Riku Rantala ei kaipaa nyt maailmalle: ”En haluaisi lusia tätä koronakriisiä missään muualla” 

Jaa artikkeliTilaa Seura
Riku Rantala
”Kaikkien näiden vaikeuksien keskelläkin elämme uskomattoman hyvässä paikassa.” Kuva: Anton Reenpää/Om-arkisto
Madventures Suomi -ohjelman toimittaja Riku Rantala kannustaa kaikkia tutustumaan kansallispuistoihin.

Toimittaja Riku Rantala viereilee Madventures Suomi -ohjelmassa erilaisten heimojen luona Suomessa.

Mistä löysitte tyypit ja paikat?

Niitä löytyy, kun paljon kaivaa. Meidän yhteisömme Facebookissa on aika iso ja kysyimme sieltä, että mistä löytyisi ne kaikista erikoisimmat tyypit ja hulluimmat jutut Suomesta. Meille tuli tuhat palautetta ja kirjoitusta.

Meidän mukana pääsee jälleen reissaamaan ja aivan taatusti saa taas nauraakin. Ensimmäinen juttu on avata ne omat silmälaput. Suomesta löytyy tosi paljon kaikkea kiinnostavaa, outoa, hullua ja eksoottista.

Madventures alkoi telkkarissa 18 vuotta sitten. Eikös suomalaisten reissubuumi maailmalle alkanut sen myötä?

Meistä tuli vähän sattumalta kasvot reppureissaamiselle. Nyt ilmastonmuutoksen aikoina ei olisi yhtään pahitteeksi, jos voisimme olla mukana uudessa kotimaan matkailun buumissa.

Lähimatkailussa on mahdollisuuksia vaikka mihin ja etenkin nyt koronaviruksen aikana, kun ajat ovat tiukat. Kannattaa tukea kaikkia kotimaisia pienyrittäjiä.

Miten suosittelisit viettämään lomapäiviä koti-Suomessa?

Suosittelisin tutustumaan meidän loistavaan kansallispuistoinfraan. Sitä on tosi paljon. Monen lähellä on paikkoja, joihin voi mennä. Varmasti löytyy paikkoja, joissa ei ole liikaa muita ihmisiä.

Olin vähän aikaa sitten lasten kanssa retkellä ja he olisivat halunneet jäädä yöksi metsään. Kävimme notski­paikalla ja ihmettelimme luontoa. Olen itsekin rampannut kakarasta asti metsässä.

Mitä uutta olette viime aikoina kehitelleet?

Viime aikoina olemme tehneet Youtube-kanavallemme sisältöä, soittaneet muun muassa yllätyspuheluita ihmisille.

Yksi tyyppi pyysi soittamaan itselleen, koska kukaan ei ollut soittanut hänelle neljään tai viiteen vuoteen. Soitin sitten tälle nuorelle parikymppiselle tyypille. Hän puhui hyvin avoimesti ja koskettavasti omasta tilanteestaan.

Tämä on ollut yksi luova ratkaisu, kun muita ohjelmia ei ole nyt päästy tekemään.

Riku Rantala – mikä itsellesi tuo nyt onnellisuutta elämään?

Mittasuhteiden pohtiminen silloin tällöin auttaa, jos ahdistaa. Kaikkien näiden vaikeuksien keskelläkin elämme uskomattoman hyvässä paikassa.

En haluaisi lusia tätä koronakriisiä missään muualla siitäkin huolimatta, että varmasti viranomaisten ja päättäjien toiminnassa on myös kehitettävää. Kokonaisuutena en silti olisi missään muualla nyt kuin Suomessa.

Lue myös: Lähimatkailu on halpaa – Suomessa on kymmeniä tuhansia mielenkiintoisia kohteita, joista et ehkä ole kuullutkaan

X