Tanssinopettaja Helena Ahti-Hallberg odottaa koronarokotteen saamista: ”Koen sen kansalaisvelvollisuutena”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Tanssinopettaja Helena Ahti-Hallberg pyörittää tapahtumatoimistoa, jonka liikevaihto on laskenut 91 prosenttia. ”Puhutaan jo aika merkittävistä muutoksista. Se menee jo niin absurdiksi, ettei sitä voi käsittää tai murehtia.”
Tanssinopettaja Helena Ahti-Hallberg pyörittää tapahtumatoimistoa, jonka liikevaihto on laskenut 91 prosenttia. ”Puhutaan jo aika merkittävistä muutoksista. Se menee jo niin absurdiksi, ettei sitä voi käsittää tai murehtia.” © Pekka Nieminen/Otavamedia
Seura kysyi julkkiksilta, mitä mieltä he koronarokotteesta ovat ja aikovatko he sellaisen ottaa, kun oma vuoro kohdalle sattuu.

Hartaasti odotetut koronarokotteet ovat saapuneet Suomeen ja moni odottaa pian saavan omansa. Tanssinopettaja Helena Ahti-Hallberg on jatkanut töitä antamalla yksityistunteja maski kasvoilla. Rokote on tervetullut, sillä työssään Ahti-Hallberg on tekemisissä monien ihmisten kanssa.

”Olen vähän piikkikammoinen. Eivät ne rokotukset kamalan kivoja ole, mutta mahdollisista sivuvaikutuksistakin huolimatta todella odotan rokotetta. Koen sen kansalaisvelvollisuutena. Sillä tavalla pystymme luomaan mahdollisimman suuren turvan myös ympärillä oleville”, Helena Ahti-Hallberg kertoi puhelimitse.

Koronan aikaansaama elämän suunnittelemattomuus on tuonut uusia sävyjä tanssitähden arkeen, kun tulevasta ei tiedä.

”Kyllä tämä on aika erikoista aikaa”

”Ihmisellä on oikeus ansaita toimeentulonsa ja olen aina ollut kova tekemään töitä. Kyllä tämä on aika erikoista aikaa. Olen nyt jo tottunut siihen, että päivä kerrallaan mennään”, Helena Ahti-Hallberg sanoo.

Onneksi suurena tukena arjessa on ollut aviomies Erik.

”Viime keväänä oli välillä vähän syyllinenkin olo, kun meillä oli kotona välillä ihan rikollisen kivaa yhdessä”, Helena Ahti-Hallberg paljastaa.

Lue myös: Helena Ahti-Hallbergin ruokafilosofia on nyt syödä kohtuudella kaikkea: ”Sain jättää verenpainelääkkeet laihduttuani”

Mitä tuumaavat julkkikset koronarokotteesta?

Laulaja Virpi Kätkä.

Laulaja Virpi Kätkä. © Om-arkisto

”Otan kyllä kiltisti rokotteen. Ihan minkä vain, mikä sieltä sitten tulee. Tällaisten juttujen jälkeen sitä oppii arvostamaan asioita ihan toisella tapaa”, laulaja Virpi Kätkä tuumasi.

Laulaja Heidi Kyrö.

Laulaja Heidi Kyrö. © Om-arkisto

”En ole koronarokotetta saanut, enkä suoraan sanottuna tiedä, aionko ottaa sitä. Kovin vähän meillä on tietoa, miten se meihin vaikuttaa, mutta toki ymmärrän sen, että rokotteet ovat tästä ainoa ulospääsy”, laulaja Heidi Kyrö totesi.

Laulaja Kari Vepsä.

Laulaja Kari Vepsä. © Om-arkisto

Laulaja, hevosmies Kari Vepsä kuului riskiryhmään 10 vuotta sitten sairastamansa eturauhassyövän takia ja Vepsä kertoi jo saaneensa AstraZenecan rokotteen. Ilmassa on kuitenkin pientä huolestuneisuutta kohonneiden syöpä­arvojen tiimoilta.

”PSA-arvoa on vähän taas löytynyt ja sitä nyt tutkitaan.”

Plusmissi Marjaana Lehtinen.

Plusmissi Marjaana Lehtinen. © Om-arkisto

”En ole mitenkään rokote­vastainen ja aion sen ottaa. Jonkinlainen rokotus­passi tulee ehkä käyttöön. Se voi vaikuttaa matkustamiseen ja isoihin tapahtumiin. Kunnioitan koronaa, mutta en pelkää sitä”, tuumasi entinen plusmissi Marjaana Lehtinen.

”Meidän pitää kuunnella heitä, jotka ovat töissä sairaalassa”

Näyttelijä Anna-Maija Tuokko.

Näyttelijä Anna-Maija Tuokko. © Mirva Kakko/Otavamedia

40 vuotta juuri täyttänyt näyttelijä Anna-Maija Tuokko ei epäröi hetkeäkään rokotteen ottamista, vaan ottaa sen omalla vuorollaan kesän korvilla.

”Se koskee niin montaa ihmistä ja varsinkin meidän terveydenhoidon kantokykyä. Meidän pitää kuunnella heitä, jotka ovat töissä sairaalassa.”

Muusikko Tero Vesterinen.

Muusikko Tero Vesterinen. © Om-arkisto

”Odotan koronarokotetta enemmän kuin mitään rokotetta koskaan! Olisi ihanaa, jos kaikki saisivat sellaisen mahdollisimman nopeasti. En kuulu mihinkään riskiryhmää eli odottelen kiltisti ja saan sen sitten ajallani”, muusikko Tero Vesterinen totesi.

Taiteilija Johanna Oras.

Taiteilija Johanna Oras. © Pekka Mustonen/Otavamedia

Taiteilija Johanna Oras ottaa rokotteen heti kun vain on mahdollista, hänen puolisonsa Reijo Oras on rokotteen jo saanut.

”Yleensä minulle tulee hyttysenpistostakin oireita, mutta rokotteesta ei tullut minkäänlaisia sivuoireita. Olen hyvin tyytyväinen siihen”, Reijo Oras kertoi.

Lue myös: Taiteilija Johanna Oras laihtui ja jojoilu jäi vihdoin: ”En ajatellut tätä muutosta laihdutusprojektina vaan keinona normalisoida aineenvaihduntani ja ruoansulatuksen”

Laulaja Mikael Konttinen.

Laulaja Mikael Konttinen. © Pekka Mustonen/Kuvaryhmä/SKOY

Odottavalla kannalla on niin ikään laulaja Mikael Konttinen, joka on viihtynyt puolen vuoden ajan koti-isänä.

”Jotenkin tämä homma on pakko saada taittumaan. Rokote on selvästi ainoa keino.”

Ratsastusvalmentaja Marko Björs.

Ratsastusvalmentaja Marko Björs. © Om-arkisto

Ratsastusvalmentaja Marko Björs on myös rokotteen kannalla. Myös hevosia ovat virukset piinanneet.

”Työhöni liittyy aika paljon matkustamista ja rokote vapauttaisi sitä. Myös hevosten korona on jyllännyt tänä keväänä, olemme menettäneet hevosia siihen. Pahempi vielä on kuitenkin herpesvirus, joka menee hermostoon. Se on lamauttanut koko kansainvälisen kilpailukentän”

Lue myös: Koronarokotteen pimeät piikit verkkomarkkinoilla – Näin huijarit yrittävät hyötyä pandemiasta

X