Pakkopysähdys sai laulaja Einin pohtimaan: ”Tällaisiako ne eläkepäivät sitten ovat?”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
laulaja eini
Uuden albumin julkaisevalla Einillä riittää juhlan aihetta, mutta pyöreitä laulaja juhlii kunnolla vasta vuoden päästä koronan takia. ”Ensi syksyllä sitten. Toivotaan, että silloin ollaan jo paremmassa jamassa”, Eini totesi vierellään puoliso Lars Pajumäki. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia
Kesän ajan keikkaillut laulaja Eini on joutunut koronan mahdollisen toisen aallon vuoksi peruuttamaan joitakin keikkoja syksyltä.

Laulaja Einin suhtautuminen nopeasti muuttuvaan keikkakalenteriin ei herätä enää paniikkia, mutta keväällä tunnelma oli vielä toinen.

”Olin paniikissa, että mitä tapahtuu. Tajusin kuitenkin, että hermoilu ei auta mitään”, Eini totesi saavuttuaan Metsäjätti -elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Helsingin Tennispalatsiin.

Einin kesään mahtuu monenlaista tekemistä, kesän aikana laulaja ehti tehdä valmiiksi uuden levyn, joka julkaistaan pian.

”Positiivista oli se, että sain levätä. Ääneni oli niin loistavassa kunnossa, että se aivan helisemällä soi! Olen kahden vuoden verran treenannut uutta laulutapaa. Ääneni oli niin levännyt, että pystyin tekemään kaiken studiolla”, Eini kertoo.

Pakkopysähtyminen herätti rauhoittumaan

Eini myönsi olevansa suorittajatyyppiä, jonka pakkopysähtyminen opetti nauttimaan rauhassa olemisesta.

”Mietin, että tällaisiako ne eläkepäivät sitten ovat. Mies kyllä sanoi, että ne ovat vielä kaukana ja tottahan se on. Olen hyvässä kunnossa.”

Laulaja Eini täyttää 60 vuotta syyskuun lopulla. Tarkoitus oli lähteä isolla porukalla Kreikkaan, mutta juhlat siirtyvät ensi syksyyn.

Lue myös: Laulaja Eini ei ole menettänyt uskoa ihmisyyteen – vaikka elämä on koetellut ankarastikin: ”Kokemani on tehnyt minusta todella vahvan”

Metsäjätti-elokuvan kutsuvierasensi-ilta

Jussi Vatanen näyttelee pääosaa elokuvassa Metsäjätti.

Jussi Vatanen näyttelee pääosaa elokuvassa Metsäjätti. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Pääosassa näyttelevä Jussi Vatanen iloitsi, että kaiken keskellä oli mahdollista juhlia elokuvaa, joka ei juuri ajankohtaisempi olisi voinut olla Kaipolan tehtaan sulkemisen vuoksi.

”Nämä on pitkiä juttuja ja on erikoista, että se tuli näin ajankohtaiseksi.”

Lue myös: Näyttelijä Jussi Vatanen pyörittää maatilaa sisarustensa kanssa Sonkajärvellä ja pohtii sopivaa valintaa viljelykasvien kirjosta: ”Öljyhamppu olisi nyt muodikasta”

 Laulaja Tommi Läntinen.

Laulaja Tommi Läntinen. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Laulaja Tommi Läntinen esittää Metsäjätin tunnuskappaleen Meidän murusia.

Näyttelijä Sara Soulié oli kesällä perheensä kanssa Tanskassa.

Näyttelijä Sara Soulié oli kesällä perheensä kanssa Tanskassa. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Näyttelijä Sara Soulié oli kesällä perheensä kanssa Tanskassa, jossa asuu hänen siskonsa ja velipuolensa.

”Puhun tyttärelleni tanskaa ja on tärkeää, että hän pääsee aina välillä siihen ympäristöön, jossa kaikki muutkin puhuvat tanskaa.”

Laulaja-näyttelijä Reeta Vestman oli koronan takia työttömänä viisi kuukautta. 

Laulaja-näyttelijä Reeta Vestman oli koronan takia työttömänä viisi kuukautta.  © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Seinäjoen kaupunginteatterin Evita-musikaalissa esiintyvä laulaja-näyttelijä Reeta Vestman oli koronan takia työttömänä viisi kuukautta.

”Hirveä huoli oli koko alasta”, totesi Vestman.

Metsäjätti perustuu kirjailija Miika Nousiaisen romaaniin.

Metsäjätti perustuu kirjailija Miika Nousiaisen romaaniin. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

”On aina suuri kunnianosoitus, kun joku muu tarttuu omiin teksteihin. Tämä on nyt toinen tätä lajia, Vadelmavenepakolaisesta onkin jo aikaa”, totesi kirjailija Miika Nousiainen, jonka romaaniin Metsäjätti perustuu.

 Näyttelijä Anu Sinisalo.

Näyttelijä Anu Sinisalo. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Näyttelijä Anu Sinisalo kehui Metsäjätin tarinan eheyttä ja tasapainoisuutta. ”Seuraavaksi alan kuvata Sorjosen elokuvaa. On mielenkiintoista hypätä sellaisen nahkoihin, jotka on jo hyvästellyt.”

Näyttelijä Heikki Kinnunen viihtyi maalla koko kesän.

Näyttelijä Heikki Kinnunen viihtyi maalla koko kesän. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Näyttelijä Heikki Kinnunen kertoi viihtyneensä maalla koko kesän. ”Mielensäpahoittajaa tässä viritellään”, Kinnunen totesi.

X