Näyttelijä Turkka Mastomäki tarttui rooliin syvän surun keskeltä: ”Tarina kuitenkin oli hieno ja halusin olla mukana”

Kesäkuussa 50 vuotta täyttänyt näyttelijä Turkka Mastomäki on viihtynyt viimeiset kuusi vuotta Tampereella, jossa asuu myös Mastomäen tytär. Tampereella asuivat myös Mastomäen vanhemmat.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Näyttelijä Turkka Mastomäki esittää toista pääosaa. Hän myönsi tuntevansa alan paineet niskassaan. ”Itsehän ne paineet asettaa, mutta on alalla kova kilpailu. Itsestä on pidettävä huolta ja löydettävä ne puolet, millä pysyy mukana.”

Kesäkuussa 50 vuotta täyttänyt näyttelijä Turkka Mastomäki on viihtynyt viimeiset kuusi vuotta Tampereella, jossa asuu myös Mastomäen tytär. Tampereella asuivat myös Mastomäen vanhemmat.
Teksti: Linda Martikainen

”Saatoin heitä pitkään viimeiselle matkalle. Olen sen nyt joutunut sitten kohtaamaan”, näyttelijä Turkka Mastomäki totesi tähdittämänsä Syksyn jälkeen saapuu kevät -elokuvan kutsuvierasensi-illassa Helsingin Tennispalatsissa.

Mastomäen isä oli juuri menehtynyt, kun hän mietti jaksaako lähteä elokuvaa tekemään.

”Tarina kuitenkin oli hieno ja halusin olla mukana, vaikka huono fiilis siviilielämässä olikin.”

Kun Turkka Mastomäki juhli pyöreitä kesällä oli näyttelijän fiilis ensin mahtava. Ikäkriisi iski kuitenkin tuntuvalla taka­potkulla.

”Ajatuksissa on lievää turhautumista. Että en minä täällä enää kauaa elä, nyt pitäisi tehdä tuokin juttu pois kuleksimasta”, Turkka Mastomäki sanoo.

Uransa ensimmäisessä pääosassa elokuvassa nähtävä Asta Sveholm oli nukkunut ensi-iltaa edeltävän yön huonosti jännityksen takia. Leffassa näyttelee myös Sveholmin äiti Sari Havas.

Syksyn jälkeen saapuu kevät

Asta Sveholm jännitti ensi-iltaa.

Asta Sveholm jännitti ensi-iltaa. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Uransa ensimmäisessä pääosassa elokuvassa nähtävä Asta Sveholm jännitti ensi-iltaa. Leffassa näyttelee myös Sveholmin äiti Sari Havas.

”Olemme äidin kanssa tosi läheisiä, erityisesti nyt aikuisiällä. Teiniajan myllerrys on ohi!”

Näyttelijä Sari Havas puolisonsa Risto kanssa.

Näyttelijä Sari Havas puolisonsa Risto kanssa. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Näyttelijä Sari Havas saapui kutsuvierasensi-iltaan Risto-puolisonsa kanssa.

Lue myös: Sari Havas muistelee häämatkaansa Krabilla – Ihana häämatka loppui juuri, kun korona lähestyi lomakohdetta

Lue myös: Sari Havas nauttii arjesta, jonka saa nyt jakaa puolisonsa kanssa: ”Iän myötä minulle on konkretisoitunut se, että ei täällä ihan loputtomiin hilluta”

X