”Siellä se veti jallua ja väitti olevansa formulakuski” – Kimi Räikkönen paljastaa hulvattomimmat ryyppytarinansa

Kimi Räikkönen ei luota ihmisiin, jotka eivät juo alkoholia. Nykyään vissyä kuluu enemmän kuin väkeviä, mutta ennen oli toisin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kimi Räikkönen yllättää paljastaessaan ryyppytarinoitaan, jotka naurattavat mutta hieman myös kauhistuttavat.

Kimi Räikkönen ei luota ihmisiin, jotka eivät juo alkoholia. Nykyään vissyä kuluu enemmän kuin väkeviä, mutta ennen oli toisin.
(Päivitetty: )
Teksti:
Sanna Ihalainen

Kari Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjassa paljastetaan hersyviä yksityiskohtia formulatähden villeistä vuosista.

Hotakaisen mukaan ryyppyreissuja ei voinut jättää poiskaan, sillä ne kertovat paljon päähenkilön persoonallisuudesta. Toisaalta niitä ei myöskään saanut olla liikaa, jotta teos ei vaikuttaisi liikaa ”miesten tekemältä paskakirjalta”.

”Sanoin Kimille, että puhutaan aiheesta mahdollisimman paljon, mutta siten, että kirjaan päätyy mahdollisimman vähän”, Hotakainen kertoo.

Taktiikka on onnistunut. Kirjaan päätyneet tarinat naurattavat, mutta hieman myös kauhistuttavat.

”Väittää olevansa formulakuski”

Kimillä ja hänen ystävillään oli 2000-luvun alussa vuosittainen perinne: käydä Mikkelissä erään Villen luona saunomassa ja ajelemassa mopoilla.

Peräkärryn päälle rakennettiin ramppi, jota pitkin pystyi ajamaan järveen. Aamulla piti lainata naapurista ankkuri, jolla pystyi nostamaan mopot ylös järvestä.

Vuonna 2005 mökillä oli saunomassa myös Villen isä Sepi. Hän sattui saunaan samaan aikaan Kimin kanssa, ja he alkoivat jutella.

Kun Sepi oli lähdössä uimaan, Kimi hätääntyi: ”Älä jumalauta hyppää, siellä on mopoja!”

Myöhemmin Sepi naureskeli pojalleen, että saunassa oli ollut todella outo tyyppi.

Nuori mies oli istunut lauteilla, juonut jallua ja väittänyt olevansa formulakuski.

Limoncelloa Icemanin kannella

Kimi osti Iceman-luksusjahdin vuonna 2009. Pari vuotta myöhemmin veneelle tuli töihin konemies Jaska Kononen, jonka tehtävänä oli pitää huolta aluksesta kapteeni Masa Kallion kanssa.

Ensimmäinen kohtaaminen työnantajan kanssa oli ikimuistoinen. Kimi tuli ystäviensä kanssa laivalle juhlimaan ja päätti herättää nukkuvan Konosen puoli kuudelta aamulla.

”Kimi sanoi, että nyt aletaan vetää Limoncelloa etukannella. No, minä lopulta suostuin ja vetelin sen kanssa Limoncelloa takakannella. Myöhemmin Kimi sanoi, että jos en olisi ruvennut silloin aamulla ryyppäämään sen kanssa, olisin saanut potkut. Se sanoi, ettei luota ihmisiin, jotka ei juo”, Kononen kertoo.

Myös Masa Kallio on saanut osakseen irtisanomisuhkauksia.

”Olen saanut monta kertaa potkut. Varsinkin silloin, kun en anna humalaisten ihmisten ajaa vesiskootterilla. Olen kuulemma julma.”

”Buongiorno alla tutti!”

Aamuherätykset eivät ole Kimille helppoja, etenkään krapulassa.

Vuonna 2007 hänellä oli edessään ensimmäinen Ferrarin tiedotustilaisuus. Kuskia ei kuitenkaan näkynyt missään, joten asioidenhoitaja Sami Visa lähti etsimään.

Kimi ei ollut hotellihuoneessaan, mutta hänen kellonsa löytyi hotellin saunasta. Visa muisti, että Kimi oli ollut juhlimassa suomalaisen näyttelijäystävänsä kanssa.

Lehdistö odotti, Ferrarin lehdistöpäällikkö oli jo raivoissaan.

Lopulta Kimi löytyi näyttelijän huoneesta nukkumassa sikiöasennossa. Viinanhajuinen mies raahattiin väkisin kansainvälisen lehdistön eteen.

”Buongiorno alla tutti!” hän tervehti.

Jälkeenpäin Kimi totesi ylpeänä: ”Sehän meni aika hyvin.”

Foppan kanssa juhlimaan Ruotsia

Vuonna 2006 Suomen jääkiekkomaajoukkue kohtasi Ruotsin Torinon talviolympialaisten finaalissa.

Kimi ystävineen lensi paikan päälle kannustamaan. Suomi hävisi, ja Kimin mielestä Suomen pukukopissa oli ottelun jälkeen ”erittäin huonot fengshuit.”

Kimin seurue päätti käydä Ruotsin pukukopissa. Ovella oli mies, jota Kimi pyysi hakemaan Peter Forsbergin paikalle.

Ruotsalaiset ihmettelivät irokeesipäistä Suomen kannattajaa, mutta Forsberg toivotti Kimin seurueineen tervetulleeksi voitonjuhliin.

Suomessa nousi pieni kohu valokuvista, joissa F1-tähti juhlii Ruotsin olympiavoittoa.

Kimi tyytyi kuittaamaan: ”Eihän se mun vika ole, jos Suomi ei menestynyt.”

X