Salatut elämät -sarjan näyttelijä Nora Rinne: ”Arvostan arkista yhdessäoloa ja toisen arvostamista tässä ja nyt”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Nora Rinne
Nora Rinne. © Sampo Korhonen / otavamedia
Näyttelijä Nora Rinne, 45, ei ostele huvin vuoksi. Vaatteet hän hankkii usein käytettyinä. Se on hänelle sekä rahan säästämistä että ekoteko.

Nora Rinne näyttelee Salatut elämät -sarjassa Camillaa.

Mistä ammennat Salatut elämät – hahmosi häijyyden?

Ammennan sen eläytymällä tarinaan ja käyttämällä apuna sarkastista huumorintajuani. Olen monella tapaa erilainen kuin roolihahmoni.

Rakastan perhe-elämää, puutarhan kuopsuttamista, mökkeilyä ja kotona oleilua villasukat jalassa, eli kaikkea sitä, mikä on Camillan mielestä supertylsää.

Milloin itkit viimeksi?

Eilen illalla. Poikani teki läksyjä taistellen ainekirjoituksen kanssa. Hän pyysi minulta apua. Kiireessä huutelin hänelle toiseen huoneeseen vähän ärtyneenä ja yritin antaa ohjeita tietämättä edes, mistä pulmasta tarkalleen oli kyse.

Tajusin, että poika kaipaa aikaani ja läheisyyttäni. Menin pojan luo, otin hänet syliini ja katsoimme yhdessä läksyjä. Silmiini nousivat kyyneleet, koska tajusin, että kotona ollessanikin yritin hoitaa hätääntynyttä lasta ’etänä’.

Mistä haaveilet?

Siitä, että saisin paremman rytmin päiviini. Rakastan työtäni, mutta välillä työpäivät tuppaavat venymään turhan pitkiksi.

Koska pidän kotona toimistoani, jään helposti iltaisin naputtelemaan vielä yhden sähköpostin. Se on pois omasta ja perheemme yhteisestä ajasta.

Minkälainen rahankäyttäjä olet?

Olen rahan kanssa todella tarkka. Freelancerina ja vuosia opiskelleena olen tottunut siihen, että rahaa tulee epäsäännöllisesti. Minulla olisi turvaton olo, jos tililläni ei olisi puskurirahastoa.

Ostan monet vaatteet sekä itselleni että 9-vuotiaille kaksospojilleni käytettyinä. Se on minulle sekä säästämistä että ekoteko.

En osta sisustustarvikkeita, en vaihtele verhoja, enkä tarvitse uusia astioita. Shoppailu ei tuo minulle mielihyvää, eikä tavara tee minua onnelliseksi.

Miten hemmottelet kumppaniasi?

Olemme olleet mieheni kanssa naimisissa kymmenen vuotta. Hemmottelu jää helposti lapsiperhearjen ja työkiireittemme alle. Hemmotteluhetkiä enemmän arvostan arkista yhdessäoloa ja toisen arvostamista tässä ja nyt.

Mieheni asui viime vuonna puoli vuotta ulkomailla työkomennuksen takia. Erilläänolo auttoi huomaamaan entistä tarkemmin rakkauden ja yhdessäolon merkityksen.

X