Pohjolan laki -sarjan päätähti Lauri Tilkanen hurahti kuvauksissa avantouintiin

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Näyttelijä Lauri Tilkanen tutustui avantouintiharrastukseen Pohjolan laki -sarjan kautta ja näyttelijä haikailee jo takaisin kylmiin vesiin. ”Kun oli pakko tutustua asiaan, siitä tulikin pakkomielle.”
Näyttelijä Lauri Tilkanen tutustui avantouintiharrastukseen Pohjolan laki -sarjan kautta ja näyttelijä haikailee jo takaisin kylmiin vesiin. ”Kun oli pakko tutustua asiaan, siitä tulikin pakkomielle.” © Tiia Ahjotuli/Otavamedia
Näyttelijä Lauri Tilkanen on ollut korona-ajasta huolimatta kiireinen mies. Hän on pikkuhiljaa lopettelemassa Karppi-tuotantoa ja työn alla on myös Hotel Swan.

”Tälläkin hetkellä olen Hotel Swanin kuvauksissa. Istun autossa ja annan haastatteluita kuvaustauolla”, Lauri Tilkanen naurahti Pohjolan laki –sarjan puhelinpressipäivässä.

Lakimaailmaan sijoittuvassa Pohjolan laki -sarjassa Tilkanen nähdään pääroolissa.

Kevään koronasulun Tilkanen vietti mökillään metsän keskellä. Elämä hidastui pakostikin, kun mitään ei voinut tehdä.

”Olen hyväksynyt sen, että olen kaupunkilainen, vaikka olenkin maaseudulta kotoisin. Huomasin kuitenkin, miten tärkeä yhteys ympäristöön on. Sen huomasi myöskin lapsista. He alkoivat käyttäytyä luonnossa ihan eri tavalla kuin kaupungissa.”

Tilkanen huomasi pian kanavoivansa luovuuttaan uusilla tavoilla.

”Rupesin rakentamaan esineitä ja asioita: pöydän, säilytysarkun, kolme terassia ja yhden lattian. Se vain purkaantui sillä tavalla. Olen lapsesta asti tykännyt tehdä käsilläni asioita. Aloin myös valokuvata,” monitoimimies kertoo.

Pohjolan laki -sarjan puhelinpressi

Ohjaaja Teppo Airaksinen.

Ohjaaja Teppo Airaksinen. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Ohjaaja Teppo Airaksinen pääsi tutustumaan kunnolla lakimaailmaan Pohjolan laki -sarjan myötä. Vapaa-ajalla ohjaaja viihtyy jalkapallokatsomossa FC Lahden peleissä.

”Kausikortin ostan joka vuosi. Yritän tukea aina paikallista seuraa, vaikka en peleihin ehtisikään.”

Näyttelijä Anu Sinisalo.

Näyttelijä Anu Sinisalo. © Tommi Tuomi/Otavamedia

”Koen hyvin etuoikeutettuna sen, että näinä aikoina saa ylipäänsä tehdä töitä. Sarjaan on hienosti kirjoitettu pääroolien lisäksi muitakin kantavia rooleja”, näyttelijä Anu Sinisalo kertoi.

Andrei Alén.

Andrei Alén. © Om-arkisto

Sarjassa nähtävä Andrei Alén viimeistelee parhaillaan Odotus-elokuvaa, jonka hän tuottaa Aku Louhimiehen kanssa. Robassakin nähtävä Alén kehui vuolaasti Airaksista, jonka lyhytelokuva Katto on tehnyt näyttelijään suuren vaikutuksen.

”Olen nähnyt sen varmaan viisi kertaa ja näyttänyt sitä kaikille ulkomaillakin!”

Näyttelijä Anna Böhm.

Näyttelijä Anna Böhm. © Lehtikuva / Onni Ojala

”Olin Tepon kanssa päässyt työskentelemään jo vähän Juicessa, ja hauskaa oli. On tämä tämän vuoden isompia juttuja itselle”, tuumasi roolistaan näyttelijä Anna Böhm.

X