Näyttelijä Sinikka Sokka kannustaa pitämään yhteyttä ystäviin: ”Hyvää musiikkia, kuten Bachia, kuunnellessa ei olo tunnu niin yksinäiseltä”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Näyttelijä Sinikka Sokka nauttii pääsiäisestä. ”Se on jossain määrin kivempi kuin joulu, koska valokin on lisääntynyt. Toivottavasti myös ihminen on täynnä toivoa paremmasta.”
Näyttelijä Sinikka Sokka nauttii pääsiäisestä. ”Se on jossain määrin kivempi kuin joulu, koska valokin on lisääntynyt. Toivottavasti myös ihminen on täynnä toivoa paremmasta.” © Niclas Mäkelä/Otavamedia
Koronavirusepidemia on pistänyt uusiksi julkkistenkin pääsiäissuunnitelmat. Seura soitti tutuille kasvoille ja kysyi, miten juhlapyhät vietetään.

Näyttelijä Sinikka Sokka on aina pääsiäisenä viettänyt aikaa lähipiirin kanssa ja herkutellut maukkaalla lammaspaistilla – mutta nyt on toisin.

”Ennen vanhaan eli ennen koronaa, pääsiäisenä luokseni tuli aina tietyt vieraat. Nyt sitä ei voi tehdä missään tapauksessa. Olen kuullut, että nuoret ovat pitäneet Facetime-juhlia läppäreillä. Eihän se tietenkään sama ole, mutta jollain tavalla se on kuitenkin hauska ajatus. Siinä voisi yhdessä skoolata ja syödä alkupalat”, Sinikka Sokka kertoo.

Tietyt jutut Sokan pääsiäisessä pysyvät: musiikki, värikkäät kukat ja ulkoilu.

”Varmaa on se, että kuuntelen kotona keskittyneesti Matteus-passion. Muutenkin hyvää musiikkia, kuten Bachia, kuunnellessa ei olo tunnu niin yksinäiseltä. Radio on myös must. Kosminen yksinäisyys korostuu varmasti nyt aika monella.”

Positiivisuus ja tärkeät ystävät kannattelevat

Ahdistusta ja yksinäisyyttä helpottaakseen Sinikka Sokka kannustaa pitämään yhteyttä muihin.

”Minähän en elä parisuhteessa, mutta minulla on paljon kontakteja ystäviin, joilla ei myöskään ole parisuhteita. Ne ovat nyt tuiki tärkeitä.”

Toistaiseksi Sokan työkuviot ovat seis, esimerkiksi Uuden Iloisen Teatterin show siirtyi vuodella eteenpäin. Sokka jaksaa kuitenkin pysyä positiivisena.

”Tästä ajasta voi saada mitä tahansa irti.”

Lue myös: Nostalgiaa! Nuori Sinikka Sokka halusi muuttaa maailmaa laulaen: ”Rauhanasia oli tärkeä”

Pääsiäisen suunnitelmat menivät uusiksi

Nina Mikkosella on ollut tapana viettää pääsiäistä poikiensa kanssa.

Nina Mikkosella on ollut tapana viettää pääsiäistä poikiensa kanssa. Sampo Korhonen / Otavamedia

Yrittäjä Nina Mikkoselle pääsiäinen on merkittävää aikaa. ”Perinteenä on se, että katsomme poikien kanssa The Passion of the Christ -elokuvan ja samalla muistelemme sitä, miksi pääsiäistä vietetään. Sillä on syvempi merkitys kuin söpöt tiput ja pääsiäismunat.”

Lue myös: Nina Mikkosen upea elämäntaparemontti – paino putosi 18,5 kiloa reilussa puolessa vuodessa: ”Alan vähitellen tietää, kuka olen”

Kari Vepsän pääsiäinen menee hevoshommissa.

Kari Vepsän pääsiäinen menee hevoshommissa. Jarmo Wright/Otavamedia

Laulaja Kari Vepsä viettää pääsiäistä hevoshommissa nyt, kun laulukeikat ovat jäissä. ”Syövän läpikäyneenä olen riskiryhmässä. Kontrolliin tuli taas kutsu, on hyvä, että huolehditaan”, totesi Vepsä, joka tekee pääsiäisenä verkkoon opetuskurssin kaikille hevosharrastajille.

Lue myös: Kari Vepsä: ”Hevostaidot menevät pappojen mukana ja nykysukupolvet ovat ummikkoja – Mutta minun tyttäreni on ajanut isäpappansa ohi”

Korona vaikuttaa myös Katariina Sourin arkeen.

Korona vaikuttaa myös Katariina Sourin arkeen. Kristiina Kurronen / Otavamedia

Taiteilija Katariina Souri viettää normaalistikin ”erakkoelämää” kotonaan Sipoossa, jossa hän maalaa ja kirjoittaa. Korona kuitenkin vaikuttaa. ”Keskittyminen töihin on ollut vaikeampaa sisäisen rauhattomuuden vuoksi. Maailma ei ole enää sama”, totesi Souri, josta Playboyn tekemä juttu julkaistaan piakkoin lehden verkossa.

Lue myös: Isän Alzheimer teki Katariina Sourista katkeran – kuolema olikin monella tapaa helpotus: ”Isä on vihdoin vapaa”

Marjaana Lehtinen kannustaa soittelemaan ystäville.

Marjaana Lehtinen kannustaa soittelemaan ystäville. Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Pihahommissa ja perheensä kanssa pääsiäisen viettävä plusmalli Marjaana Lehtinen kannusti kaikkia soittamaan pitkinä pyhinä myös sinkkuystäville. ”Ei pidä pyöriä vain oman navan ympärillä. Täytyy muistaa soittaa myös ystäville ja kysellä mitä heille kuuluu.”

Eija Kantolan pääsiäinen meni uusiksi.

Eija Kantolan pääsiäinen meni uusiksi. Tommi Tuomi / Otavamedia

Laulaja Eija Kantolan pääsiäissuunnitelmat menivät uusiksi. Luvassa olisi ollut keikkailua ja vapaa-aikaa läheisten kanssa. ”Miehen lapset olisivat olleet tulossa käymään, mutta nyt kun tuli tämä sulku, niin emme pysty tapaamaan.”

Shirly Karvisen pääsiäisen matka peruuntui.

Shirly Karvisen pääsiäisen matka peruuntui. Tiia Ahjotuli / Otavamedia

Ex-missi, juontaja Shirly Karvinen oli lähdössä pääsiäiseksi reissuun, mutta matka peruuntui, kuten myös kaikki työt. ”Alkuun ahdisti, mutta nyt olen hyväksynyt tilanteen ja oppinut arvostamaan ihan eri tavalla pieniä juttuja”, kotona viihtyvä Karvinen totesi.

Christian Sandström pysyy kotona pääsiäisenä.

Christian Sandström pysyy kotona pääsiäisenä. Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Kulttuuritalo Martinuksen päällikkö, näyttelijä Christian Sandström aikoi lähteä mökille Pohjanmaalle pääsiäisen viettoon, mutta nyt pitää pysyä kotikonnuilla. Iloa tuo vuoden ikäinen italianvesikoira Freddo. ”Hänen kanssaan maalataan nyt sitten pääsiäismunia.”

X