Sikke Sumari elää juhlavuotta ja haaveilee juhlahumusta Italiassa: ”40 vuotta avioliittoa ja 70 vuotta tulee täyteen taipaletta”

Sikke Sumari on suunnitellut valmisruokasarjan, ja avaa uuden ravintolan Espoon Haukilahteen. Hän myös täyttää tänä vuonna 70 vuotta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

MasterChef Vip -tuomari Sikke Sumari myönsi, että julkkiskilpailijoiden kesken käyty kisa oli yllättävän tiukka. ”Joistakin ihmisistä ja heidän taidoistaan oli ehkä muodostunut jonkinlainen etukäteisajatus, mutta kaikki kääntyi päälaelleen.”

Sikke Sumari on suunnitellut valmisruokasarjan, ja avaa uuden ravintolan Espoon Haukilahteen. Hän myös täyttää tänä vuonna 70 vuotta.
Teksti: Linda Martikainen

MasterChef VIP -ohjelman tuomari ja ravintoloitsija Sikke Sumari elää mielenkiintoista vuotta. Sumari on suunnitellut Saarioiselle Italia lautasella -valmisruokasarjan, jossa maun lisäksi tärkeässä roolissa ovat lähellä tuotetut raaka-aineet.

Ideat ja reseptit Sikke on napsinut omilta Italian-reissuiltaan.

”Venetsiasta sain idean kalapalleroihin, jotka teimme Saaristomeren ahvenesta. Lihapullien reseptin olen napannut Napolista, mutta raaka-aine on kotimaista luomunautaa. Ideana on ollut käyttää niin paljon kotimaisia raaka-aineita kun vain on ollut mahdollista. Mielenkiintoinen prosessi”, Sikke Sumari kertoi MasterChef VIP -etäpressissä.

Valmisruualla on ollut hieman huono kaiku, jonka Sikke haluaa osaltaan vaimentaa.

”Ihmiset haluavat hirveästi alleviivata sitä, että he tekevät kaiken alusta alkaen itse. Mä haluan nähdä ne ihmiset! En ole koskaan ollut sitä vastaan, että helpotusta voi hankkia.”

Sikke Sumari haaveilee juhlienvietosta Italiassa

Kesäkuussa Sikke Sumari täyttää 70 vuotta ja avaa uuden ravintolan Espoon Haukilahteen. Juhlia hän suunnittelee saapasmaahan, jos koronatilanne suo.

”Minulla on jännä vuosi: 40 vuotta avioliittoa ja 70 vuotta tulee täyteen taipaletta. Jaksan yhä uskoa, että pääsemme Italiaan juhlimaan.”

Lue myös: Sikke Sumari pitää yhä monta rautaa tulessa: ”Sisäinen minäni ei komppaa ikäni kanssa – kroppa kylläkin”

Hyvän ruoan ystävät

Radiojuontaja Minna Kuukka.

Radiojuontaja Minna Kuukka. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Radiojuontaja Minna Kuukka kutsuu mielellään kotiinsa ystäviä syömään.

”Silloin mennään pidemmän kaavan kautta.”

Näyttelijä Olga Temonen.

Näyttelijä Olga Temonen. © MTV Oy / Jaakko Kahilaniemi

Näyttelijä Olga Temonen on saanut elää maaseudun rauhassa perheensä kanssa pandemiasta huolimatta.

”Meidän elämään korona on vaikuttanut vain vähän. Meillä on oma pieni piirimme.”

Huippukokki Kari ”Kape” Aihinen.

Huippukokki Kari ”Kape” Aihinen. © Pekka Holmström/Otavamedia

MasterChef Vip -tuomari, huippukokki Kari ”Kape” Aihinen ei ole tyytyväinen siihen likasankoon, mikä ravintola-alan niskaan on koronauutisoinnissa kaadettu. Sisua silti riittää.

”Usko ja kärsivällisyys on tässä se juttu. Jos uskon menettää, sitten rupeaa olemaan vaikeaa.”

Mediapersoona Joel Harkimo.

Mediapersoona Joel Harkimo. © Sara Forsius / Mtv3

Mediapersoona Joel Harkimolle kokkaus on ollut kauan tärkeä harrastus. Merenelävät, kuten äyriäiset, ovat lähellä miehen sydäntä.

”Rapupasta on yksi bravuurini.”

Dekkarikirjailija Max Seeck.

Dekkarikirjailija Max Seeck. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Viime marraskuussa toisen lapsen saanut dekkarikirjailija Max Seeck työstää muun muassa kauhuleffaa. Ulkomaihin Seeck on yhteyksissä etänä, joka on ollut hyvä juttu.

”Olen ollut aika helpottunut. Meillä on nyt kaksi pientä lasta, niin olen pystynyt oikeasti olemaan himassakin.”

Perttu Sirviö.

Perttu Sirviö. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Remontti­­piiskurina tunnettu Perttu Sirviö löysi ohjelmasta uuden ystävän, sirkulaattorin.

”Sillä käytännössä haudutetaan lihat. Se on maailman paras!”

X