Näyttelijä-muusikko Sebastian Rejman isyydestään: ”Ikuinen huoli lapsista ei koskaan helpotu”

”Oma aika on ollut aina minulle tosi tärkeää ja välillä se tulee revittyä vaikka sitten yöunista.” Kuva: Lehtikuva
Näyttelijä-muusikko Sebastian Rejman, 42, elää ruuhkavuosia perhearjen ja töiden keskellä. Aika jonka sain -elokuvassa uransa haastavimman roolin tekevä Rejman kantaa huolta lapsistaan.

Näyttelijä-muusikko Sebastian Rejman esittää rankan rooli Aika jonka sain -elokuvassa.

Menikö rooli ihon alle?

Oli se rankin rooli, jonka olen tähän mennessä tehnyt. Oli hienoa päästä haastamaan itseään. Roolihahmoni oli leffan pahis. Olen hyvin kiitollinen Temosen Tuukalle ja Olgalle luottamuksesta. Yritin kaivaa itsestäni sen mahdollisimman mädän puolen esiin. En säästellyt itseäni ja myönnän, että kyllä se vähän ihon alle meni.

Millaisesta roolista unelmoit seuraavaksi?

Olisihan se mahtavaa olla Marvelin seuraava Wolverine, mutta jos nyt pysytään maanpinnalla niin ainoa mitä oikeastaan toivon, on monipuolisuus.

Olen kunnianhimoinen tyyppi ja haluan haastaa itseäni ja ammattitaitoani lisää. Toimintaleffat ovat aina kiinnostaneet minua, niitä vain tehdään Suomessa tosi vähän.

Sinulla on puolisosi Iina Kuustosen kanssa kaksi lasta. Miten arki on muuttunut?

Omaa aikaa juuri ole. Töiden jälkeen ei auta paljon maleksia. Toisaalta silloin, kun omaa aikaa on, käytän sen hyvin hyödyksi. Oma aika on ollut aina minulle tosi tärkeää ja välillä se tulee revittyä vaikka sitten yöunista.

Aivot on vain pakko saada resetoitua, jotta seuraavana päivänä taas jaksaa. Nuorenakin vietin koulun jälkeen usein yksin aikaa kotona, enkä bändiaikoina jaksanut kiertueen jälkeen puhua kenellekään vähään aikaan.

Miten pidät kroppasi kunnossa?

Pelasin nuoruudessani IFK:ssa 11 vuotta lätkää. Normaalisti pelaan lätkää edelleen pari kertaa viikossa ja sen lisäksi teen kaikkea muutakin. Urheilemalla pääsen purkamaan kaiken.

Haluan nimenomaan treenata yksin, kavereita en siihen aina tarvitse.

Mitä pelkäät?

En oikein osaa pelätä mitään, mutta nyt faijana olen tajunnut, että ikuinen huoli lapsista ei koskaan helpotu. Se on loppuelämän taakka, jonka olen ihan itse valinnut.

Oma isäni oli vähän ylisuojeleva enkä nyt myönnä mitään, mutta siitä on voinut tarttua jotain minuunkin. Teen sen asian kanssa töitä koko ajan.

Jokaisen ihmisen pitää saada ne omat kolhunsa. Muistan kyllä miten paljon minua junnuna joskus isän suojelevaisuus ärsytti.

Mitä teet seuraavaksi?

Heinäkuun lopulla alamme kuvata Syke-leffaa ja sen lisäksi luvassa on kahden tv-sarjan kuvaukset.

Lue myös: Korona piinaa – Sebastian Rejman toivoo tyyneyttä: ”Ei pelleillä tämän jutun kanssa”

Näyttelijä Sebastian Rejman satsaa kaiken aikansa näyttelemiseen ja musiikki on jäänyt taka-alalle. ”Ehkä joskus julkaisen vielä jotain, mutta antaa sen nyt hautua. Lapsille laulan todellakin.” © Tiia Ahjotuli / Otavamedia

Lue myös: Korona sotki elokuvan julkaisun – Arjen niukkuudessakin Olga ja Tuukka Temosen erilaiset luonteet kannattelevat parisuhdetta: Kun toinen huolehtii ja kantaa vastuuta, toinen rauhoittelee

Aika jonka sain -elokuva ehti olla elokuvateattereissa vain muutaman päivän. ”On pakko mennä eteenpäin”, elokuvan tuottaja ja pääroolia näyttelevä Olga Temonen sanoo. © Pekka Nieminen / Otavamedia