Tanssija Kia Lehmuskoski löysi keinon hemmotella itseään: ”Omaa kehoaan ei kannata laiminlyödä”

Tanssija Kia Lehmuskoski hemmottelee itseään jalkapohjien hieronnalla, johon hänellä on kotona oma laite. Jalkavaivojen ehkäisy on hänelle tärkeää.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Jalkahierontalaite aktivoi ja rentouttaa jalkojen lihaksia. Kia Lehmus­koski käyttää sitä usein iltaisin.Kuva: Sampo Korhonen/Otavamedia

Tanssija Kia Lehmuskoski hemmottelee itseään jalkapohjien hieronnalla, johon hänellä on kotona oma laite. Jalkavaivojen ehkäisy on hänelle tärkeää.
Teksti: Linda Martikainen

Tanssija Kia Lehmuskoski  kertoo olevansa tosi tarkka jaloistaan.

”Hemmottelenkin itseäni hierontalaitteella, jonka sisälle sujautan jalat usein pitkän illan päätteeksi. Laite synnyttää jalkojen päälle paineen, joka hieroo niitä. Puristus on aika voimakas, ja koko jalkapohjan alla on hierovat nystyrät”, Kia Lehmuskoski kertoo.

Aukoo ja aktivoi jalanpohjan lihakset

”Vartin hieronta rentouttaa, mutta tuntuu myös hirveältä, jos jalat ovat kipeät. Hierontalaitetta on kiva käyttää vaikka telkkaria katsellessa.

Suosittelen näitä laitteita kaikille. Jalkapohjien hieronta saattaa olla ratkaisu myös kehon muihin kiputiloihin. Ihminen on kokonaisuus, ja kipeältä tuntuva kohta on harvoin se jumiutunut piste.

Itse kärsin joskus aika pitkään nilkkalukosta, joka alkoi vääntää nilkkaa virheasentoon. Jaloissa on paljon pieniä lihaksia, luita ja jänteitä. Ajan myötä väärän liikeradan seurauksena olisi voinut tulla penikkatauti tai mennä reisi jumiin.

Omaa kehoaan ei kannata laiminlyödä.”

Vartin hieronta rentouttaa, mutta tuntuu myös hirveältä, jos jalat ovat kipeät.

Vartin hieronta rentouttaa, mutta tuntuu myös hirveältä, jos jalat ovat kipeät. Kuva: Sampo Korhonen/Otavamedia

”Pieni korko kengässä on hyvä juttu”

”Normaalisti opetan ja treenaan päivittäin noin viisi tuntia ja useimmiten koroilla. Yritän säästää jalkojani käyttämällä arjessa lenkkareita niin paljon kuin mahdollista.

Pieni korko kengässä on terveydellisesti hyvä juttu. Piikkikoroissa kaikki paine menee kuitenkin päkiöille. Tanssijoilla vaivana ovat usein liikavarpaat ja vaivaisenluut.

Kipukynnykseni on kova, mutta vaivojen ennaltaehkäisy on tärkeintä. En lähde uusilla kengillä kymmenen kilometrin lenkille, ja mietin paljon jalkineiden laatua. Ostan mieluummin satasen kuin parinkympin kengät, joissa ei ole kunnon tukea tai pohjia.

Tavoitteeni on olla hyvässä kunnossa vielä kuusikymppisenä. Haluan olla kuten ikiliikkuja Aira Samulin!”

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 7/20.

Lue myös: Teräsleidi Aira Samulin, 93, elää pelkoa vailla: ”Haluan tanssia hautaan saakka”

Lue myös: Helena Ahti-Hallberg on ollut Kia Lehmuskosken elämän suurin auktoriteetti: ”Helena nousi valmentajana tärkeimpään rooliin, koska halusin niin kovasti edetä urallani”

Helena Ahti-Hallberg ja Kia Lehmuskoski

Helena Ahti-Hallberg on nykyään Kia Lehmuskosken ystävä, mutta myös esikuva. ”Olen saanut häneltä opin. Haluan jatkaa hänen jalanjäljissään ja että Helena voi olla minusta ylpeä.” © Tommi Tuomi / Otavamedia

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X