Anna-lehti: Näyttelijä Hannele Lauri ei hyväksy epäoikeudenmukaisuutta suu supussa: ”Riitatilanteessa en haluaisi olla se toinen osapuoli”

Jaa artikkeli
Hannele Lauri
"Suutun ja lauhdun nopeasti, mutta epäoikeudenmukaisuutta en siedä yhtään. Sen takia olen jopa pyyhkinyt ihmisiä kartaltani", Hannele Lauri sanoo. © Sampo Korhonen / Otavamedia
Hannele Lauri asettuu uudessa 70 on vain numero -elokuvassa diivamaisen iskelmälaulajan rooliin. Herkkiä rooleja hänelle ei oikein koskaan tarjotakaan.

Hannele Lauri, 69, saa yhteydenottoja nuoremmilta miehiltä Messengerissä ja Instagramissa, Lauri kertoo Anna-lehden haastattelussa.

”Kumppanitarjokkaita kyllä riittää. Minusta olisi luonnotonta seurustella jonkun poikieni ikäisen kanssa. Ikätoverini taas ovat usein jo vähän papparaisia. Ehkä jos jostain ilmestyisi 50–60-vuotias, Al Pacinon näköinen mies, saattaisin kiinnostua”, Hannele Lauri sanoo nauraen.

Lauri on asunut yksin pian 20 vuotta, eikä toivokaan tilanteen muuttuvan.

”Pettymykset rakkaudessa eivät ole syy yksin elämiseeni. En ole kovin hyvä jakamaan arkeani ja selvittämään ongelmia. Mieluummin vain lähden. On täytynyt hyväksyä se, että kaikille ei suoda elinikäistä parisuhdetta.”

Hannele Lauri näyttelee uudessa 70 on vain numero -elokuvassa pääosaa, iskelmälaulaja Seija Kuulaa. Hän voi samaistua hahmoonsa, joka pohtii ikääntymistä ja elää itsekseen. Toki roolihahmo kärsii yksinäisyydestä, toisin kuin näyttelijänsä.

”Sosiaaliset tarpeet täyttyvät töissä. Poikieni perheiden lisäksi minulla on paljon ystäviä, joiden kanssa soittelemme usein. Entistä puolisoani Teemu Rinnettä näen päivittäin”, Hannele lauri sanoo.

Menestys ei takaa taloudellista turvaa

Naisnäyttelijöiden keskuudessa vallitsee ajatus, että työt loppuvat 40 ikävuoden kohdalla. Hannele Lauri sanoo olleensa silloin kiireisimmillään. Töitä on riittänyt aina tähän päivään saakka.

”Iästä on jotain hyötyäkin. Olen kokenut ja oppinut paljon, ja osaan hyödyntää tietojani roolin luomisessa.”

Työt eivät ole kuitenkaan taanneet vakaata taloutta. Hän osti parikymmentä vuotta sitten Nurmijärveltä maalaistalon, joka osoittautui oikeaksi rahareiäksi.

”Rakennuksissa oli monenlaisia vaurioita. Kun yhden sai kunnostettua, oli tartuttava seuraavaan. Ongelmat aiheuttivat kierteen, jossa jouduin ottamaan velkaa velkojen maksamiseen. Joka kuukausi oli taiottava 3–4 tonnia ylimääräistä. Maksoin ja maksoin, koska en halunnut menettää luottotietojani”, näyttelijä kertoo.

Lopulta Lauri päätyi tänä syksynä ottamaan yhteyttä velkaneuvontaan. Velat menivät ulosottoon ja maksaminen maksamisen päälle sai viimein loppua.

”Nyt eläkkeestäni otetaan tietty summa kuukausittain. Oloni on huojentunut.”

Suorasanaisuus ei sulje pois herkkyyttä

Hannele Lauri on monesti nähty hänen omien sanojensa mukaan v-mäisen ämmän rooleissa. Oikeassa elämässäkin Lauri on suorasukainen eikä katso epäoikeudenmukaisuutta hiljaa vierestä. Hän yrittää kuitenkin hillitä itseään, koska tietää saavansa pahaa jälkeä aikaiseksi.

”Riitatilanteessa en haluaisi olla se toinen osapuoli. Jos päästän itseni suuttumaan, suustani pääsee painokelvotonta tekstiä. Tarkan psykologisen silmäni avulla löydän toisesta salamannopeasti heikot kohdat ja isken niihin”, Lauri kertoo.

Herkän naisen rooleja ei ole Laurille jostain syystä juurikaan tarjottu. Hänellä onkin korkea arvostus komediarooleja kohtaan.

”Viihteen tekeminen vaatii älyä ja rytmitajua. Hyvä komedianäyttelijä kykenee yleensä myös draamaan, mutta hyvä draamanäyttelijä ei välttämättä taivu komediaan. On piinallista katsoa, kun joku yrittää olla väkisin hauska.”

Hannele Lauri myöntää olevansa myös herkkä ihminen, jopa erityisen herkkä. Kyyneleet kihoavat silmiin esimerkiksi heti, kun hän miettii 17-vuotiaan Nancy-koiransa elämän lähenevää loppua.

”Olen hyvä peittämään herkkyyteni. En itke toisen olkapäätä vasten, vaan itken itkuni yksin.”

Lue myös: Näyttelijä Hannele Lauri kertoo urastaan ja paljastaa, ettei koskaan mene ensi-iltoihinsa: ”On naurettavaa, että minua kutsutaan diivaksi – olen kaikkea muuta”

X