Noora Karma yrittää selvittää erokriisin: ”Kysymys on isoista näkemyseroista – Meillä ei ole kaikesta yhteisiä pelisääntöjä”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Noora Karma
© SUSA JUNNOLA / OTAVAMEDIA © SUSA JUNNOLA / OTAVAMEDIA
Syvää rakkautta, halu pysyä yhdessä mutta kuitenkin erohakemus – Mistä Noora ja Jani Strömsholmin liitossa on kysymys?

Tunnelma Sipoon kodikkaassa talossa on välitön. Noora (taiteilijanimeltään Karma), 42, ja Jani Strömsholm, 42, katselevat toisiaan lämpimästi ja jatkavat toistensa lauseita puhuessaan.

On vaikea uskoa, että he hakivat avioeroa Nooran allekirjoittamalla hakemuksella toukokuun puolivälissä.

”Ärsyttää, että joka puolella julistetaan Nooran hakeneen eroa. Sitä olisi voitu hakea yhdessä tai vaikka minä yksin. Minä sitä halusin”, Jani Strömsholm tuhahtaa.

Nooran mieliala on vaihdellut vihan ja surun välillä.

Sekä Noora että Jani kertovat, että he menivät viime syksynä naimisiin suuresta rakkaudesta. Heidän lisäkseen perheeseen kuuluvat Nooran lapset edellisestä liitosta. Lola aloitti ensimmäisen kouluvuotensa ja Gabriel meni kolmannelle luokalle.

Rakkaus ei ole pariskunnan mukaan vuodessa vähentynyt.

Mistä sitten erimielisyydessä on kysymys?

Jyrkät näkemyserot rasittavat perhe-elämää

Noora vastaa ensimmäisenä.

”Kysymys on isoista näkemyseroista. En ole kertonut tätä missään ennen, ja vaikeneminen on saanut melkoiset huhut liikkeelle. Emme siis ole eronneet, eikä suhteeseen liity kolmansia osapuolia.”

”Ongelma on se, että meillä ei ole kaikesta yhteisiä pelisääntöjä. Esimerkiksi lasten suhteen Jani on kovan kurin kannalla. Minä olen äiti, tunnen lapsiani kohtaan suurinta mahdollista rakkautta ja empatiaa. En välitä, että he joskus juoksevat ja ovat äänekkäitä. En jaksa aina marmattaa kaikesta,” Noora sanoo.

Jani puuttuu keskusteluun.

”Koska emme ole päässeet yhteisymmärrykseen ja emme ole pystyneet antamaan toisillemme periksi, alkoi tuntua vaikealta elää yhdessä,” Jani sanoo.

Noora ja Jani ovat huomanneet, että pari viikkoa voi yrittää pitää kaiken sisällään, mutta kun eteen tulee jokin muu pieni vastoinkäyminen, patoumat nousevat esiin ja riita on valmis.

Molemmat sanovat, että ei ole oikeaa tai väärää tapaa toimia lasten suhteen, mutta näkemysten törmätessä yhdessä eläminen alkaa näyttää mahdottomalta.

”Tilanteesta kärsii koko perhe. Eikä perhe-elämä voi toimia niin,” Noora sanoo surullisena.

Voittaako rakkaus lopulta?

Noora ja Jani tapasivat vajaat neljä vuotta sitten. He kihlautuivat puolen vuoden seurustelun jälkeen ja astelivat vihille viime syksynä.

Eteen tulleet ongelmat he haluavat selvittää itse. Noora ehdotti terapiaa, mutta Jani ei siihen usko. He ovat puhuneet aiheesta molempien vanhempien kanssa, ja se on auttanut.

Parilla on menossa harkinta-aika ja molemmat luottavat siihen, että erimielisyydet saadaan ratkaistua ilman varsinaista eroa.

”Rakkaus tuntuu niin vahvalta, että sen avulla voimme päästä yli kaikesta,” Noora sanoo.

”Uskon, että aika auttaa. Mutta jos toinen ei usko siihen, silloin se voi olla tosi vaikeaa. Olemme uusperhe ja sopeutuminen mutkattomaan yhteiselämään vie aikansa. Joskus se voi viedä vuosia.”

Jenkkisarja Masters of Illusion ja Kauhulinna Vanajanlinnassa

Noora kääntää katseensa tulevaan kiireiseen syksyyn. Yhdysvalloissa pyörii Masters of Illusion -sarja, jossa Noora on mukana neljässä jaksossa erilaisilla tempuilla.

Seuraava iso produktio on Kauhulinna-tapahtuma Vanajanlinnassa 29. syyskuuta, jonne tulee myös muun muassa tarot-korttien tulkitsija, meedioita ja paranormaalien ilmiöiden tutkijoita.

Lokakuussa on tulossa koko illan teatterishow Vantaan Martinukseen ja sitten alkavatkin jo pikkujoulukeikat.

Ensi vuodelle Noora käsikirjoittaa jotain ennennäkemätöntä Suomessa. Showssa yhdistyvät taikuus ja Opera Skaala hyvin modernilla tavalla.

Perhe suunnittelee elämäänsä ja muun muassa kodin laittamista innokkaasti. Tilavaa, nyt vielä melko tyhjää terassia tullaan laittamaan paljon.

”Ehkä huvimaja, kesäkeittiö ja ehdottomasti palju. Ne mahtuisivat tuonne hyvin,” Noora haaveilee.

X