Iskelmälaulaja Antti Ketonen vaihtoi soolouralle ja kiittää rohkaisusta vanhempiaan: ”En ole koskaan joutunut epäröimään tälle alalle ryhtymistä – se on heidän ansiotaan”

Jaa artikkeliTilaa Seura
laulaja Antti Ketonen
© Tommi Tuomi / Otavamedia
Soolouralle lähtenyt laulaja Antti Ketonen, 40, ihailee vanhempiaan, joiden elämänilo ja positiivisuus on tarttunut häneenkin.

Kuinka rankka puristus ensimmäinen soololevysi Olisitpa sylissäni oli?

Siitä tuli paljon henkilökohtaisempi kuin oli tarkoitus. Kun pääsin sanoittamaan ja säveltämään kappaleita huipputekijöiden kanssa, tuli tarinoista paljon omakohtaisempia, syvempiä.

Olisitpa sylissäni -kappale menestyi niin hienosti, että sain siitä tarpeeksi itsevarmuutta kokonaiseen soololevyyn. Albumista tuli eheä kokonaisuus.

Luulen, että olemme löytäneet nyt ihan oman anttiketossoundin.

Miten Olli Lindholmin poismeno kuuluu levylläsi?

Minulle tarjottiin demoja, joista yksi jäi soimaan mieleeni. Ajatus kappaleesta jäi hautumaan, kunnes viime syksynä ajattelin, että haluan biisin levylle mukaan.

Kun valitsimme kappaleelle flyygelin soittajaa, otimme yhteyttä Yö-yhtyeen Mikko Kangasjärveen. Lähetimme hänelle kappaleen ja välittömästi tuli soitto takaisin: heidän oli pitänyt vuosi sitten levyttää kyseinen biisi, mutta viime metreillä Olli oli ilmoittanut, että hän ei haluakaan tehdä kappaletta.

Aikamoinen sattuma, että nyt se päätyi minun levylleni. Kyseinen biisi on Jossain täytyy olla hän.

Ketä itse ihailet ja miksi?

Vanhempiani. He ovat antaneet minulle hyvän esimerkin. Olemme paljon yhdessä ja teemme porukalla juttuja. Ihailen heidän elämäniloaan, se positiivisuus on tarttunut minuunkin.

Vanhempani ovat aina tukeneet minua laulamisessa. On hienoa, että he ovat antaneet minun tehdä sitä, mikä tuntuu hyvältä ja luoneet siihen otollisen ympäristön.

En ole koskaan joutunut epäröimään tälle alalle ryhtymistä – ja juuri se on heidän ansiotaan.

Mitä harrastat?

Tällä hetkellä rakennan uutta studiota, jossa voin treenata vaikka joka päivä. Uusia kappaleita valmistuu koko ajan ja voisin ajatella niiden päätyvän joskus muillekin artisteille. Biisien tekeminen on kuitenkin minulle vielä harrastus.

Lisäksi urheilen jonkin verran. Harrastan kestävyysliikuntaa: käyn juoksemassa, fustrassa ja ryhmäliikuntatunneilla.

Muutit vaimosi ja koirasi kanssa Salosta Helsinkiin. Mikä sinulle tekee kodin?

Tuttu ja turvallinen ympäristö sekä se, että kotona saan olla omassa rauhassa. Nautin yksinäisyydestä tai yksinolosta. Koti on minulle lepopaikka, jossa voin oikeasti rauhoittua.

X