Sinikka Sokka Kotiliedessä: ”Fyysisen läheisyyden kaipuu ei katoa iän myötä”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Näyttelijä Sinikka Sokka kertoo Kotiliedessä, että tällä hetkellä oma parisuhdestatus on hänelle kysymysmerkki. © ARI HEINONEN/KUVARYHMÄ SKOY
Nuorempana näyttelijä Sinikka Sokka uskoi, että seksi loppuu iän myötä. Oma kokemus on opettanut kuitenkin opettanut toisin.

Tampereen Työväen Teatterin lavalla näyttelijä ja laulaja Sinikka Sokka, 69, esittää Janea, joka haluaa ja saa seksiä varttuneemmalla iällä. Kevytkenkäinen nainen -komedian päärooliin heittäytyminen on vaatinut Sinikalta henkistä riisuutumista.

Sinikka kertoo tuoreessa Kotiliedessä, että ikäihmisten seksuaalisuutta pidetään turhaan tabuna.

”Ajattelin nuorempana, että seksuaaliset halut, hellyyden osoitukset ja yhdynnät loppuvat, kun ikää tulee tarpeeksi. Kuvittelin, että vaihdevuosien jälkeen tulee seinä vastaan ja sen jälkeen ollaan vaan kiltisti kotona ja luetaan kirjaa”, Sinikka kertoo Kotilieden haastattelussa.

Nyt oman ikääntymisen myötä Sinikka on huomannut, että näin ei ole.

”Vanhemmiten omat halut ehkä vähän hiipuvat, mutta uskon, että jokaisella säilyy läpi elämän samanlainen rakastelun ja hyväilyn tarve. Fyysisen läheisyyden kaipuu ei katoa iän myötä.”

Oma parisuhdestatus on kysymysmerkki

Kotiliedessä Sinikka kertoo myös rikkonaisesta lapsuudestaan. Isän alkoholiongelmien vuoksi vanhemmat erosivat 1950-luvulla Sinikan ollessa pieni. Koska elettiin suurlakon aikaa, äidillä ei ollut paikkaa, minne mennä. Sinikka ja hänen nuoremmat sisaruksensa vietiin Turkuun roomalaiskatoliseen nunnaluostariin. Äiti jatkoi töitä Helsingissä.

”Yhtäkkiä äiti oli poissa, ja minun oli pärjättävä. Ikävä oli valtava. Se oli pienelle tytölle kova paikka. Jälkikäteen olen ihmetellyt, miten minusta tuli näinkin täyspäinen”, Sinikka kuvailee Kotiliedessä.

Sinikka asui sisaruksineen nunnien kanssa vuoden ennen muuttoa takaisin Helsinkiin. Sitten intohimo työtä kohtaan alkoi viedä Sinikkaa. Kun tytär Emilia syntyi, arki oli kiireistä ja työt KOM-teatterissa kiertueineen veivät mukanaan. Sinikka joutui olemaan paljon poissa kotoa.

”Korjaan sitä satoa vielä tänäkin päivänä, sillä tehtyä ei saa tekemättömäksi. Meillä on Emilian kanssa ihan hyvät välit. Tulevaisuudeltani toivon kuitenkin, että minä ja tyttäreni tulisimme vielä läheisemmiksi.”

Isoäitiydestä nauttiva Sinikka toteaa Kotiliedessä, ettei tällä hetkellä halua määritellä parisuhdestatustaan, vaan nauttii mahdollisuudesta tarkastella suhdetta hieman etäämmältä. Sinikan pitkäaikainen miesystävä on jääkiekkovalmentaja Alpo Suhonen

”En kulje etsimässä ketään, vaikka joskus ohikiitävän hetken mietinkin, että mitä jos kohdalleni osuisikin joku, joka veisi jalat altani. Mutta meillä on kauhean kivaa Alpon kanssa, ja juuri nyt olen tyytyväinen tilanteeseemme.”

Lue myös:

Liikenneraivo iskee ruuhkassa – Näyttelijä Sinikka Sokka tunnustaa karjuvansa auton ratissa

X