Selviytyjät Suomi -sarjan Janni Hussi ohjelman kuvauksista Annassa: ”Pelkäsin sairastuvani taas syömishäiriöön”

Jaa artikkeliTilaa Seura
"Olen nykyään varmaan parempi kumppani kuin silloin, kun omistauduin fitnekselle. Olen aikuistunut", Janni Hussi kertoo Annassa. © TOMMI TUOMI/OTAVAMEDIA
Uupumus ja syömishäiriö ovat pakottaneet Janni Hussin ajattelemaan kehostaan ja ulkonäöstään uudella tapaa.

Kesä 2017 ja Selviytyjät Suomi -sarjan kuvaukset Filippiinien viidakossa pistivät Janni Hussin, 26, koville, kertoo Anna.

Fitnessmallina, bloggaajana ja juontaja tunnettu Janni on jo aiemmin kertonut Seuralle sairastumisestaan syömishäiriöön yläasteiässä ja yhä jatkuvasta kamppailusta sairautta vastaan.

Selviytyjien kuvausten aikana Janni laihtui muutaman kilon. Vaikeamman tilanteesta teki se, että laihtuminen herätti vanhoja tunteita.

”Laihtuminen laukaisi tuttuja, koukuttavia tuntemuksia vartalossani. Selviytyjien kuvausten jälkeen pelkäsin, että sairastun häiriöön taas”, Janni kertoo Annassa.

Kuvausten jälkeen Janni teki itselleen ruokavalion, jossa oli tarpeeksi kaloreita. Hän noudatti sitä viikkoja.

Vaikka fitness ei enää kuulu Jannin elämään, hänet nähdään edelleen usein sen kautta. Syömishäiriötaustan vuoksi Janni ei käy enää edes katsomassa fitnesskilpailuja.

”Pelkään, että se laukaisisi syömishäiriön uudelleen. En uskalla antaa edes pikkusormea.”

Myös neljän vuoden takainen uupuminen on opettanut Jannille uudenlaista suhtautumista itseensä ja elämään. Ennen Janni tavoitteli tiettyä ulkonäköä ja voittoja, nyt hyvinvointia.

”Ulkonäkö on katoavaa eikä elätä minua ikuisesti. Sen varaan ei voi rakentaa koko elämää. Etsin nyt uusia suuntia.”

Miehen täytyy olla eläinrakas

Janni on asunut nyt puolitoista vuotta Helsingissä toyvillakoiransa Harrin kanssa. Helsinkiin hän muutti Yhdysvalloista erottuaan jääkiekkoilija Lauri Korpikoskesta.

”Olen eroni käsitellyt. Tiedän sen siitä, että entinen kumppanini ei putkahtele mieleeni enää. Toivon hänelle vain hyvää.”

Jannin mukaan erosta ylitse pääseminen vaatii aikaa ja sitä, ettei vanhoja tunteita pakene. Tunteet tulee kohdata.

Vaikka Janni viihtyy sinkkuna, villiä sinkkuelämää hän ei Annan mukaan vietä. Janni ei ole Tinderissä ja treffeillä hän käy liikkuvan työnsä takia korkeintaan kerran kuukaudessa.

”Arvostan sitä, jos miehellä on samat elämänarvot kuin minulla, mutta hänen ei tarvitse näyttää urheilijalta eikä hänellä tarvitse olla sikspäkkiä. Eläinrakas hänen täytyy olla.”

Janni kertoo Annassa uskovansa olevan valmis uuteen rakkauteen.

”Olen nykyään varmaan parempi kumppani kuin silloin, kun omistauduin fitnekselle. Olen aikuistunut.”

”Olen sitoutujatyyppiä, ja luultavasti haluan perheen – sitten joskus. Nyt elän vaihetta, jonka haluan elää ennen kuin asetun aloilleni. Nyt on aika nähdä, kokea, mennä ja tehdä.”

X