Ravintoloitsija Henri Alén on korona-ajan kurittamasta arjestaan: ”Suurin huoleni on työntekijöistäni”

Henri Alénin luotsaama Finnjävel-ravintola sai syksyllä arvostetun Michelin-tähden, mutta pandemiarajoitukset ovat vaikuttaneet Alénin bisneksiin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Ravintoloitsija Henri Alén nähdään ­jälleen MasterChefissä. ­”Ohjelmaa kuvattiin viime kesällä eli vietin kesä-lomani sitä tehdessä. Se oli kivaa vaihtelua.”

Henri Alénin luotsaama Finnjävel-ravintola sai syksyllä arvostetun Michelin-tähden, mutta pandemiarajoitukset ovat vaikuttaneet Alénin bisneksiin.
Teksti: Linda Martikainen

”Omalla kohdallani suurin huoleni on työntekijöistä”, ravintoloitsija Henri Alén sanoo.

Korona-aikana on ollut ­monelle masentava. Alén kehottaa hakemaan apua, koska kaikesta voi aina selvitä. Tärkeää on myös ymmärtää, ettei muutoksia tapahdu hetkessä.

”Tärkeää on olla kärsivällinen. Asiat eivät ratkea viikossa tai kahdessa”, Henri Alén painotti.

Kokki ja ravintoloitsija Alén tekee mielellään paluun MasterChef-ohjelman tuomaripöydän taakse.

”Kilpailijat ovat ­todella ­kovatasoisia,” Alén totesi MasterChefin pressipäivässä Maikkarin Pöllölaaksossa.

Lue myös: Henri Alén on opetellut Seljan kanssa kärsivällisyyttä: ”Se muistuttaa, että ilon asioiden ei tarvitse olla kovin valtavia”

MasterChef-ohjelman huippukokit luotsaavat

Savoyn keittiötä johtava huippukokki Helena Puolakka kantaa huolta henkilökunnan jaksa­misesta pandemian ­keskellä. ”Tärkeintä on oman henkilökunnan hyvin­vointi. Tämä on ­jatkunut jo niin pitkään, että siitä tulee ­raskasta. Epävarmuus on se ­kaikista ­raskain asia.” © Tiia Ahjotuli

Savoyn keittiötä johtava huippukokki Helena Puolakka kantaa huolta henkilökunnan jaksa­misesta pandemian ­keskellä. ”Tärkeintä on oman henkilökunnan hyvin­vointi. Tämä on ­jatkunut jo niin pitkään, että siitä tulee ­raskasta. Epävarmuus on se ­kaikista ­raskain asia.” © Tiia Ahjotuli

Lue myös: Huippukokki Helena Puolakka ajasta Gordon Ramsayn alaisuudessa: ”Hän nimitteli ja haukkui minua päivittäin”

”Helena on meistä ehkä se kaikista tiukin tuomari. Olemme kaikki samaa koulukuntaa ja traditionaalisia. Pyree on pyree”, tuumasi ravintoloitsija, huippukokki Kari ”Kape” Aihinen. © Tiia Ahjotuli

”Helena on meistä ehkä se kaikista tiukin tuomari. Olemme kaikki samaa koulukuntaa ja traditionaalisia. Pyree on pyree”, tuumasi ravintoloitsija, huippukokki Kari ”Kape” Aihinen. © Tiia Ahjotuli

X