Näyttelijä Oona Airola voitti ensimmäisen Jussinsa kaksi vuotta sitten: ”Rikoin sen, koska yritin antaa siitä palasta hyvälle ystävälleni Lauri Maijalalle”

Oona Airola ja Leo Honkonen
”Takana on vähän huonosti nukuttu yö”, totesi parhaana naisnäyttelijänä palkittu Oona Airola, joka juhli näyttelijä-puolisonsa Leo Honkosen kanssa. © Pekka Mustonen / otavamedia
Seura tapasi Oona Airolan elokuva-alan Jussi-gaalassa Helsingin Kaapelitehtaalla.

”Tuntuu mielettömältä, ihan uskomattomalta”, tuuletti parhaasta naispääosasta palkittu Oona Airola elokuva-alan Jussi-gaalassa Helsingin Kaapelitehtaalla.

Miesystävänsä näyttelijä Leo Honkosen kanssa gaalaan saapunut Airola voitti ensimmäisen Jussinsa kaksi vuotta sitten. Tuolloin palkinto tuli sivuosasta elokuvasta Hymyilevä mies, nyt naispääosasta Oma maa -elokuvasta. Ensimmäisen pystin paikka on ollut tähän asti vähän surkea.

”Se on ollut kirjapainona ja toiminut siinä hommassa tosi hyvin. Joku kyllä tupareissa kommentoi, että pitäisikö minun miettiä pystin paikkaa uudelleen.”

Ensimmäiselle Jussille kävi köpelösti.

”Rikoin sen, koska yritin antaa siitä palasta hyvälle ystävälleni Lauri Maijalalle, joka olisi mielestäni ansainnut Jussin. Hänellä on se palanen vielä tallessa, mutta itse kävin vaihtamassa patsaan ehjään versioon kun olin menossa vieraaksi aamutelevisioon ja ajattelin, etten kehtaa käyttää koko aikaa selittelyyn miksi patsas oli rikki.”

Kuvat: Pekka Mustonen / Otavamedia

Galleria