Susanna Laine nauttii suoran lähetyksen taiasta: ”Virheitä ja mokia tulee – se ei ole niin vaarallista”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Susanna Laine
© Tommi Tuomi / OM-arkisto
Juontaja Susanna Laine on toteuttanut monta lapsuuden haavettaan.

Susanna Laine olet toisena juontajana Tuttu Juttu Show’ssa – millaisia muistoja sinulla on legendaarisesta ohjelmasta?

Katsoin ohjelmaa hyvin aktiivisesti 90-luvulla. Muistan, että se tuli torstaisin yhdeksästä kymmeneen ja silloin piti aina olla ruudun äärellä. Katsoin sitä aina perheeni kanssa.

Muistan pareista hyvin muun muassa Eppu Salmisen ja Riitta Havukaisen sekä tietysti presidenttiehdokkaat, Ahtisaaren ja Rehnin, jotka olivat puolisoineen vieraina.

Timo Koivusalon kanssa on ollut mahtavaa tehdä yhdessä töitä. Voisin totta kai myös itse osallistua kisaan! Olen leikkinyt Tuttu Juttua joskus kotona ystävieni kanssa.

Tuttu Juttu Shown juontajapari Timo Koivusalo ja Susanna Laine.

Timo Koivusalo ja Susanna Laine. © MTV

Mikä on ikimuistoisin juttusi Puoli seitsemän -ohjelmassa?

Ehkä Kultaisen Venlan voitto ja viime keväinen imitaatiohaaste. Edelleen on tosi ihanaa tehdä tuota ohjelmaa.

Juonnat paljon suoria lähetyksiä. Vieläkö se jännittää?

Kyllä suorassa lähetyksessä on oma taikansa edelleen. Siihen ei koskaan totu, mutta siihen oppii suhtautumaan hieman kevyemmin.

Virheitä ja mokia tulee, mutta se ei ole niin vaarallista. Nykyään itse asiassa nautin jos asiat eivät mene niin kuin oli suunniteltu.

Suorassa lähetyksessä oleminen on nykyään jopa kotoisaa.

Nukahdatko helposti vai mietitkö liikaa päivän tapahtumia?

Nukun yleensä ihan hyvin, mutta totta kai joskus asiat pyörivät liikaa päässä. Etenkin silloin jos henkilökohtaisessa elämässä on jotain meneillään, niin silloin ajatukset voivat olla helposti muualla.

Tämän työn ihana puoli on se, että muita juttuja ei voi ajatella päivän tai etenkään suoran lähetyksen aikana. Rauhoitan iltaisin ajatukset esimerkiksi meditoimalla.

Jos mikään ei toimi niin nousen ylös ja venyttelen. Sänkyyn ei kannata jäädä pyörimään jos kroppa pitää saada rauhoitettua. Asioiden ylöskirjoittaminen voi myös auttaa ja lukeminen.

Mieltä rauhoittaa välillä jo ihan sekin, että hyväksyy huonot yöunet.

Lue myös: Susanna Laine selätti arkuuden: ”Olen tehnyt pitkään paljon töitä hyvän itsevarmuuden ja rohkeuden löytämiseksi”

Olet myös näyttellyt. Ovatko kaikki unelmasi käyneet toteen?

Olen. Toissakesänä kesäteatterissa ollessani vähän liikutuinkin kun tajusin, että toteutin yhtä lapsuuden haavettani. Tässä vaiheessa elämääni olen huomannut, että minun pitäisi myös päivittää unelmiani.

Haluan tehdä sisällöllisesti kiinnostavia, omannäköisiä juttuja ja kohdata merkityksellisiä ihmisiä. Haluan, että tekemisilläni on aina jonkinlainen merkitys edes yhden ihmisen elämälle.

Lue myös: Susanna Laine täyttää elämänsä työllä: ”Olen hyväksynyt, ettei kaikkien naisten tarvitse saada vauvoja”

X