Näyttelijä Ville Haapasalo myy nyt hatsapureja: ”Jatkan myös leipuripuolella niin kauan kuin se kannattaa”

Näyttelijä Ville Haapasalo kiertää ruokarekallaan Suomea ja uskoo kaiken järjestyvän. ”Kuulun ihmisiin, jotka uskaltavat antaa tilanteen viedä.”

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Ville Haapasalo kiertää Suomea myyden georgialaista hatsapuri-leipää.

Näyttelijä Ville Haapasalo kiertää ruokarekallaan Suomea ja uskoo kaiken järjestyvän. ”Kuulun ihmisiin, jotka uskaltavat antaa tilanteen viedä.”
Teksti: Anastasia Ranta

Näyttelijä Ville Haapasalo on kiertänyt ympäri Suomea ja myynyt georgialaista hatsapuri-leipää. Parasta hommassa on miehen mielestä se, että tapaa ihmisiä ja oppii uusia paikkoja.

”On hienoa, että suomalaiset ovat tulleet paikalle tukemaan yrittäjää, vaikka eivät olisi aluksi tienneet, mitä tuotetta myyn. Näinä päivinä se tuntuu erityisen hyvältä. Myönteisyys on tärkeää näinä aikoina”, Ville Haapasalo sanoo.

Ennen hän ajoi työpäivän päätteeksi pimeällä seuraavaan paikkaan. Nykyisin hän hyppää rattiin mieluummin vasta aamulla, koska valoisalla on mukavampi katsella Suomenmaata.

”Tämä on mahdottoman hieno maa”, Ville Haapasalo muistuttaa.

Mikä paikka on jäänyt erityisesti mieleen?

”Jokainen paikka on omanlaisensa. Kouvola on jäänyt mieleen, sillä myimme siellä ennätykselliset 973 leipää. Vaikka pakkasta oli lähes 20 astetta, ihmiset jonottivat keskimäärin 45 minuuttia.”

Väsyttääkö kiertue-elämä?

”Olisi hauska olla kotona. Koti on paikka, joka on rakennettu siellä olemista varten. Toisaalta olen tottunut olemaan tien päällä, sillä olen kiertänyt 25 vuoden ajan.

Tähänkin tottuu, vaikka tietysti kiertäminen väsyttää aina. Jaksan koska tiedän, että voin levätä jossain vaiheessa.”

Mitä aiot tehdä, kun seuraavan kerran lepäät?

”Aion mennä mökille ja tehdä jotain ihan muuta kuin työasioita.”

Mitä kuuluu näyttelijän urallesi?

”Minulla on muutamia isoja projekteja elokuvapuolella ensi vuodelle 2022. En voi paljastaa niistä vielä enempää. Toivottavasti ne toteutuvat!”

Aiotko jatkaa leipurin töitä?

”Tottakai jatkan myös leipuripuolella, niin kauan kuin se kannattaa. Jos kaikki menee hyvin, pystyn kesällä työllistämään yli 40 ihmistä.”

Täytät ensi vuonna 50 vuotta. Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

”Näin on. Olen joskus yrittänyt suunnitella elämää eteenpäin, mutta olen huomannut, että elämässä on paljon asioita, mistä en itse päätä.

Kuulun ihmisiin, jotka uskaltavat antaa tilanteen viedä. En minä tiedä mitä huomenna tapahtuu, huomenna se nähdään. Näinä päivinä kukaan ei voi oikein suunnitella mitään. Kaikki järjestyy, eikä tässä ole mitään hätää, kunhan muistaa tehdä töitä.”

Lue myös: Ville Haapasalo napsii herkut luonnosta: ”Nokkosten siementen sanotaan parantavan mieskuntoa”

X