Suvi Teräsniska Kotiliedessä: ”Haaveilen kolmannesta lapsesta”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Laulaja Suvi Teräsniska haaveilee kolmannesta lapsesta. © JARNO WRIGHT/OTAVAMEDIA

Äitiyslomalta palaileva laulaja Suvi Teräsniska ottaa usein lapsensa, 2,5-vuotiaan Terhon ja pian vuoden täyttävän Toivon, mukaan keikoille. Vuosi sitten raskaana ollessaan Suvi pohti Seuran haastattelussa, että tarvitsee lastenhoitajan keikoille. Yhtälöä haastaa se, että Suvin mies Simo Aalto toimii Suvin bändin ääni- ja valo­miehenä.

Tuoreen Kotilieden haastattelussa Suvi kertoo, että lastenhoitaja nukkuu Suvin ja poikien kanssa samassa huoneessa. Simo puolestaan majoittuu bändikave­rin kanssa.

”Se on meille toimiva järjestely, kos­ka työaikamme ovat ihan erilaiset. Simo joutuu purkamaan tekniikkaa keikan jälkeen ja pääsee nukkumaan paljon myöhemmin kuin minä. Vastaa­vasti hänellä on mahdollisuus nukkua aamulla pidempään.”

Joskus lapset menevät isovanhem­pien hoidettavaksi, kun Suvi ja Simo ovat töissä.

”Keikkaillessa en kaipaa suuremmin lapsiani. Silloin en välttämättä edes soittele perään ja kysele kuulumisia, koska tiedän että heillä on homma täy­sin hanskassa. En halua puuttua siihen millään tavalla”, Suvin sanoo Kotiliedessä.

Suvi Teräsniska toivoo lisää lapsia

Arki kahden pienen pojan kanssa on vilkasta, ja äitiyden myötä Suvi on opetellut sietä­mään kaaosta.

”Joskus kun molemmat lapset huu­tavat kurkku suorana, suljen silmäni ja ajattelen, että tämä kestää vain hetken aikaa. Jos tekee mieli pillastua, niin se vaan täytyy pitää sisällään. Pieni lapsi ei ansaitse raivonpuuskia.”

Äitiyden esikuvana Suvi pitää edesmennyttä mummoaan.

”Mummo oli minulle esimerkki huolehtivasta äitihahmosta. Hän oli äärimmäisen elämänmyönteinen ja iloinen, liikkuva ja pirteä ihminen.”

Äitiys on aina tuntunut Suvista maailman luonnollisimmalta asialta. Juuri nyt Suvi nauttii siitä, että pää­see palaamaan taas kunnolla työelä­mään äitiyslomien jälkeen, mutta hän uskoo, että perheluku ei ole vielä täysi.

”Minulla on ollut aina vahva hoiva­vietti ja olen toivonut saavani suuren perheen. Haaveilen vielä kolmannesta lapsesta”, hän sanoo.

Lue myös:

Laulaja Suvi Teräsniska: ”Olen perinyt isältäni rämäpäisyyden”

X