Tasavallan presidentin puoliso, ohjelmajohtaja Jenni Haukio sai Kiitos eläimiltä -palkinnon tänä vuonna

Jaa kaverilleTilaa Seura
Jenni Haukio
Haukion pidättyväinen esiintyminen julkisuudessa koetaan vaatimattomuudeksi, ja sehän miellyttää suomalaisia, Anna-lehdessä kuvaillaan. © Karolin Koster © Karolin Koster
"Eläinten kunnioittaminen on ennen kaikkea elämän ja luonnon monimuotoisuuden kunnioittamista", ohjelmajohtaja Jenni Haukio sanoi palkintopuheessaan.

Kiitos eläimiltä -palkinto jaettiin kahdeksatta kertaa ja sen myönsi Suomen Eläinsuojelu ry yhdessä Suomen viihde- ja kulttuuriyhdistyksen kanssa. Katajanokan Kasinolla Helsingissä vietettyyn palkintogaalaan saapunut rouva Jenni Haukio piti palkinnon saatuaan koskettavan puheen.

”Suomessa kuolee vuosittain yli 70 miljoonaa tuotantoeläintä. Jokainen niistä olisi halunnut elää. Viime kädessä näiden eläinten kohtalon – sen millaisissa olosuhteissa nämä yksilöt ainutkertaisen elämänsä viettävät – ratkaisevat kuluttajat, siis meistä jokainen”, Haukio lausui.

Rohkea kannanottaja

Hän on ottanut rohkeasti kantaa, puhunut ja kirjoittanut muun muassa turkistarhauksesta, susista ja eläinsuojelulain uudistuksesta.

”Vaikka eläinten hyvinvointia huomioidaan nykyään ilahduttavasti yhä laajemmin, on epäkohtia edelleen runsaasti. Kiitos eläimiltä -tunnustus rohkaisee jatkamaan työtä niiden puolustuskyvyttömien puolesta, joilla omaa ääntä ei ole”, Haukio kommentoi palkintotiedotteessa.

Kuvat: Tiia Ahjotuli / Otavamedia

Galleria

X