Anna-lehti: Satu Taiveaho ei nauti sinkkuelämästä: ”Minua ei ole luotu olemaan yksin”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Satu Taiveaho
Satu Taiveaho on löytänyt valoa elämäänsä. © Mirva Kakko/Otavamedia
Satu Taiveaho palasi lapsuudenmaisemiinsa Riihimäelle. Hänen arkeaan värittävät sijaislapset ja eläimet. Myös rakkausrintamalla näkyy valoa.

Satu Taiveaho, 46, on yksin sijaisvanhempi kahdelle lapselle, nyt 10-vuotiaalle tytölle ja 8-vuotiaalle pojalle. Hän palasi perheensä kanssa Riihimäelle muutaman Haminassa asutun vuoden jälkeen.

Sadun ja haminalaisen Villen puolitoista vuotta kestänyt avioliitto päättyi eroon. Hiljalleen syvin murheellisuus kuitenkin hälveni.

”Totta kai eroon liittyy surua ja pettymystä, mutta arkeni pyörii lasten ympärillä ja he ovat minulle elämäni tärkein asia. Erokaan ei tunnu niin pahalta, koska saan olla heidän kanssaan”, Satu Taiveaho kertoo Anna-lehdessä.

Lue myös: Satu Taiveahon auttamishalu syttyi jo lapsuudenkodissa: ”Olen nähnyt elämässäni monta kertaa, millaisia vahvuuksia meistä jokaisesta löytyy”

Koti kuin Huvikumpu

Sadun mukaan lapset ovat suhtautuneet muutoksiin joustavasti ja hyvin. Lapsilla oli myös entuudestaan ystäviä Riihimäellä.

”Olen luvannut lapsille, että tämä koti on pysyvä. Emme ole muuttamassa minnekään. Koulunvaihdoksia ei enää tule.”

Sadun perheeseen kuuluu lasten lisäksi kultainennoutaja Rasmus, Bello-kissa sekä kaksi pupua, Salama-Seppo ja Prinsessa.

”Kotini saa muistuttaa olemukseltaan Peppi Pitkätossun Huvikumpua. Lasten ja eläinten kanssa elettäessä kodin täytyy olla paikka, missä ei tarvitse miettiä ihan jokaista ylimenevää värikynän viivaa.”

Kun perheellä aihetta on juhlaan, Satu järjestää lapsille kekkerit. Viimeksi kotona juhlittiin halloweenia.

”Tuntuu siltä, että arki on asettunut ihanalla tavalla uomiinsa.”

Satu Taiveaho ja Rasmus-koira.

Satu Taiveaho ja kultainennoutaja Rasmus. © Arto Wiikari

Valoa elämään

Satu Taiveaho ei ole koskaan pitänyt sinkkuelämästä. Ajoittain hän on sen vuoksi ajautunut ihmissuhteisiin, jotka ovat osoittautuneet vääränlaisiksi.

”Minua ei ole luotu olemaan yksin. Vapaudessa ei ole mielestäni mitään ihanaa. Ennemmin odotan prinssiä, joka ratsastaa valkoisella ratsullaan oveni taakse.”

Satu on tapaillut miestä, johon törmäsi Tinderissä. Tämä oli tuttu myös toista kautta. Tutustuminen on vasta alkumetreillä. Ajan viettäminen yhdessä tuntuu silti ainutlaatuisen hyvältä.

”Pientä valoa on ilmassa tällä rintamalla. Etenemme varovaisin mielin päivä
kerrallaan ja katsomme kaikessa rauhassa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan”

Lue lisää Anna-lehden numerosta 47/2022. Satu Taiveaho kertoo jutussa, mitä ominaisuuksia hän kumppaniltaan toivoo. Hän kertoo myös, mistä saa voimaa vaikeina aikoina.

Lue myös: Satu Taiveaho liikkuu luonnossa koiransa kanssa – Hyväluonteinen kultainennoutaja on ollut täydellinen valinta: ”Rasmus on uskollinen rinnalla kulkija”

X