Noora Hautakangas: ”Biologinen kello tikittää”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Juontaja Noora Hauta kangas, 31, kyllästyi matkalaukkuelämään. Vuoden 2007 Miss Suomi ehti kiertää seitsemän vuotta juontokeikoilla ympäri maata.

TUNNUSTAN, että olen aina ollut jämpti perfektionisti. Se piirre minussa on sisäänrakennettuna. Äitini on kertonut, että jos ala-asteella kontaktimuovilla päällystettyyn kirjaan tuli ryppy, piti se saada viimeisen päälle korjattua. Olen äärimmäisen tunnollinen suorittaja ja välillä ihan puhki siksi etten tee mitään hutiloiden.

 

ENNUSTAN, että opin tulevaisuudessa sanomaan paremmin ei. Tietynlainen itsekkyys puuttuu minusta vielä, eikä se ole hyvä juttu. Ihmissuhteissa ja myös työelämässä pitää mielestäni olla nöyrä, mutta nöyristellä ei tarvitse.

 

TUNNUSTAN, että misseys voi olla raskas taakka. Vaikka se antaakin paljon mahdollisuuksia, niin kaikkien kauneuskisoihin mukaan lähteneiden historia nousee aina vaan esiin vaikkei enää olisikaan julkisuudessa ja tekisi jo aivan muita töitä. Kyllä missi saa tehdä tuplatyön sen eteen, että saa todistettua olevansa ihan hyvä tyyppi.

On pelottavaa, että tämän päivän nuoriso ja jotkut missikokelaatkin ajattelevat, että tarvitaan kohuotsikoita, jotta olisit kiinnostava. Luullaan, että tavallisesta perheestä oleva tavallinen tyttö ei riitä. Käsitys on hämärtynyt hullun lailla. Ainoa vinkkini uusille missikokelaille on, että ole aidosti oma itsesi ja että tavallisuus on nykypäivänä erittäin jees.

 

ENNUSTAN, että ensimmäiset kuukauteni radio Voicen aamujuontajana ovat olleet kuherruskuukautta. Jossain vaiheessa väsymys saattaa iskeä. Olen superhuono aamuihminen. Veljeni, joka on kova kettuilemaan, on nimennyt minut Huomenna-Hautakankaaksi. Voin nukahtaa mihin vaan milloin vaan – ei mitään ongelmaa. Olen aina ollut todella aamu-uninen torkuttaja.

 

TUNNUSTAN ärsyyntyväni turhanpäiväisestä nillittämisestä ja siitä, jos koko ajan valitetaan jostain. Isäni on aina muistuttanut, että turha valittaa – kaikki on tosi hyvin. Mitä enemmän valittaa, pähkäilee tai analysoi – sehän on meidän naisten pahe – sitä syvempiin vesiin menee ja sitä negatiivisemmaksi tulee.

 

TUNNUSTAN, että olisi maailman kovin paikka jos perheelleni tapahtuisi jotain. Koen huonoa omatuntoa siitä, että pidän perheeseeni liian vähän yhteyttä ja näen heitä liian harvoin. Perheenjäsenten tärkeys on kasvanut vuosi vuodelta. He pitävät minut koossa.

Äitini on paras ystäväni. Häneltä saan rehellisen ja suoran vastauksen mihin vaan. Äiti on myös paras bilekaveri ja oikea seuraleidi.

 

TUNNUSTAN, että kyllästyin siinä oven vieressä odottavaan ikuiseen matkalaukkuun, kun olin tehnyt juontohommia sen seitsemän vuotta. Keikkamatkat olivat yksinäistä puuhaa, eikä minulla ollut mitään tarttumapintaa normaaliarkeen. On ihanaa, että radiojuontajana pystyn tekemään töitä maanantaista perjantaihin ja olemaan viikonlopun vapaalla.

 

Ennustan, että tulen aina olemaan henkeen ja vereen yksityisyrittäjä. Suomessa on valitettavasti aikamoinen byroslavia-meininki. Säännöksillä ja lakipykälillä torpataan moni yritys. Aika sinnikäs saa olla, jos haluaa olla luova ja yrittää.

 

ENNUSTAN, että minusta ei koskaan tule diktaattorimaista johtajaa. Kaikilla pitää olla hyvä tekemisen meininki ja fiilis. Ongelmanani on ollut töiden delegointi ja siinä minulla on paljon oppimista. Jos työssä on hyvä olla, niin työnantajakin saa paljon. Kertoo paljon, jos ketuttaa mennä töihin.

 

TUNNUSTAN, että joitakin vuosia sitten olin ehdottomasti sitä mieltä etten halua lapsia. Muistan, että joku sanoi silloin minulle, että odotas vaan, kyllä se haave omasta lapsesta vielä sinullekin tulee. Ja kyllä se on tullut, mikä biologinen kello se sitten onkaan, mikä tikittää. On hirveää ajatella sitä, miten naiselle tulee aika näissä asioissa vastaan. Asiat eivät ole yksinkertaisia. Koskaanhan ei tiedä, suoko Luoja lapsia.

 

ENNUSTAN, että palaan Kreikkaan missä Aatami etsii Eevaa -ohjelmaa kuvattiin. Kreikka nousi kuvausmatkalla ihan uusiin sfääreihin. Siellä on superhyvää ruokaa ja mukavia ihmisiä.

 

TUNNUSTAN, että minulla on ollut salainen ihastus Von Hertzen Brothersin Mikko von Hertzeniin. Olen myös ikuinen Ressu Redford -fani. Hän oli teinivuosieni ihastus ja hänen äänensä on jotain käsittämättömän kaunista. Olen kosinut Ressua suorassa lähetyksessä. Vastaukseksi tuli tietenkin se, että Suomessa ei saa vielä mennä naimisiin kahden naisen kanssa. Hienoa työssäni on se, että pääsen näkemään omia idoleitani, tyyppejä joita olen fanittanut ihan hulluna. Heitä ramppaa radiossa paljon.

X