Supernanny Pia Penttala peräänkuuluttaa maalaisjärkeä: ”Kotiin pitää mahtua rakkauden ja empatian lisäksi vähän myös kovistelua”

Supernanny Pia Penttala ohjaa jälleen perheitä kohti seesteisempää yhteiseloa. Myös Penttalan omassa perheessä tunteet räiskyvät ja marttyyrinviitta kahisee.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

"Kotiin pitää mahtua rakkauden ja empatian lisäksi vähän myös kovistelua ja paikannäytön kohtia."

Supernanny Pia Penttala ohjaa jälleen perheitä kohti seesteisempää yhteiseloa. Myös Penttalan omassa perheessä tunteet räiskyvät ja marttyyrinviitta kahisee.
Teksti: Linda Martikainen

Pia Penttala auttaa Supernanny-sarjasssa perheitä arjen haasteissa antamalla tukea ja ohjeita parempiin rutiineihin sekä perheen sisäisiin kiistoihin.

Miltä tuntui palata Supernannyn rooliin, Pia Penttala?

Tuntui tosi hyvältä. Avun tarvetta perheissä on edelleen. Tältä kaudelta minulla on itse asiassa paljon huikeammat fiilikset kuin ensimmäiseltä kaudelta.

Vuodessa on tapahtunut käänne: perheet odottavat minua sellaisena hyväntuojana. Se on itse asiassa vaikeuttanut työtäni ihan hirveästi. Paineet ovat kasvaneet. Ammattilaisena olen miettinyt, että missä jamassa ne perheet ihan oikeasti ovat siinä vaiheessa, kun kipuilu on niin suurta, että he tarvitsevat apuani.

Peräänkuulutan edelleen sitä maalaisjärkeä ja tavallisuutta. Kotiin pitää mahtua rakkauden ja empatian lisäksi vähän myös kovistelua ja paikannäytön kohtia.

Ovatko lapset ottaneet perheissä vallan?

Tällä kaudella on ollut perheitä, joissa vanhemmat eivät voi käydä ruokakaupassa, koska he eivät kykene hoitamaan kahta lastaan kauppareissun aikana. Ratkaisu on ollut se, että on tilattu kauppakassia kotiin ja hoidettu vaateostossetkin netissä.

Monessa tapauksessa auktoriteettia ei vain ole tai sitä ei ainakaan kunnioiteta. Saavutetuista eduista on hirveän vaikea luopua, myös lapsen.

Olet sanonut, että tylsyyttä pitäisi sietää. Vieläkö näin on?

No kyllä ja meidän jokaisen pitäisi sietää sitä vielä enemmän! Tylsyyden sietäminen on lähtökohta kaikkeen.

Itse en tosin voi sanoa, että lähiaikoina olisi päässyt tylsyys yllättämään. Koko loppuvuosi oli niin kiireinen, että oikeastaan odotan jo sitä tylsää hetkeä, jolloin voin vain olla.

Omistat pari hevosta. Oletko ehtinyt ratsastamaan?

En ihan niin paljon kun olisin halunnut, mutta kolmisen kertaa viikossa kuitenkin. Hevosen selässä aivoni usein nollaantuvat, mutta toisaalta saatan myös tehdä tiukkaakin ajatustyötä hevosen selässä. Alitajunnassa piilee suuri talentti.

Milloin omassa perheessäsi on viimeksi rätisty eli riidelty?

Ihan hiljattain, kun tulin kuvausreissulta kotiin. Jengi otti kotona aika lungisti ja pari lasia oli väärässä paikassa keittiössä. Minusta siellä oli tosi epäsiistiä. En ottanut kenkiäkään pois jalasta kun lähdin erittäin dramaattisesti viemään ulos roskista, joka ei ollut edes täynnä.

Joskus on aivan ihanaa kahisuttaa marttyyrinviittaa!

Lue myös: Supernanny Pia Penttala nostaa kissan pöydälle monessa lapsiperheessä: ”Suomalaisessa perhekulttuurissa mieluummin verrataan kuin kehutaan omia lapsia”

Supernanny Suomi MTV3:lla 4.2. alkaen.

X