Kotiliesi: Äidin alkoholismin varjossa Riikka Purra kasvoi suorittajaksi, jolla on halu kontrolloida kaikkea: ”Selviydyn kaikesta”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra, 44, viihtyy kotonaan Kirkkonummella ja rentoutuu Sanna Marinin tapaan siivoamalla. Siivoamisen tuoma hallinnantunne tuo hänelle turvaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra: "Ei tämä mikään unelma-ammatti ole."

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra, 44, viihtyy kotonaan Kirkkonummella ja rentoutuu Sanna Marinin tapaan siivoamalla. Siivoamisen tuoma hallinnantunne tuo hänelle turvaa.
Teksti: Seuran toimitus

”Erityisesti laatikoiden järjestely on yksi parhaista rentoutumiskeinoistani. Minua auttaa, kun saan rakennettua ympäristöstäni hallitumman kokonaisuuden”, Riikka Purra kertoo Kotiliedessä.

Purran puoliso pyörittää arkea silloin, kun työkiireet eivät sitä mahdollista.

”Monesti naispoliitikot puhuvat, miten he yhdistävät työn ja perheen. Se on kuitenkin raadollinen totuus, että jos et ole kotona, et voi tehdä kotiasioita tai olla lasten kanssa.”

Lapset ovat Riikka Purralle kaikki kaikessa, ja heidän ollessaan pieniä hän viihtyi kotiäitinä. Hän haluaa varjella lapsiaan julkisuuden varjopuolilta.

”Minua saa kyllä potkia ja lyödä, mutta ei lapsiani.”

Lasinen lapsuus

Riika Purran lapsuus ei ollut ruusuinen. Hän joutui kantamaan vastuuta alkoholisoituneesta äidistään.

Kehenkään Riikka ei pystynyt luottamaan niin paljon, että olisi kertonut, millaista hänen elämänsä oli. Vain mamsiksi kutsuttu isänäiti tiesi tilanteesta, mutta edes hänelle Riikka ei murheistaan avautunut.

Riikka joutui myös seuraamaan vierestä, kun hänen äitinsä kuoli sydänkohtaukseen vain 43-vuotiaana.

”Ihan koko elämäni hajosi siihen”, Riikka Purra sanoo Kotiliedessä.

”Selviydyn kaikesta”

Äidin menetettyään Riikka alkoi pelätä kuolemaa. Lapsuuden kokemusten ja muiden kipeiden asioiden käsittely psykoterapiassa ovat vahvistaneet Riikkaa. Hän on sittemmin ymmärtänyt, että perusturvallisuuden puute muovasi hänestä suorittajan. Ihmisen, joka pyrkii kontrolloimaan kaikkea.

”Selviydyn kaikesta. Mutta ei tämä mikään unelma-ammatti ole. Työmäärä on valtava ja stressi kauhea. Jatkuvasti kritisoidaan.”

Lue myös: Sanna Marin kaipaa pois valokeilasta – ”Pääministerin tehtävä on määräaikainen ja loppuu joskus”

Lue lisää Kotilieden numerosta 4/22. Riikka Purra kertoo Kotiliedessä, mitkä asiat veivät hänet politiikkaan. Hän kertoo lehdessä myös kipeistä keskenmenoistaan. Riikka puhuu myös opiskeluajoistaan ja paljastaa miksi hän ei viihdy cocktail-kutsuilla.

X