Kari ”Kape” Aihinen tuomaroi lempeästi MasterChef 2020 -ohjelmassa: ”En ole mikään Gordon Ramsay”

Jaa artikkeliTilaa Seura
”Eniten katson kilpailussa ehkä ”kitchen spiritiä”. Sitä millainen asento, hymy ja ylpeys kilpailijalla on keittiössä”, kertoo Kari ”Kape” Aihinen.
”Eniten katson kilpailussa ehkä ”kitchen spiritiä”. Sitä millainen asento, hymy ja ylpeys kilpailijalla on keittiössä”, kertoo Kari ”Kape” Aihinen. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia
Ikuiseksi Räikkös-faniksi tunnustautuva ravintoloitsija, kokki Kari ”Kape” Aihinen, 48, puhkuu kilpailuhenkeä keittiön lisäksi myös tenniskentällä.

Ravintoloitsija Kari ”Kape” Aihinen toimii yhtenä MasterChef 2020 -ohjelman tuomareista. Kilpailussa ammattilaiskokit ottavat mittaa toisistaan.

Millä mielin lähdit mukaan MasterChef 2020 -ohjelmaan?

On hienoa koutsata ja mentoroida. Minun genreäni on olla aina se lempeä, ohjaava ammattilainen, joka vie kilpailijoita eteenpäin. En ole mikään Gordon Ramsay. Eniten katson kilpailussa ehkä ”kitchen spiritiä”. Sitä millainen asento, hymy ja ylpeys kilpailijalla on keittiössä. Mentaalipuoli on aina ollut itselleni tärkeää.

Kun katson omia ravintoloitani, Rosteria ja Versionia, niin yritän kyllä pitää huolen siitä, että keittiössä on parhaat vehkeet ja tyylikkäät työvaatteet. Silloin voin myös vaatia parasta mahdollista.

En voi vaatia sileää pyreetä jos ei ole hyvää blenderia tai kauniita kastikkeita, jollei ole kunnon kattiloita missä niitä tehdä.

Ehdit juuri avata uuden ravintolasi Helsinkiin, kun korona tuli ja sulki ovet. Miltä syksy näyttää?

En jaksa pelätä koronaa, se harvemmin mitään auttaa. Toimitusjohtajana ja omistajana minun on pakko myös luoda henkilökunnalleni uskoa. Pyrin tekemään isoja, kannattavia, hyviä ratkaisuja. O

len ollut yrittäjänä tammikuussa kaksi vuotta. Korona on mitä on, mutta olen onnellinen. Olen aina pyrkinyt olemaan iloinen oppipoika. Nyt mennään täyttä höyryä eteenpäin. Molemmat ravintolani ovat jälleen auki.

Syksy luo usein pientä uusiutumisen tarvetta. Oletko itse ottanut haltuun jotain uutta liikkumisen tapaa?

Olen täysin hurahtanut tennikseen. Pyyhin kalenteristakin jotain juttuja pois, että sain tennistä tilalle. Käyn pelaamassa sitä parhaan kaverini, tennisvalmentaja Ville Nygårdin kanssa. Hän rääkkää minut tunnissa ihan henkihieveriin.

Kummassa olet kilpailuhenkisempi: keittiössä vai tenniskentällä?

Kyllä vereni kuohuu molemmissa ihan samalla tavalla. Sama temperamentti on niin keittiössä kuin kentälläkin, mutta ehkä keittiössä pitää olla vähän rauhallisempi.

Poikani pelaavat lätkää, fudista ja säbää. Olen ylpeä pojistani. He ovat nyt 8- ja 11-vuotiaat. Silloin kun minä katson formuloita, pojat pelaavat yleensä pleikkaa. Olen Kimi Räikkösen ikuinen fani!

Miten rauhoitat mielesi?

Mentaalipuolen teema tänä syksynä on, että yritän tehdä vähemmän töitä. Olen senikäinen äijä jo. Minun pelastukseni on ollut se, että nukun aina hyvin.

Lue myös: Kokki Kari Aihinen: ”Perhearvot ovat numero yksi”

© Vesa Tyni/Otavamedia

Lue myös: Kotiliesi: Huippukokki Helena Puolakka ajasta Gordon Ramsayn alaisuudessa: ”Hän nimitteli ja haukkui minua päivittäin”

Helena Puolakka on keittiöpäällikkö.

Keittiömestari Helena Puolakka nähtiin yhtenä
Top Chef Suomi -ohjelman tuomareista vuonna 2015. © Tiia Ahjotuli / Otavamedia

X