Posse-juontaja Jaakko Saariluoman tärkein neuvo omille pojilleen: ”Elämä on paljon helpompaa jos oppii itseironiaa”

Jaa artikkeli
"Toivon, että kaikki ihmiset löytäisivät sen oman sinisen merensä eli intohimon siihen, mitä haluaa elämässään tehdä."
"Toivon, että kaikki ihmiset löytäisivät sen oman sinisen merensä eli intohimon siihen, mitä haluaa elämässään tehdä." © Roope Permanto / Otavamedia
Koomikko-juontaja Jaakko Saariluoma, 52, painottaa omalle jälkikasvulleen itseironian tärkeyttä. Monessa mukana oleva Saariluoma palautuu arjen säpinöistä liikkuen ja lukien.

Koomikko-juontaja Jaakko Saariluoma juontaa muun muassa Stadi vs. Landevisailuohjelmaa ja Possea.

Mikä on Stadi vs. Lande -visailuohjelman suosion salaisuus?

Luulen, että suosion syy on on ohjelman leikkimielisenen idea. Tehtävien asettelu on sillä tavalla epäreilu, että ei kauheasti haittaa, jos kysymyksiin vastaa väärin. Ne ovat sellaisia kysymyksiä, joihin periaatteessa ei pitäisi vastauksia tietääkään. On aina plussaa jos tietää, mutta väärät vastaukset eivät haittaa.

Oletko itse paljasjalkainen stadilainen?

Miten se nyt määritellään? Olen syntynyt Helsingissä, mutta vanhempani eivät ole Helsingistä. Minä olen varmaan sitten sellainen varvastossu!

Lue myös: Jaakko Saariluoma: Haluan säilyttää poikamaisuuden

Suorat Posse-lähetykset palaavat myös ruutuihin. Miten rentoudut kaiken kiireen keskellä?

Rentoudun tekemällä jotain ihan muuta kuin näitä tivolihommia. Liikun, luen ja ulkoilen. Tällä hetkellä luen kirjaa Miksi nukumme. Se on ihan jäätävän mielenkiintoinen teos.

Olen alkanut miettiä, kuinka valmis olen enää menemään liian lyhyillä yöunilla. Olen itse iltavirkku. Työni on pääsääntöisesti iltatyötä eli vireystilani nousee aina iltaa kohti. Yhteiskuntamme suosii aamuvirkkuja ja sen muuttaminen on tosi haastavaa.

Olet sanonut, että pyrit tekemään asioita, joissa on itsellesi jokin pelkokerroin. Miksi?

On kiva haastaa itseä. Toisinaan on hyvä mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle eli niin sanotulle epämukavuusalueelle.

Lähden keväällä stand up -kiertueelle ja siinä laitan itseni tietyllä tapaa taas tilanteeseen, jossa jännittää. Ja niin pitääkin. Jos ei yhtään jännittäisi, niin se ei olisi itselle tärkeää. Olen oppinut kanavoimaan jännityksen energiaksi.

Olet perhekeskeinen ihminen. Mitä toivoisit, että poikasi perisivät sinulta?

Olen yrittänyt opettaa heille, että elämä on aika paljon helpompaa jos oppii itseironiaa, ja sen he ovat aika hyvin oppineet. Sarkasmi on myös hyvä tapa tarkistella maailmaa. Itseään ei pidä ottaa liian vakavasti, mutta omanarvontuntoinen pitää kuitenkin olla.

Toivon, että kaikki ihmiset löytäisivät sen oman sinisen merensä eli intohimon siihen, mitä haluaa elämässään tehdä.

Lue myös: Jaakko Saariluoma: ”Riidan häviäminen parisuhteessa käy kunniani päälle”

X