Tangokuningas Jukka Hallikainen, 45, on kohta isoisä: ”Papan roolini painottuu hauskanpitoon”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Jukka Hallikainen ja Nea-tytär
Tangokuningas Jukka Hallikainen on ollut usein isänpäivänä keikkareissuilla, joten perhe on juhlinut isänpäivää etukäteen. Tänä vuonna hän on kotona ja suunnitelmissa on nauttia hyvästä ruoasta esikoista odottavan tyttären Nean ja muun perheen kanssa. © Tommi Tuomi
Vuoden 2008 tangokuninkaasta Jukka Hallikaisesta on tulossa isoisä 45-vuotiaana. Nea-tytär odottaa esikoistaan.

”Nuku silloin, kun lapsikin nukkuu, ja muista pitää huolta itsestäsi. Kotityöt kyllä odottavat”, tangokuningas Jukka Hallikainen, 45, vinkkaa tyttärelleen Nealle, 21.

Kosmetologiyrittäjänä työskentelevä Nea odottaa ensimmäistä lastaan, poikaa, ja laskettu aika on helmikuun lopussa. Synnytykseen on vielä aikaa, mutta Nean ja puoliso Jamin kotona alkaa jo näkyä valmistautumista perheenlisäykseen. Olohuoneessa sohvan takana seisovat lastenvaunut, keittiön nurkassa on hoitopöytä ja jääkaapin ovea koristaa ultraäänikuva.

Odottava äiti on rauhallisin mielin.

”Ei juuri jännitä, en ole ottanut suuria paineita, vaan menen päivä kerrallaan”, Nea toteaa.

Isä Jukka hymyilee vieressä. Hänestä on tulossa pappa 45-vuotiaana. Uutinen oli Jukalle pienoinen yllätys muttei šokki.

”Olin sitä aavistellut. Kun pahin murrosikä oli ohi ja Nea alkoi seurustella Jamin kanssa, aistin, että Nea on sen tyyppinen ihminen, joka voisi haluta olla nuorena äiti.”

Nea kertoi raskaudesta ensin siskolleen Minalle. Vanhempien kotona äiti Jaana arvasi pikkusiskon virneestä, millaista uutista Nea oli tullut kertomaan.

Jukka ei ollut tuolloin kotona, mutta kuuli uutisen vaimoltaan, samoin kuin nuorimman lapsen Minan muutosta. Pikkusisko muutti Nean naapuriin, ja koko perhe asuu kahden kilometrin säteellä toisistaan. Isoisänä Jukka aikoo olla apuna aina, kun tarvitaan. Kotiinkin hankitaan omat vaunut pienokaista varten.

”Minulla on arkisin aikaa hoitaa lasta. Papan roolini painottuu hauskanpitoon, samoihin, mitä isänä oleminen on muutamat viime vuodet ollut. Ja kun lapsi on riittävän iso, otan hänet mukaan golfkentälle!”

Kuiskaajana karsinnassa

Nea oli 8-vuotias, kun Jukka Hallikainen kruunattiin tangokuninkaaksi. Koko perhe oli paikan päällä Seinäjoella kannustamassa, ja tuolloin 4-vuotias pikkusisko Mina ryntäsi lavalle isänsä jalkaan kiinni, kun suora lähetys oli vielä käynnissä.

Nealla oli merkittävä rooli Jukan tiessä tangokuninkaaksi vuoden 2006 karsintakilpailussa.

”Karsintakappaleeni oli Punatukkaiselle tytölleni -tango. Sen sanat eivät tarttuneet millään, mutta olin treenannut sitä kotona. Karsintatilaisuudessa Viking Linen risteilyllä Nea roikkui lavan reunalla ja lauloi mukana. Luin sanat sitten Nean huulilta.”

Tangokuninkuus muutti perheen arkea, sillä yhtäkkiä Jukka oli 200 yötä pois kotoa. Kotipäivät hän kuitenkin pyhitti perheelle, ja kymmenen vuotta sitten Hallikaiset muuttivat Helsingistä Jukan vanhempien synnyinseudulle Miehikkälään rauhoittaakseen arkea.

Toisaalta keikkatyö on tuonut koko perheelle lomareissuja ulkomaille, laivalle ja Lappiin. Tyttäret lähtevät yhä mielellään mukaan matkoille.

”Iskä on ollut hyvä isä ja läsnä lapsuudessa. Se on hyvä asia. Olemme tehneet paljon asioita perheen kanssa”, Nea kertoo.

”Joskus on maltettava myös olla hiljaa ja kuunnella muita”

Isänä Jukka huolehtii etenkin taloudellisista asioista ja siitä, miten lapset pärjäävät.

”Jääkaapissa pitää olla ruokaa ja perusasioiden on oltava kunnossa. Yritän ärsyttämiseen asti tuputtaa itseäni avuksi kaikenlaisissa hankinnoissa.”

Isommat yhteenotot isän ja tyttären kanssa ovat jääneet vähiin: Nea muistaa isän korottaneen ääntä ensimmäisen kerran vasta hänen murrosiässään.

”Jos äidin kanssa oli riitaa, iskä oli se, johon turvauduin. Iskä ei ollut ikinä vihainen eikä puuttunut siihen, mitä äidin ja minun välillä oli.”

Isää ja tytärtä yhdistää samanlainen musiikkimaku ja kiinnostus hyvää ruokaa kohtaan. Nea on oppinut isältään aikataulujen merkityksen. Kumpikin on aina ajoissa.

”Tulemme molemmat hyvin kaikkien ihmisten kanssa toimeen ja olemme kohteliaita muita kohtaan. Lapsilta minulla on opittavaa siinä, että joskus on maltettava myös olla hiljaa ja kuunnella muita. Aina ei tarvitse olla suuna päänä”, Jukka Hallikainen sanoo.

Lue myös: Saunakaveri ja säestäjä – Jukka Hallikaisen Sandy-koira seuraa isäntäänsä löylyihin

X