Tangokuningatar Pirita Niemenmaa ikuisti näyttävän kruunun selkäänsä – ”Tatuointi kuvaa sitä, miten paljon tangokuningattaruus merkitsee minulle”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Heinäkuussa valittu tangokuningatar pohti tatuoinnin ottamista pitkään, kunnes lopulta kruunu tuntui täydelliseltä.
Heinäkuussa valittu tangokuningatar pohti tatuoinnin ottamista pitkään, kunnes lopulta kruunu tuntui täydelliseltä. © Juha Harju / Otavamedia
Tuore tangokuningatar otti ensimmäisen tatuointinsa pitkän pohdinnan jälkeen. Kruunun kuva kertoo tittelin merkityksestä hänelle.

Heinäkuussa Seinäjoen Tangomarkkinoilla tangokuningattareksi valittu Pirita Niemenmaa, 34, on ikuistanut tittelinsä näyttävästi selkäänsä. Iso kruunutatuointi on yläselässä.

”Yritimme saada sen näyttämään mahdollisimman paljon tangokuningattaren kruunultani. Kuvasta tuli hieman isompi kuin ajattelin, mutta ainakin se näkyy”, Niemenmaa sanoo nauraen.

Tatuointi on Niemenmaan ensimmäinen. Hän on kaavaillut jo pitkään tatuointia yläselkäänsä, mutta ei ollut aiemmin löytänyt itselleen sopivaa kuvaa.

”Pohdin kruunua, nuotteja tai enkelinsiipiä, mutta mikään ei oikein tuntunut omalta. Kunnes tangokuningattareksi valinnan jälkeen kruunu tuntui täydelliseltä. Tämä kuvaa sitä, miten paljon tangokuningattaruus merkitsee minulle.”

Pirita Niemenmaa kertoi näyttävästä tatuoinnistaan sosiaalisessa mediassa.

Pirita Niemenmaa kertoi näyttävästä tatuoinnistaan sosiaalisessa mediassa. © Ruutukaappaus

”Meinasin nukahtaa monta kertaa”

Kruunukuvan tekeminen ihoon ei Niemenmaan mukaan juurikaan sattunut.

”Pelkäsin aluksi kipua, mutta tatuoimisen alettua ihmettelin, että tässäkö tämä nyt on. Ei se sattunut oikeastaan yhtään.”

Vasta lopussa laitettu valkoinen väri sattui enemmän. Kaikkiaan tatuoinnin tekeminen kesti noin neljä ja puoli tuntia.

”Sinä aikana meinasin nukahtaa monta kertaa”, Niemenmaa sanoo.

Kuningattaren arki on toivottua kiirettä

Niemenmaan tie tangokuningattareksi ei ollut helppo. Hän osallistui kilpailuun useana vuotena ennen kuin lopulta nappasi voiton viidennellä yrittämällä.

Vastoinkäymisiä oli tänäkin vuonna: semifinaalissa hän unohti laulun sanat, ja vain hieman ennen Tangomarkkinoita hän sairastui flunssaan ja pelkäsi, että joutuu jättämään kilpailun kesken.

Niemenmaa kuitenkin onnistui lopulta ja pääsi kuin pääsikin juhlimaan tangokuningattaren titteliä onnenkyyneleiden saattelemana.

Tangomarkkinoiden jälkeen Niemenmaan elämä on ollut kiireistä. Kalenteri on täynnä eikä perheelle, ystäville tai koiralle riitä enää yhtä paljon aikaa kuin ennen.

”Ajomatkoja tulee aika paljon, ja niiden jälkeen väsyttää välillä. Mutta tämä on sellaista toivottua kiirettä, sillä tätä olen jo pitkään halunnut.”

Niemenmaan onkin kiireestä huolimatta tyytyväinen siihen, miten hänen uransa tangokuningattarena on lähtenyt liikkeelle.

”Vastaanotto on ollut hyvä ja keikoilla on ollut paljon ihmisiä”, hän iloitsee.

X