Peter Franzén on oppinut pitkämielisyyttä näyttelijän työssä – ”Minua ei oikeastaan harmita mikään ohi mennyt rooli tai tuotanto”

Näyttelijä-kirjailija Peter Franzén oli viimeisten joukossa ehdolla rooliin, joka siivitti lopulta hänen tuttavansa uran huimaan nousuun.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Peter Franzénin elämään tuovat iloa nyt perhe, terveys ja tietenkin työ.

Näyttelijä-kirjailija Peter Franzén oli viimeisten joukossa ehdolla rooliin, joka siivitti lopulta hänen tuttavansa uran huimaan nousuun.
Teksti:
Linda Martikainen

Näyttelijä Peter Franzén syntyi Kemin maalaiskunnassa elokuussa 1971. Kaipuu luonnon äärelle sai hänet hankkimaan yli 10 vuotta sitten Etelä-Ranskasta maatilan yhdessä puolisonsa Irina Björklundin kanssa.

Mitä kaipaat Suomesta, kun olet Ranskassa?

Tuttuja makuja, kuten marjoja. Sieniä poimimme myös Ranskassa. Olen kaikkiruokainen ja Lapista, joten poronkäristys on kova juttu. Kaipaan myös saaristoa, kalastusta ja ihmisiä.

Mitä kaikkea teet työrintamalla juuri nyt?

Tuotantoyhtiömme on työstänyt nyt vuoden verran erästä sarjaa. Olen yksi kirjoittajista. Toiveenani on myös saada valmiiksi uusi romaanini. Saimme juuri myös äänityöt tehtyä Aku Louhimiehen Konflikti-sarjast,a ja Juuso Syrjän ohjaamasta Helsinki-syndroomasta tulee toinen kausi.

Kilpailu on maailmalla kovaa. Onko roolia, jonka meneminen sivu suun on harmittanut erityisesti?

Minua ei oikeastaan harmita mikään ohi mennyt rooli tai tuotanto. Ne ovat mennyttä. Jokaiselle tulee jotakin, kun aika on oikea. Tässä hommassa on hyvä ymmärtää olla kärsivällinen ja tehdä asioita, joiden takana voi seistä.

Jos joku tapaus on jäänyt mieleen, se voisi olla Eric Northmanin rooli True Blood -sarjassa. Meitä oli lopuksi kolme näyttelijää ehdolla samaan rooliin. Käsikirjoittajien lakko kesti kuukausia, ja tuotannon päätös venyi. Lopulta he päättivät ottaa rooliin tuttavani Alexander Skarsgårdin. Hänelle se sopikin loistavasti ja siivitti Alexin uran hurjaan kiitoon.

Olet kärsinyt lapsena kasvatti-isäsi alkoholismista. Nyt olet osakkaana alkoholia valmistavassa yrityksessä. Millainen on oma suhteesi alkoholiin?

Alkoholi kuuluu elämääni nimenomaan ruoan kanssa nautittuna ja seurustelujuomana. Se kuuluu myös juhliin, mutta arjessa en juuri käytä alkoholia.

Minulle ei ole jäänyt mitään traumoja. Haluan silti pitää voimallisesti huolen siitä, että rajat on oltava. Totta kai olen joskus kokeillut äärirajoja, ja se on aina kostautunut, tavalla tai toisella. Tykkään asioiden ­kokemisesta selvin päin.

Lue myös: Peter Franzénin lapsuuskotia varjostivat väkivalta ja alkoholismi: ”Kaikkea ei voi antaa anteeksi”

Mikä tuo iloa elämään juuri nyt?

Elämääni tuo iloa perhe, terveys ja tietenkin työ, joka on ­innostavaa, haastavaa ja monipuolista.

X