Seela Sella saa kuulla faniensa ilot ja surut: ”Olen sitä sorttia, että minulle saa tulla puhumaan raitiovaunussa tai kadulla”

”Jos minä pääsen tähän ammattiin, roikun tässä kyllä kuolemaani saakka”, Seela Sella ajatteli jo heti uransa alussa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Näyttelijä Seela Sella palkittiin Seuran Elävänä legendana viime vuonna.

"Jos minä pääsen tähän ammattiin, roikun tässä kyllä kuolemaani saakka”, Seela Sella ajatteli jo heti uransa alussa.
Teksti:
Linda Martikainen

Näyttelijä Seela Sella, 87, ilahtui valtavasti kuullessaan kolmannesta sijastaan Seuran Legendojen legenda -äänestykessä.

”Olen siitä ihan kaksinkerroin ja kumarran nöyränä! Sitä tuntee, että ei ole tehnyt turhaan töitä kymmenet vuodet ja kiertänyt ympäri Suomea”, Sella sanoo.

Hän arvelee olevansa suomalaisille tärkeä siksi, että on loppujen lopuksi niin tavallinen.

”Olen Pispalasta lähtenyt suomalainen tyttö, jolla on ollut unelmia ja jolla on niitä edelleen. Joka päivä on jotain kivaa. Suhtaudun jokaiseen päivään niin, että en voi koskaan tietää, mitä tapahtuu. Se riippuu paljon siitä, miten itse suhtaudun asioihin ja kuinka otan niitä vastaan.”

Sella kohtaa mielellään yleisöään ja fanejaan, jolloin keskustelunaiheita riittää, kunhan vain aikaa on.

”Fanini kertovat minulle helposti omista iloistaan ja suruistaan. Olen sitä sorttia, että minulle saa tulla puhumaan raitiovaunussa tai kadulla. Sen kun vain!”

Seela Sella: Yhteys ihmisiin on tärkeintä

Seela Sella sanoo uransa alkuvaiheen olleen ihanaa mutta myös jännittävää aikaa. Ensimmäiset vuodet näyttelijänä olivat täynnä odotuksia ja unelmia.

”Se ei ole muuttunut miksikään. Ajattelin jo silloin heti alussa, että jos minä pääsen tähän ammattiin, roikun tässä kyllä kuolemaani saakka.”

Se, mikä saa 87-vuotiaan Sellan nousemaan lavalle yhä uudestaan, on kaikki muut ihmiset. Oma onnistuminenkaan ei ole enää niin olennaista kuin yhteyden tavoittaminen toisten kanssa.

”Minähän elän toisten ihmisten elämiä. Yritän näytellä rooleissa niin kuin kulloinenkin ihminen ajattelisi tai toimisi. Yhteys ja kommunikaatio ihmisten kanssa on tässä se juttu. Ei minä tai onnistuminenkaan, vaan yhteisen hetken tavoittaminen jonkun ihmisen kanssa, oli heitä sitten yksi, kymmenen, sata tai tuhat.”

Tämän kesän aikana Sella kiertää Suomea muun muassa Rakkauskirjeitä-esityksen kanssa. Syksyllä Sellan tähdittämä, Kansallisteatterissa esitetty Eichmann – mistä yö alkaa -näytelmä siirtyy Tampereen Työväen Teatteriin.

”Se on loistava, mielenkiintoinen näytelmä ja niin järkyttävän ajankohtainen. Siinä käydään läpi meidän ihmisten historiaa ja puhutaan siitä, millainen ihminen on ja mistä pahuus alkaa ja miksi. Se kannattaa nähdä etenkin, jos on sellaisia asenteita, että tuo on hyvä ja tuo on paha. Ne asenteet alkavat kieppua näytelmässä, koska homma ei olekaan ihan niin yksinkertaista.”

Lukijat kertovat kohtaamisista Seelan kanssa

Lue myös: Energinen Seela Sella rohkaisee ikääntyviä näyttämään tunteensa: ”Minä kyllä kestän rähinät ja kitinät!”