Anna-lehti: Nina Tapio kertoo kipeästä erostaan – ”Oli tunnustettava, ettei meillä ollut toisillemme enää annettavaa”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Laulaja Nina Tapio käy elämäänsä läpi musiikkiteoksessa Yhtenä iltana, joka pyörii loka-marraskuussa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. 
Laulaja Nina Tapio käy elämäänsä läpi musiikkiteoksessa Yhtenä iltana, joka pyörii loka-marraskuussa Aleksanterin teatterissa Helsingissä.  © Niclas Mäkelä / Otavamedia
Laulaja Nina Tapio luopui avioliitosta haikein mielin: syvä ystävyys säilyy, mutta vuosisadan rakkaustarina tuli silti tiensä päähän. Terapiasta Nina löysi eväät hyvään eroon ja itsenäistymiseen.

Viime helmikuussa se tapahtui. Nina Tapio ja hänen aviomiehensä Reijo ”Reka” Kontio olivat kipeän päätöksen äärellä. Pari muuttaisi erilleen ja eroasi kahdeksan yhteisen vuoden jälkeen.

Ratkaisu oli vienyt aikaa, eikä se syntynyt kevyin perustein. Yleensä impulsiivinen Ninakin joutui malttamaan mielensä ja punnitsemaan vaihtoehtojaan tarkkaan. Hän pelkäsi tekevänsä elämänsä suurimman virheen.

”Tarpeeksi asiaa pohdittuamme oli tunnustettava, ettei meillä ollut toisillemme enää annettavaa tai opittavaa. Mieletön rakkaustarinamme tuli tiensä päähän”, Nina Tapio kertoo Anna-lehdessä.

Nina Tapio tuomaroi Idolsia vuosina 2005–2011.

Nina Tapio tuomaroi Idolsia vuosina 2005–2011. © Marjo Tynkkynen, Otavamedia

Terapia auttoi eroamaan sovussa

Nina Tapio kohtasi Rekan Eurovision laulukilpailuiden harjoituksissa vuonna 2007. Ninan piti laskeutua Hartwall Areenan katosta ja turvakoordinaattorina työskennellyt Reka avusti häntä.

Rakkaus leimahti ja suhde syveni nopeasti. Sielunkumppanien piti pysyä yhdessä loppuun asti. Toisin kuitenkin kävi.

”Liitossamme tuli vastaan asioita ja kipupisteitä, joista emme päässeet yli. Hakkasimme molemmat päätämme seinään, ja jossain kohtaa oli pakko todeta, että emme pääse eteenpäin.”

Pariterapiakin oli jo kokeiltu. Sen oli ensin tarkoitus pelastaa liitto, mutta lopulta kävi niin, että terapia auttoi eroamaan hyvin. Kommunikaatio lähti sujumaan, ja erolle löytyi yhteinen sävel.

Se olikin erityisen tärkeää, koska parilla on 8-vuotias poika, Vilho. Ninan tyttäret aiemmasta liitosta ovat jo aikuisia.

Nina ja Reka saattoivat jättää suhteen taakseen rakkaudella, eikä mikään pyyhi yhteisiä muistoja pois. Eroon ei liity draamaa eikä riitoja, mutta toisesta luopuminen tekee silti kipeää.

”Hän on edelleen se sama mies, johon palavasti rakastuin, ja välitän hänestä yhä. Toivon vilpittömästi hänelle kaikkea hyvää.”

Nina Tapio kertoo Annan jutussa, miten hän on käsitellyt ystävä ja bändikaveri Hanna-Riikka Siitoisen kuolemaa.

Nina Tapio kertoo Annan jutussa, miten hän on käsitellyt ystävä ja bändikaveri Hanna-Riikka Siitoisen kuolemaa. © Hanna Immonen, Otavamedia

Nina Tapio oppi terapiassa, että omat tarpeet saa lausua ääneen

Nina käy terapiassa edelleen. Välillä hänen ei tekisi mieli mennä sinne lainkaan, koska puhuminen tuntuu raskaalta. Kun Nina kuitenkin istahtaa terapeutin huoneeseen, puhe alkaa virrata jo kymmenessä  minuutissa.

”Terapia on rohkaissut minua kuuntelemaan itseäni. Olen ollut äitinä 23 vuoden ajan ja tottunut elämään muut ihmiset etusijalla. Vuosien varrella unohdin omat tarpeeni”, Nina Tapio kuvaa prosessiaan Anna-lehdelle.

Nyt Nina opettelee olemaan itsekäs, terveellä tavalla.

On ihan ok, että Nina valitsee ruokaravintolan välillä oman mieltymyksensä mukaan. Eikä silloin tarvitse hymyillä, jos ottaa päähän. Kiukkukin saa näkyä.

”Psykoterapia on itseni ehjäksi kuromista. Siellä olen ymmärtänyt, että puolustuskyvyttömyyteni on suojamekanismi. En siedä konflikteja vaan haluan päästä niistä eroon hinnalla millä hyvänsä.”

Lue koko juttu Anna-lehden numerosta 43/2020! Siinä Nina Tapio kertoo, millaisia riittämättömyyden tunteita hän on käsitellyt terapiassa ja millaisia tunteita Taikapeili-kollega Hanna-Riikka Siitosen kuolemaan liittyi.

Nina kertoo Annan jutussa myös siitä, kuinka hän on viettänyt korona-ajan remontoiden kammottavassa kunnossa olevaa omakotitaloaan ja kuinka he tyttären kanssa saivat lopultakin pystyy yhteisen näytöksen, joka käy läpi Ninan elämänvaiheita.

Lue lisää Annasta!

Lue myös: Laulaja Nina Tapio ammentaa voimaa elämänkokemuksistaan – niistä kaikkein raskaimmistakin: ”Kun menettää jotain, saa jotain muuta tilalle”

X