Rakastunut Lola Odusoga Annassa: ”Olen nykyisessä suhteessa vahvempi kuin yhdessäkään aiemmassa”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Lola Odusoga poseeraa pressitilaisuudessa vuonna 2018.
© TIIA AHJOTULI / OTAVAMEDIA
Vaikka mallimaailmassa todettiin, että Lolalla on liian isot reidet, kasvoi vuoden 1996 Miss Suomelle silti vahva itsevarmuus. Sama asenne näkyy myös nykyisessä rakkaussuhteessa.

Lola Odusoga, 41, tunnettiin kymmenen vuotta julkisuudessa nimellä Lola Wallinkoski. Enää ex-miehensä Jarkon sukunimeä hän ei käytä, sillä eroa Lola haki vuonna 2015, ja uuden rakkaan kanssa vuosia on takana jo kaksi.

Vuoden 1996 Miss Suomi -voittaja ja Miss Universum -kilpailun toinen perintöprinsessa kouluttaa nykyisin missejä ja malleja juontohommien ohella. Lisäksi kahden lapsen äiti on osallistunut Selviytyjät Suomi -ohjelman kolmanteen tuotantokauteen.

Nyt Lola kertoo Anna-lehdessä, kuinka työ- ja yksityiselämä ovat opettaneet entiselle missille itsenäisyyden ja itsevarmuuden kantapään kautta.

Itsevarmuutta kokemuksista – käännytettiin illalliselta liian isojen reisien takia

”Nainen on kaunis, kun hänellä on hyvä itsetunto. Olin teini-ikäisenä todella epävarma enkä mitenkään kauneimmillani. Nyt olen erittäin sinut itseni kanssa – kouluarvosanoilla mitaten itsetuntoni on kymppi miinus”, Lola kertoo.

Vahvan elämänasenteen malli-juontaja on rakentanut huonoista kokemuksista huolimatta – tai ehkä juuri niiden ansiosta. Missikiertueella Lolaa ei eräänä iltana otettu mukaan illalliselle, koska ”mallimamma” koki hänellä olevan liian paksut reidet.

”Hyvä itsetuntoni on kehittynyt elämänkokemukseni lisääntyessä. Tärkeintä on ollut tajuta omat vahvuudet ja heikkoudet ja se, että kaikki ovat erilaisia ja yhtä hyviä.”

Ikä ei myöskään ole onnistunut romuttamaan Lolan itsetuntoa. Tuoreehko nelikymppinen ei ole joutunut painimaan ikäkriisin kanssa.

”Kun aloitin, olin mallina pitkään nuorin, nyt olen usein vanhin. Teen töitä eri ikäisten ihmisten kanssa. Ikä on vain numero”, Lola toteaa.

Epämääräinen opettaja ja seksuaalista ahdistelua työporukoissa

Yläasteella Lolan musiikinopettaja oli sama henkilö, jota esimerkiksi laulaja Mira Luoti on syyttänyt seksuaalisesta ahdistelusta.

”Kyseinen opettaja ei kajonnut minuun fyysisesti, mutta tunnelma hänen oppitunneillaan oli hyvin epämiellyttävä. Opettaja tuijotteli meitä oppilaita erikoisesti, ja kulki huhuja asioista, joihin ei puututtu”, Lola kertoo.

”Sen ikäisenä en tietenkään edes voinut ymmärtää, mistä on kysymys, eikä tullut mieleenkään, että niistä pitäisi kertoa kotona.”

Sama on jatkunut myöhemmin myös työelämässä. Enää ei ole epäselvää, missä menee raja, ja millaisissa tilanteissa vaaditaan selkeä ”ei kiitos.”

”Yrityskuvioissa olen törmännyt hyvinkin törkeään seksuaaliseen ahdisteluun ja joutunut jopa ilmoittamaan, että en tee yhteistyötä jonkin firman kanssa, jos tietyt miehet ovat mukana”, Lola sanoo.

”En todellakaan hyväksy, jos esimerkiksi messuilla saan työnantajaltani vihjailevan viestin illalla hotellihuoneeseen. En ole kenenkään ’kulta’ minkään työsuhteen perusteella.”

Nykyinen suhde perustuu luottamiseen ja vapauteen

Yksi kulta Lolan rakkauselämässä kuitenkin on, ja se on nykyinen kumppani, jota juontaja-malli ei halua tuoda julkisuuteen. Uudelleenrakastuminen ei ole vienyt mukanaan itsenäisyyttä.

”Olen rakastunut ja olen jo pari vuotta seurustellut tietyn mukavan miehen kanssa, mutta emme asu yhdessä. Olen nykyisessä suhteessani vahvempi ja riippumattomampi kuin missään edellisessä suhteessani. Olen hyvällä tavalla vapaa ja luotan itseeni ja kumppaniini”, Lola sanoo.

Kaiken lisäksi suhteet ex-mieheen ovat hyvät. Yhteisen tyttären ja pojan hyvinvointi on ykkösprioriteetti.

”Erosin lasteni isästä kolme vuotta sitten, ja kun on yhteisiä lapsia, on tärkeää säilyttää hyvät välit. Asumme aika lähekkäin, lapset ovat luontevasti vuoroin molempien luona. Ex-anoppini on edelleen kirjanpitäjäni.”

X