Pate Mustajärvi: Olen tehnyt paljon huonoja valintoja

Jaa artikkeli
Pate Mustajärveä ihmetyttää, miksi muut jaksavat kohista hänen muuttuneesta ulkomuodostaan. © Pekka Holmström /Otavamedia
Popeda-yhtyeen nokkamies Pate Mustajärvi, 58, on muuttunut ulkoisesti hämmästyttävän paljon. Nykyään hän on tyytyväinen elämäänsä.

TUNNUSTAN, että minusta on kummallista, että kaikki puhuvat muutoksestani kuin olisin nähnyt Jeesuksen. Eihän se nyt kovin kummallista ole. Esimerkiksi minulla on edelleen samoja kavereita, joita minulla oli jo 1960-luvulla. Ennen lähdimme heidän kanssaan baariin ja nyt lähdetään sauvalenkille.

 

ENNUSTAN, että terveet elämäntapani jatkuvat. Olen hyvin tyytyväinen elämääni tällä hetkellä. Olen saanut kiukutella ja tehdä huonoja päätöksiä.

En kuitenkaan hakemalla hakenut muutosta. Uusia asioita vain käveli elämääni. Pidän sitä normaalina, että välillä elää nopealla vaiheella ja joskus hitaammin.

 

TUNNUSTAN, että olen tehnyt paljon huonoja valintoja elämäni aikana. Olen loukannut lähimmäisiäni ja alkoholin käyttöni on ollut runsasta. Rehellisesti sanottuna minua kaduttaa moni asia, mutta en silti halua jäädä itsesääliin makaamaan. Kaikkihan me olemme joskus tehneet huonoja valintoja.

 

TUNNUSTAN, että on paljon sellaista, mitä haluaisin vielä tehdä. Yksi toive olisi päästä käymään Malediivien saarilla vielä kun ne ovat pinnalla. Mutta en osaa ennustaa tulevaisuuttani. Elämässäni monet asiat ovat tapahtuneet sattumalta.

 

ENNUSTAN, että urani jatkuu, jos tukiverkkoni pysyy vahvana. Perheeni ja läheiseni ovat minulle kaikki kaikessa. Eihän tätä elämää voisi kukaan elää, jos kukaan ei välittäisi. On tärkeää kuulua osaksi jotain joukkoa.

Minulla on paljon sydänystäviä tukemassa minua. Jokaisella ihmisellä on varmasti muutama ystävä, jolle voi kertoa kaiken. En osaa erotella, kuka on minulle tärkein ja kuka osaa auttaa missäkin, mutta kaikki merkitsevät minulle paljon. Eikä tietenkään pidä unohtaa faneja. Olen erittäin onnellinen, sillä Popedan ja minun tukijani ovat 99,9 prosenttisesti järkevää porukkaa.

 

ENNUSTAN, että uusin levyni uppoaa suomalaisiin. Musiikkini on aina ollut kaikin puolin rehellistä. En käytä koneita tai tehosteita.

Ihmiset inspiroivat minua kirjoittamaan aitoja ja hyviä kappaleita. Olen tyytyväinen siitä, että maailmassa on paljon ihmisiä tukemassa minua – ja heitä tulee koko ajan lisää. Levyllä on myös paljon hyviä ja taitavia tekijöitä, kuten Marko Meronen ja Lovexin tuottaja Christian.

 

ENNUSTAN, että jos en tekisi musiikkia, olisin hitsaaja. Työskentelin nuoruudessani hetken aikaa hitsarina Lokomolla. Työni ohella hoitaisin harrastebändiäni ja soittaisimme Tampereen baarien nurkassa Lynyrd Skynyrdiä kavereiden kanssa.

 

TUNNUSTAN, että haluaisin tehdä dueton Jonne Aaronin kanssa. Esiinnyimme aikoinaan yhdessä Tampere-talon Iskelmäillassa. Koko sali taputti ja huusi seisaallaan, ja tunnelma oli mieletön. Muistan, että meitä kutsuttiin ”ukkometsoksi ja pikkumetsoksi.” Jos pitäisi valita joku duettopariksi uudelle levylleni, se olisi hän.

 

TUNNUSTAN, etten osaa tehdä muuta kuin musiikkia. Olen yksi niistä harvoista, jotka saavat tehdä harrastuksiaan työnään. En usko, että tämän paremmin voisi ihmisellä mennä. Välillä tuntuu, että minun ei edes tarvitse mennä töihin, sillä rakastan musiikkia niin paljon. Minulla on suuri etuoikeus ja olen enemmän kuin kiitollinen niille, jotka ovat auttaneet minua.

 

TUNNUSTAN, että pelkään hammaslääkäriä ja ukkosta. Lähinnä minua pelottavat asiat, jotka on vain pakko ottaa vastaan. Kyllä kaikki ihmiset pelkäävät jotain. Ja kyllä se varmasti pilaisi uran, jos esimerkiksi fanit unohtaisivat tai jättäisivät minut. Tai perheenjäsenet hylkäisivät eikä minulla olisi ketään, joka uskoisi minuun. Eihän sellaisen kanssa pystyisi elämään. Mutta ei se minusta pelkuria tee. Lähinnä olen kiitollinen että minulla on ihmisiä rinnallani.

X