Tangokuningas Kari Piironen on kuollut: ”Suuri laulaja on poissa”

Jaa kaverilleTilaa Seura
Tangokuningas Kari Piirosen ura kesti yli 50 vuotta. Hän keikkaili myös ulkomailla, esimerkiksi Ruotsissa ja Kanadassa.
Tangokuningas Kari Piirosen ura kesti yli 50 vuotta. Hän keikkaili myös ulkomailla, esimerkiksi Ruotsissa ja Kanadassa. © Hanna-Kaisa Hämäläinen / Otavamedia
Vuoden 1988 tangokuningas Kari Piironen kuoli pitkäaikaiseen sairauteen 72-vuotiaana.

Tangolaulaja Kari Piironen on kuollut. Vuoden 1988 tangokuningas kuoli pitkäaikaiseen sairauteen tiistaina 31. maaliskuuta Jyväskylän keskussairaalassa. Hän oli kuollessaan 72-vuotias. Ensimmäisenä asiasta uutisoi Yle.

”Vaimo oli vierellä viimeiseen asti. Minäkin jään kaipaamaan häntä. Suru on suuri, olimme kuin yhtä perhettä”, pitkäaikainen manageri Onerva Aikio kertoo Seuralle.

Laulajan ura alkoi jo 1960-luvun lopulla

Kari Piirosen laulajan ura alkoi vuonna 1967, mutta hän työskenteli lähes parikymmentä vuotta tehdastöissä Ruotsissa. Hän osallistui Tangomarkkinoille ensimmäisen kerran vuonna 1987 ja ylsi tuolloin finaaliin.

Piironen oli 40-vuotias voittaessaan Seinäjoen Tangomarkkinat kappaleilla La Cumparsita ja Mustaisviulu. Voiton jälkeen hän keikkaili Caminito-yhtyeensä kanssa Suomen lisäksi myös Ruotsissa. Tangokuninkuuden jälkeen keikkoja riitti tasaiseen tahtiin.

Piironen esiintyi voittonsa jälkeen lähes joka vuosi Tangomarkkinoilla ja oli sairaudestaan huolimatta tuomarina Tangomarkkinoilla vuonna 2018, 30 vuotta kruunajaistensa jälkeen. Piironen tunnettiin myös levytyksistään: häneltä julkaistiin uransa aikana yli 200 kappaletta ja 14 albumia.

”Aukko jää. Karilla oli iso, komea ääni, hän oli hyvä laulamaan ja antoi aina kaikkensa yleisölle. Hän oli todella elämäniloinen ja optimistinen. Kari uskoi, että periksi ei anneta, nyt mennään eteenpäin. Suuri laulaja on poissa”, manageri Onerva Aikio sanoo.

Piironen kertoi sairastumisestaan Seuralle vuonna 2018 kotonaan Viitasaarella. Hän sanoi pelänneensä diagnoosia seuranneiden kuukausien aikana, mutta halusi elää normaalia elämää.

Pitkän uran aikana syntyi lukuisia albumeja ja Piironen levytti yli 200 kappaletta. © HANNA-KAISA HÄMÄLÄINEN

Sairastui parantumattomasti juhlavuonnaan

Kari Piironen sairastui keuhkosyöpään 2017 ja sairastumisen takia hänen 50-vuotisjuhlakiertueensa peruuntui. Diagnoosia ennen Piironen oli sairastunut myös diabetekseen.

Laulaja kertoi sairaudestaan Seuran haastattelussa keväällä 2018.

”Jokainen kysyy, miten voin. Minä sanon, että voin miten voin, mutta elämä voi loppua milloin tahansa.”

Hän kertoi tuolloin, että sairaus on parantumaton, ja asian käsittely on vaatinut luonnetta. Raskaimpina hän piti diagnoosia seuranneita kuukausia.

Piironen kertoi tuolloin haluavansa elää mahdollisimman normaalia elämää sairaudesta huolimatta. Hän kertoi saaneensa tukea vaimoltaan sairastelun aikana, ja vaimo kulki mukana myös keikkamatkoilla. Myös bändikaverit olivat käyneet saunomassa Piirosen kotona Viitasaarella vuonna 1996 rakennetussa omakotitalossa.

”Koti on elämän keskuspaikka etenkin nyt, kun sairaus vie voimia.”

Harrastukset, kalastus ja metsätyöt, jäivät kuitenkin vähemmälle sairauden viedessä voimia.

”Itseni kanssa taisteleminen vie aika paljon aikaa nyt.”

Lue myös: Keuhkosyöpää sairastava tangokuningas Kari Piironen muistelee työvuosiaan Ruotsissa: ”Nenä oli vihreänä kuparipölystä ja keuhkot tukossa asbestista”

X