Saara Aalto: Tyttöystäväni hemmottelee minut pilalle

Laulaja Saara Aalto, 28, haaveilee ostavansa suuren omakotitalon. Tilaa tarvitaan ainakin musisoinnille ja mekoille.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Laulaja Saara Aalto, 28, haaveilee ostavansa suuren omakotitalon. Tilaa tarvitaan ainakin musisoinnille ja mekoille.
Teksti:
Aino Loikkanen

TUNNUSTAN, että uskon vahvasti kohtaloon. Kaikki elämässä tapahtuu tarkoituksella. Kun tähtää johonkin intohimoisesti ja rakkaudella, tavoite tulee lopulta luokse erilaisten sattumien kautta.

Olen esimerkiksi saanut tehdä upeita keikkoja Kiinassa sattuman kautta. Alun perin vinkkasin managerilleni, että olisin kiinnostunut työskentelemään Japanissa. Hänen kysellessään avautui yhteyksiä Kiinaan.

Olen päätynyt siellä aivan uskomattomiin tilaisuuksiin, jotka ovat vieneet minua eteenpäin. Sain laulaa Kiinassa maailmankuulun tenorin José Carrerasin kanssa. Se taas poiki yhteisesiintymisen Andrea Bocellin kanssa Suomessa.

Kohtalo on vienyt minua oikealle reitille tietämättäni.

 

ENNUSTAN, että seuraava iso hankintani on oma asunto. Asun nyt vuokralla, mutta asuntokuume on kova.

Haaveilen omakotitalosta, jossa voisin musisoida kaikessa rauhassa. Toisaalta nautin siitä, että voin asua aivan kaupungin keskustassa. Saa nähdä, päädynkö maalle vai jäänkö kaupunkiin. Huomaan vuosi vuodelta tarvitsevani enemmän rauhaa ympärilleni hektisen työn vastapainona.

Haaveilen kodista, jossa on ruhtinaallisesti tilaa. Sitä tarvitaan erityisesti lukuisille esiintymisasuilleni. Tällä hetkellä osa mekoista roikkuu sisustuselementteinä seinällä, koska ne eivät enää mahdu vaatekaappiin.

 

TUNNUSTAN, että tyttöystäväni Meri hemmottelee minut pilalle. Hän tekee esimerkiksi maailman parasta ruokaa ja tietää telepaattisesti, mitä tarvitsen milloinkin. Näin ollen hän osaa järjestellä asioitani pyytämättä.

Olen aika sotkuinen ihminen ja tavarani ovat usein hukassa, mutta Meri tuntuu aina tietävän, missä kadonneet tavarani ovat.

Hän myös järjestää minulle yllätyksiä. Minut on viety rentoutumaan ihanille matkoille, luontoseikkailuille ja kynttiläillallisille.

Merin kanssa minulla on turvallinen olo. Siksi minun oli lopulta helppoa kertoa suhteestamme julkisesti. Tiesin sydämessäni, että kaikki menee hyvin.

 

TUNNUSTAN, että raha-asioissa olen hieman huolimaton. En osaa säästää. Luotan siihen, että raha-asiat aina jotenkin järjestyvät.

Eniten rahaa kuluu musiikin tekemiseen. Koska teen kaiken puoliksi omistamani levy-yhtiön kautta, maksan uraan liittyvät kulut omasta pussistani.

Ammatin lisäksi rahaa kuluu hyvinvointiin ja hyvään ruokaan. Haluan pitää huolta itsestäni.

 

TUNNUSTAN, että pelkään äänen ja intohimon menettämistä. Ohjelmistoni on äänelle todella vaativa ja raskas.

Äänen pitäminen kunnossa on haaste. Koen, että laulajan ammattia voi verratta huippu-urheiluun. On pidettävä itsestään todella hyvää huolta.

Ääneni kärsii, jos olen onneton. Siksi olen viimeiset vuodet pyrkinyt tekemään vain valintoja, joiden takana voin seisoa sataprosenttisesti.

Haluan säilyttää palon tätä työtä kohtaan. En halua leipiintyä tai kyynistyä sen takia, että tein jotain esimerkiksi vain rahan takia.

 

ENNUSTAN, että perheen perustaminen ei ehkä ole minua varten. Teen ainakin tällä hetkellä työtä niin intohimoisesti, etten mieti aloilleen asettumista.

Rakastan lapsia ja jos en olisi laulaja, työskentelisin varmasti lasten parissa. Ehkä minun ei välttämättä ole tarkoitus saada omia lapsia. Maailmassa on jo niin paljon pieniä, jotka tarvitsevat apua ja rakkautta. Haluaisin oman työni kautta olla tekemässä heille parempaa maailmaa.

 

TUNNUSTAN,että yhteistyö Teemu Roivaisen kanssa on maailman helpointa ja kotoisaa. Olemme tunteneet ja tehneet yhdessä musiikkia jo niin kauan, että yhteistyömme on saumatonta. Voimme viestiä pelkillä ilmeillä, mitä haluamme.

Jos olemme yhdessä keikalla ja hymyilen Teemulle oikein iloisesti ja rakastavasti, hän tietää tekevänsä jotain väärin.

Luotamme toisiimme täysin ja voimme sanoa asiat suoraan. Haluan esimerkiksi, että Teemu äänittää kaikki lauluni. Hän tuntee ääneni ja kuulee, jos jokin ei toimi.

 

ENNUSTAN, että pidän kunnolla lomaa seuraavan kerran ensi vuoden alussa. Haluan lähteä kuukaudeksi Balille.

En ole lomaihminen vaan keksin aina vapaallakin kaikenlaista pientä puuhaa. Kuukausi ulkomailla on osoittautunut hyvän pituiseksi jaksoksi. Siinä malttaa jo ottaa ihan vain lepopäiviäkin.

X