Näyttelijä Riku Nieminen valmistautui ahnehtien Juice Leskisen rooliin: ”Kilot nousivat kermalla ja pizzalla”

Jaa artikkeli
Riku Nieminen
Näyttelijä Riku Nieminen. © TIIA AHJOTULI / OM-ARKISTO
Näyttelijä Riku Nieminen, 32, pisti kroppansa likoon muuntautuessaan Juice Leskiseksi legendasta kertovassa elokuvassa. Nieminen joutui sekä laihdutus- että lihotuskuurille kuvauksien aikana.

Miten muuntauduit Juiceksi?

Hiuksia en saanut kasvatettua eli pääosin turvauduttiin maskiin: sain peruukin ja tietysti myös silmälasit. Viime tammi-helmikuussa laihdutin muutaman kilon Juicen nuoruusvuosia varten. Normaalisti painan noin 80 kiloa ja laihdutusurakan jälkeen paino oli alimmillaan 68 kiloa.

Temppu onnistui ateriankorvikejauheilla, joita sekoittelin veteen. Söin toki muutakin, mutta huomattavasti niukemmin. En ole ennen laihduttanut näin paljon roolia varten. Kehotan kyllä harkitsemaan tarkkaan moiseen ryhtymisessä. Laihduttaminen vaatii suunnittelua ja tiukkaa itsekuria. Painon pudotessa tuppasi myös välillä kiukuttamaan.

Millä herkuilla lihotit itseäsi Juicen myöhempää elämää varten?

Söin kaikenlaista hyvää, erityisesti pizza toimi hyvin. Kiloja sain nostettua myös kun join ihan vain kermaa. Tosin Suomesta saatava kerma on sellaista vähärasvaista litkua toisin kuin esimerkiksi jossain Ranskassa, jossa kerma saattaa sisältää peräti 60 prosenttia rasvaa.

Millaista treeniä tavallisesti suosittelet?

Riippuu ihmisen tarpeesta ja ajasta. Ruuhkavuosien painaessa kannattaa illalla laittaa lenkkikamat valmiiksi aamua varten. Heti herättyä sitten kasvojen pesu, veden juonti ja puolen tunnin lenkille ihan mihin suuntaan tahansa.

Jos sitten haluaa näyttää alasti hyvältä niin suosittelen kuntosalia. Itse liikkuisin näin, jos kokisin siihen tarvetta.

Miksi arvelet Juicen tuotannon koskettavan niin monia ihmisiä?

Juicen biisit ovat niin monitulkintaisia. Niitä on mahdollista tulkita joko vain pintatasolta tai syvemmin. Juicen tekstit ovat usein myös hyvin riimitettyjä. Luin elokuvaa varten paljon erilaista Juicen tuotantoa. Törmäsin myös moniin sellaisiin kappaleisiin, joista ei koskaan tullut hittejä.

Mikä sinussa ja Juicessa on yhteistä?

Ehkä kova työmoraali. En usko, että Juicekaan teki asioita julkisuuden takia, vaan siksi, että oli halu, jokin palo, tehdä juttuja. Se meitä varmasti yhdistää. En voi tietenkään sanoa varmasti, mitä Juice ajatteli julkisuudesta.

Mitä muuta teet alkuvuodesta 2019?

Lähden Tukholmaan kansainväliseen teatteritapahtumaan viikoksi. Olen myös jo jonkin aikaa halunnut kertoa tarinoita omien valokuvien kautta ja tulossa on sen tiimoilta taidenäyttely Berliinissä.

X