Noora Karma uskoi unelmaansa – hyppy tyhjän päälle kantoi: ”Olin ainoa naistaikuri ja pääsin kuninkaallisten naisten palatseihin esiintymään”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
”Kun hurahdin taikuuteen, päätin jättää kaiken turvallisen.”
”Kun hurahdin taikuuteen, päätin jättää kaiken turvallisen.” © Tommi Tuomi/Otavamedia
Taikuri-mentalisti Noora Karma teki mullistavan ratkaisun 15 vuotta sitten tunnepohjalta. Hän jätti kaiken tutun ja turvallisen ja muutti Teneriffalle. Auringon alla syntyi täysin uutta elämää – monellakin tapaa.

Taikuri-mentalisti Noora Karma kuunteli vahvasti sydäntään 15 vuotta sitten, kun hän päätti muuttaa Lontoosta Teneriffalle.

”Olin asunut Lontoossa jo 12 vuotta ja ehtinyt rakentaa sinne koko elämäni: olin opiskellut musiikin maisteriksi ja opetin musiikkia työkseni. Minulla oli parisuhde ja ystäviä Lontoossa”, Noora Karma muistelee.

Hän oli täysin kotiutunut Lontooseen, mutta hurahtaessaan taikuuteen hän päätti jättää kaiken turvallisen.

”Lähdin ihan tyhjän päälle, mutta olin jo aiemmin yksin maailmaa reissatessani tajunnut, että kotini on jossain auringon alla. Tein päätöksen elämänmuutoksesta huomatessani, että se elämä, jota olin halunnut ja myös saanut elää, ei enää vastannut toiveitani”, Noora Karma kertoo.

Hänen seuraava askel Lontoossa olisi ollut talon ostaminen ja lasten tekeminen, mutta sitä Noora ei halunnut.

”Tajusin, etten ollut onnellinen siinä tilanteessa, vaan koin sen ahdistavaksi. Halusin luoda urani taikurina enkä kokenut, että minun olisi pitänyt perustella päätöksiäni kenellekään. Etävuosien jälkeen parisuhteeni kariutui, enkä enää palannut Lontooseen.”

Esiintymistä jenkkilavoilla

”Lähdin Teneriffalle yhdessä henkilön kanssa, jonka olin alunperin tavannut taikuripiireissä Lontoossa. Meillä oli Alfonson kanssa sama ohjelmatoimisto ja aika nopeasti sitä kautta sitten ystävystyimme. Esiinnyimme Teneriffalle iltaisin turisteille hotelleissa. Aluksi meillä oli pelkkä työsuhde.

Elämä Espanjassa oli ihanaa. Suoritin sukelluskortin ja sukelsin lähes joka päivä, jos meri vain oli suotuisalla tuulella. Kaipaan sitä aikaa edelleen.

Yksi asia johti toiseen ja pääsimme Alfonson kanssa pian esiintymään muun muassa jenkkilaivoille. Se oli mieletöntä, saimme nähdä monia eri maita. Saatoimme kiertää pari kolme kuukautta ympäri maailmaa laivalla ja esiinnyimme aina iltaisin.

Taikaesityksemme vei meidät lopulta Dubaihin, joka oli aika erityinen paikka. Olin ainoa naistaikuri ja pääsin kuninkaallisten naisten palatseihin esiintymään, jos jollain prinsessalla sattui olemaan syntymäpäivät. Elin neljä vuotta sellaista elämää, jota halusin: matkustelin paljon lämpimissä maissa ja nautin uudesta urasta.”

Naimattomuus ongelma

”Valloitimme maailmaa parin vuoden ajan, kunnes suhde Alfonson kanssa syveni. Aloimme seurustella Dubaissa ja tulin raskaaksi tosi nopeasti.

Emme menneet naimisiin tai edes kihloihin. Dubaissa oli tosi iso ongelma se, että naimaton nainen sai lapsen. Minun piti monta kertaa huijata sen asian kanssa. Ostin itselleni jopa keinotekoisen kihlasormuksen ja kävin amerikkalaisessa sairaalassa tekemässä kaikki ultraäänitutkimukset.

Minun piti valehdella kaikille, että olin Dubaissa vain lomamatkalla. Jos olisin mennyt paikalliseen sairaalaan, minut olisi pidätetty tai häädetty maasta. Saimme lopulta kaksi ihanaa lasta. En halunnut koskaan naimisiin, joten meidän oli lopulta muutettava ja tulimme takaisin Suomeen.”

Oikea hetki

”Lontoosta Teneriffalle muutossa ei sinänsä ollut mitään järkeä, mutta sydäntäni kuuntelemalla löysin oman tieni. Ja vaikka parisuhde ei kestänytkään, niin kaksi ihanaa lasta siitä tuli. Elämäni olisi taatusti aika erilaista, jollen olisi silloin lähtenyt kun siltä tuntui.

Ei ole päivääkään, etten ole ajatellut muuttavani takaisin Espanjaan. Vanhempani asuvat siellä ja lapseni ovat puoliksi espanjalaisia, joten se tuntuu itsestänikin toiselta kotimaalta. Olen koko ajan kokenut, että olen Suomessa vain käymässä, vaikka tämä kyläily on tällä kertaa kestänyt 10 vuotta.

Lähtemiselle ei vain ole ollut aikaa. Lapset syntyivät peräjälkeen, sitten tuli ero ja työkiireet, joten olen odottanut oikeaa hetkeä. Tällä kertaa olenkin käyttänyt päätöksissäni enemmän järkeä kuin sydäntä. Tiedän kyllä, että se lähtöpäivä on lähellä. Kierrän kotona ympäriinsä ja karsin tavaroita. Korona on vähän sotkenut kuvioita, mutta haluan perustaa toisen Talent Schoolin Fuengirolaan, kun ensimmäinen koulu jatkaa pyörimistä Sipoossa.

Elän nykyään aika erakkoelämää. Avioiduin nelisen vuotta sitten, mutta suhde päättyi eroon. Siitä yli pääsemiseen meni aikaa. Olen yrittänyt vaihtaa sukunimeäni takaisin, mutta pettymyksekseni nimilautakunta ei hyväksynyt Karmaa. Ehkä otan vielä tyttönimeni takaisin. Nyt nautin olostani sinkkuna, ja olen kyllä aika laiska tekemään mitään muuttaakseni sitä statusta. Elän jatkossakin sydän auki, enkä aio viettää loppuelämääni yksin.”

Lue myös: Noora Karma huolehtii sisäisestä hyvinvoinnistaan – Lautaselle päätyy luomua: ”Hyvä olo vaikuttaa myönteisesti myös mieleeni”

Noora Karma

© SUSA JUNNOLA / OTAVAMEDIA

X