Petra Olli haluaa olla esikuva: ”Olen saanut jakaa oppeja seuraavalle sukupolvelle”

Jaa artikkeliTilaa Seura
”Yritän pitää omaakin kuntoa vähän yllä. Olen käynyt hiihtelemässä ja sen sellaista”, valmennushommiin siirtynyt entinen painija Petra Olli kertoi.
”Yritän pitää omaakin kuntoa vähän yllä. Olen käynyt hiihtelemässä ja sen sellaista”, valmennushommiin siirtynyt entinen painija Petra Olli kertoi. © Matti Nousiainen
Vuosi sitten menestyksekkään urheilu-uransa pakettiin laittanut painija Petra Olli on palannut Kuortaneelle, jossa hän tekee valmennuksia omassa tiimissään.

”Kivaa on ollut. Olen saanut jakaa oppeja seuraavalle sukupolvelle tutussa ja turvallisessa ympäristössä”, Petra Olli kertoo.

Petra Olli palkittiin tammikuussa järjestetyssä Urheilugaalassa vuoden esikuvana. Pysti on hyvässä huomassa Ollin vanhempien luona Lappajärvellä.

”Siellä on kaikki palkintoni. Olen kyllä isälle sanonut, että hän saisi ruveta tyhjäämään palkintokaappia olohuoneesta, mutta sitä prosessia ei ole vielä saatu käytyä läpi.”

Tunnustus tuntui hyvältä pitkän uran tehneeltä, nuorelta urheilijalta.

”Oli se mahtava fiilis. Esikuva-palkinto lämmitti kovasti mieltä ja toivottavasti pystyn olemaan seuraaville nuorille ja muillekin ihmisille esikuvana ja inspiraationa. Se oli hieno tunnustus. Arvostan kovasti”,  Petra Olli kertoi Mestareiden mestari -ohjelman etäpressipäivässä.

Petra Olli korostaa terveyden tärkeyttä koronan kurimuksessa

Arkea kampittava korona turhauttaa joskus, vaikka terveys onkin kaikista tärkein.

”Sitä yrittää suunnitella ja lyödä asioita lukkoon, ja sitten niitä pitää alkaa perua. Koko ajan on vähän sellaista rumbaa. Tärkeintä on tietysti kaikkien terveys”, Petra Olli kiteyttää.

Lue myös: Petra Olli avautuu painiuran jälkeisestä arjestaan – Kyyneleiltä ei ole vältytty: ”En ole vielä päässyt suorittajan roolista irti”

Mestareiden mestari -ohjelman kilpailijat

Pituushyppääjä Tommi Evilä.

Pituushyppääjä Tommi Evilä. © Matti Nousiainen

Pituushyppääjä Tommi Evilä elää aktiivista perhe-elämää.

”Uutena juttuna lähden keväällä porskuttamaan kuntavaaleja kohti”, Evilä totesi.

Pikajuoksija Markus Pöyhönen.

Pikajuoksija Markus Pöyhönen. © Matti Nousiainen

Pikajuoksijana tutuksi tullut Markus Pöyhönen on paiskinut viime ajat töitä yritysvalmennusten parissa, mutta nyt luvassa on jotain uutta.

”Minulla on yksinoikeus padel-merkin kanssa ja sitä lähdetään nyt tekemään. Jos niitä ei saa myytyä niin saa katsoa peiliin.”

Aino-Kaisa Saarinen.

Aino-Kaisa Saarinen. © Matti Nousiainen

Kilpauransa 2018 päättänyt hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen opiskelee nykyään Oulun kauppakorkeakoulussa kauppatieteitä. Hiihtolenkki aamuisin ennen opiskeluja on maistunut.

”Kerran olin myöhästyä luennon alusta kun meinasi lipsahtaa vähän liian pitkä lenkki!”

Kaisa Mäkäräinen.

Kaisa Mäkäräinen. © Matti Nousiainen

Uransa jo lopettanut Kaisa Mäkäräinen kokeili liukulumikenkäilyä, joka on nyt trendikäs laji.

”Nyt on kiva kokeilla kaikkea uutta, kun ei tarvitse miettiä loukkaantumista. Aiemmin olen ollut varovainen lähtemään laskettelurinteeseenkään. Nyt ei ole niin väliä, vaikka jotain sattuisi. Tosin eihän sitä toivo.”

Matti Heikkinen.

Matti Heikkinen. © Matti Nousiainen

”Hiihto on kyllä mahtava tapa huolehtia omasta hyvinvoinnista. Hiihdosta on avautunut ihan uudenlainen puoli aktiiviuran jälkeen”, Matti Heikkinen totesi.

Ex-painija Marko Asell.

Ex-painija Marko Asell. © Matti Nousiainen

Ex-painija Marko Asell mittelee nykyään politiikan kentillä kansanedustajana.

”Ohjelmasta jäi kyllä mukavat muistot. Kilpailuhenkeä löytyy vielä jonkin verran, mutta näin porukan vanhimpana pitää yrittää ottaa vähän varovammin ne nopeat lähdöt.”

Nyrkkeilijä Amin Asikainen.

Nyrkkeilijä Amin Asikainen. © Matti Nousiainen

”Oman perheen kanssa on tullut korona-aikana liikuttua ihan kiitettävästi. Välillä sitä kaipaisi vähän omaakin rauhaa, mutta kivaa on näinkin. Eihän tätä aikaa saa takasin kun lapset ovat pieniä”, nyrkkeilijä Amin Asikainen totesi.

Emma Terho.

Emma Terho. © Matti Nousiainen

Naisten jääkiekkomaajoukkueen kapteenina toiminut Emma Terho tuumi, että koronarajoitusten takia harrastuksista tippuneiden lasten saaminen takaisin harrastusten pariin voi olla vaikeaa.

”Se on huolestuttavaa ja sen eteen pitää tehdä paljon töitä.”

Ex-kiekkoilija Sami Helenius.

Ex-kiekkoilija Sami Helenius. © Matti Nousiainen

Ex-kiekkoilija Sami Helenius työskentelee opettajana yläkoulussa ja toimii juniorivalmentajana jääkiekossa. Heleniuksella on kokemusta kotikaranteenista.

”Onneksi lunta tuli tänä talvena niin paljon, että pääsi lumitöitä tekemään.”

Entinen pikaluistelija Mika Poutala.

Entinen pikaluistelija Mika Poutala. © Matti Nousiainen

Ammattipuhujana nykyään työskentelevän entisen pikaluistelijan Mika Poutalan perheeseen syntyi kolmas lapsi juuri ennen ohjelman kuvauksia. Tyttövauvaa odotti jo kaksi isoveljeä.

”Se on ollut piristävä valonpilkahdus, ilopilleri. Pojatkin ovat tosi innoissaan.”

X