Päikkärit virkistävät näyttelijää – Ernest Lawson paljastaa: ”Supervoimani on kyky nukkua missä vain”

Jaa kaverilleTilaa Seura
Hyvistä unenlahjoista on koitunut Ernest Lawsonille myös ongelmia.
Hyvistä unenlahjoista on koitunut Ernest Lawsonille myös ongelmia. © Sampo Korhonen / Otavamedia
Näyttelijä Ernest Lawson on mestarillinen päiväunien nukkuja – jopa niin hyvä, että hän olisi monesti pulassa ilman vaimoaan.

Oululaissyntyinen näyttelijä Ernest Lawson paljastaa olevansa erinomainen nukkuja.

Unenlahjat herättävät jopa kateutta

”Ihmiset ovat kateellisia unenlahjoistani. Supervoimani on kyky nukkua missä vain ja milloin vain.

Nukun ennen kaikkea päiväunia, ja niiden pituus on myös merkityksellinen juttu. Yli tunnin päiväunet hajottavat enemmin kuin rakentavat, puolen tunnin päikkärit taas virkistävät sopivasti.

Työni rytmi on tosi vaihteleva. Päikkärit sopivat moneen kohtaan, ja lataan niiden avulla akkujani. Osaan säädellä tosi hyvin sitä, milloin minun tarvitsee olla energinen, milloin taas voin ottaa rennommin.”

”Olen useita kertoja nukkunut bussissa pysäkkini ohi”

”En tiedä, miksi unentarpeeni on niin suuri; öisinkin nukun 8–9 tuntia. Vuosien kuluessa minua on ruvennut väsyttämään yhä enemmän. Toki elämäntilanteeni on muuttunut perheenlisäyksen myötä, ja lisää jälkikasvua on tulossa.

Hyvistä unenlahjoista on koitunut minulle ongelmiakin. Olen useita kertoja nukkunut bussissa pysäkkini ohi.

Viitisen vuotta sitten otin torkut bussissa, joka ajoi sen illan viimeistä vuoroaan. Nukuin kyydissä, kun bussi ajoi varikolle. Kuski ei huomannut minua ennen kuin oli lähdössä ulos autosta. Ei siinä muu auttanut kuin lähteä jalkapatikkaan moottoritien reunaa pitkin.”

Vaimo on rakkain herätyskello

”Kännykässä minulla pitää aina olla useita torkkuja, ja saatan unissani sammuttaa herätyskellon. Olen sen takia myöhästynyt esimerkiksi lennoilta.

Onneksi löysin vaimoni! Hän varmistaa, että herään tärkeisiin juttuihin enkä nuku onneni ohi. Vaimoni on pelastanut minut – hän on rakkain herätyskelloni!

Seuraan omaa vireystilaani Oura-älysormuksen avulla. Se kertoo, miten olen nukkunut ja palautunut yön aikana ja millainen on seuraavan päivän vireystasoni.”

Ernest lawson seuraa palautumistaan ja unen laatuaan suomalaisen älysormuksen avulla.

Ernest lawson seuraa palautumistaan ja unen laatuaan suomalaisen älysormuksen avulla. Sampo Korhonen / Otavamedia

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkäri-lehdessä 4/20.

Lue myös: Ernest Lawsonin kaipaa työelämässä haasteita ja yllätyksiä: ”Olen arjessani hyvin turvallisuushakuinen ja pidän rutiinien tuomasta varmuudesta”

Ernest Lawson

© Pekka Nieminen / Otavamedia

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X