treenimuodon, että voin treenata missä vain vaikka parikymmentä minuuttia.

Mistä olet elämässäsi ylpeä?

Minulla on terve, ihana, lahjakas lapsi ja koti, josta olen haaveillut. Lisäksi minulla on mahdollisuus tehdä töitä niin, ettei tarvitse miettiä, mistä se leipä seuraavaksi tulee. Niitäkin hetkiä on nimittäin ollut. Olen ylpeä siitä, että voin elättää itseni ja perheeni tekemällä sellaista työtä, josta tykkään.

X